معرفی کتاب راه باریک آزادی اثر دارون عجم اغلو و جیمز ای رابینسون
کتاب راه باریک آزادی اثر دارون عجم اغلو، اقتصاددان آمریکایی ترک تبار و جیمز آلن رابینسون، اقتصاددان و دانشمند بریتانیایی است که در سال 2019 منتشر شد. این دو نویسندۀ کتابهای پرفروش، این بار در کتاب جدید خود به این سؤال حیاتی پاسخ میدهند که چرا برخی کشورها به آزادی دست یافتهاند اما در برخی کشورها آزادی تنها منجر به اقتدارگرایی یا هرج و مرج شده است و توضیح میدهند که چگونه میتوان با وجود تهدیدهای دنیای جدید به رشد و آزادی رسید.
دارون عجم اغلو و جیمز ای رابینسون که پیش از این با کتاب «چرا ملتها شکست میخورند» به شهرت رسیدند، این بار در کتاب جدید خود، از آزادی صحبت کردهاند. آنها ابتدا مفهوم آزادی را از دیدگاههای مختلف بیان کردهاند و سپس در کتاب راه باریک آزادی توضیح میدهند که جوامع انسانی چگونه و چرا به آزادی میرسند و یا چرا در دستیابی به آن شکست میخورند. این دو نویسنده همچنین در این کتاب به بررسی پیامدهای این مبارزه، خصوصاً در زمینۀ بهرهوری و رفاه پرداختهاند.
از نظر شما آزادی چیست؟ فیلسوفها طی قرنهای متمادی تعاریف بسیاری از آزادی ارائه کردهاند. اما فیلسوف انگلیسی جان لاک، معتقد بود که آزادی در بنیادیترین سطح باید با به سر بردن در وضعیت عاری از خشونت، ارعاب و سایر اقدامات تحقیرآمیز آغاز شود. افراد باید بتوانند امور زندگی خود را آزادانه انتخاب کنند و بدون تهدید و ترس حق انتخاب داشته باشند.
بدین ترتیب، دارون عجم اغلو و جیمز رابینسون در کتاب راه باریک آزادی، به بررسی آزادی در کشورهای مختلف دنیا پرداختند. آنها معتقدند که آزادی تنها زمانی پدیدار میشود که تعادلی ظریف بین دولت و جامعه برقرار شود. آنها معتقدند که برای ظهور و شکوفایی آزادی، هم حکومت و هم جامعه باید قوی باشند. از نظر نویسندگان راه آزادی واقعاً باریک است و تنها از طریق مبارزهای اساسی و بیوقفه میتوان به آن دست یافت. برای همین نویسندگان در تاریخ به عقب برگشتند، آنها جنبش حقوق مدنی آمریکا، تاریخ اولیه و اخیر اروپا، تمدن زاپوتک در حدود 500 سال قبل از میلاد و تلاشهای لاگوس برای ریشهکن کردن فساد را بررسی کردند.
اما آنها تنها به تاریخ غرب اکتفا نکردند و به سراغ تاریخ امپراتوری چین، استعمار در اقیانوس آرام، نظام طبقاتی هند، قفس خفقان در عربستان سعودی و کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا رفتند تا نشان دهند چگونه کشورها از آزادی دور میشوند و کمکم دسترسی به آزادی سخت و سختتر میشود.
ه باریک آزادی، کتابی متفاوت در مورد آزادی و رسیدن به مفهوم آن است. شاید هیچگاه متوجه نشده باشیم که آزادی چه چیزهای زیادی را تحت تأثیر قرار خواهد داد، بنابراین اگر به کتابهای اجتماعی و سیاسی علاقه دارید و دوست دارید به بینش جدیدی از آزادی برسید حتماً کتاب راه باریک آزادی را مطالعه نمایید.
نشر روزنه کتاب راه باریک آزادی را با ترجمۀ علیرضا بهشتی شیرازی منتشر کرده است.
دارون عجم اوغلو و جیمز ای رابینسون در کتاب راه باریک آزادی نظریۀ جدیدی در مورد آزادی و چگونگی دستیابی به آن ارائه کردهاند و مثالهای فراوانی از رشتههای متفاوت تاریخ جهان ذکر کردهاند.
امروزه ما در بحبوحۀ زمانی بیثبات و سخت قرار داریم. شاید ما بیش از هر زمان دیگری به آزادی نیاز داشته باشیم و این راه هر روز باریکتر و خائنانهتر میشود. آزادی معنایی بسیار وسیع دارد، از دست دادن آن میتواند مساوی با از هم پاشیدگی رفاه و امنیت باشد و در واقع شاید آزادی نقطۀ مقابل تباهی باشد.
همچنین برای دسترسی آسان و ساده به کتاب، میتوانید به فروشگاه اینترنتی 30بوک مراجعه کنید.