چند مراقبت لازم مادر نوزادی بعد زایمان
اگر نوزادتان تازه متولد شده است، راهکار های زیر را در پیش بگیرید تا بهترین مراقبت را از او داشته باشید. فرقی ندارد که اولین بار است مادر شده اید یا چندمین بار؛ در هر صورت به دنیا آمدن یک نوزاد علاوه بر هیجان زیادی که دارد، نگرانی هایی را هم برای والدین ایجاد می کند زیرا نوزاد یک موجود بسیار ظریف و کوچک است و باید حداکثر مراقبت را از او داشته باشید. در این قسمت چند نکته مهم مراقبت از نوزاد را به شما معرفی می کنیم تا کارتان راحت تر پیش برود.
مراقبت از بند ناف را فراموش نکنید
کاملاً طبیعی است بعد از اینکه بند نافی که کودک از آن مواد غذایی را دریافت می کند، بریده می شود، مقدار کمی از بریدگی باقی می ماند و به تدریج می افتد. این قسمت از بند ناف که هنوز به بدن کودک متصل است، باید مانند هر جای دیگر بدن تمیز شود تا از عفونت ها جلوگیری گردد یا حتی بوی بد ندهد.
معمولاً این قسمت 10 و 11 روز بعد از تولد نوزاد می افتد و در طول این زمان باید آن را با آب تمیز کنید. هرگز توصیه نمی کنیم که به آن الکل بزنید . هنگامی که آن را با آب تمیز کردید، حتماً بعدا خشکش کنید.
هر روز نوزاد را حمام نکنید
به این فکر کنید که کودک شما تازه پا به دنیای ما گذاشته است و همه چیز برایش جدید است بنابراین باید کم کم او را با چیز های تازه آشنا کنید. حمام روزانه پوست بدن نوزاد را خشک می کند و باعث مشکلات پوستی در آینده می شود همچنین ممکن است باکتری های مفید روی بدنش را از بین ببرد که برای رشد سالم کودک ضروری هستند. به همین دلیل نباید هر روز نوزاد را حمام کنید. پیشنهاد می شود که هر دو الی سه روز یکبار او را حمام کنید تا کم کم به حمام کردن عادت کند.
از همان روز اول برایش روتین خواب در نظر بگیرید
نوزادان تازه متولد شده خواب بسیار نامنظمی دارند. به همین دلیل باید سعی کنید از همان روز اول یک روتین منظم برای خوابش ایجاد کنید. سعی کنید که هر روز او را سر ساعت بخوابانید تا الگوی خواب او تنظیم شود و بدنش عادت کند.
اگرچه که انجام این کار در وهله اول تولد نوزاد کار راحتی نیست اما سعی کنید هر طور که شده آن را به انجام برسانید. بهتر است از همان اول ؛ خواب او را منظم نگه دارید تا شب های بعدی بی خواب نشوید. با انجام این کار نوزاد شما نیز انرژی بیشتری خواهد داشت و استراحتش نیز با کیفیت تر خواهد بود.
بهداشت قسمت های تناسلی را فراموش نکنید
کاملاً طبیعی است که پوست نوزاد در قسمت تناسلی قرمز می شود و ترشحاتی از آن بیرون بیاید؛ مخصوصاً برای نوزادان دختر این اتفاق بیشتر می افتد یا حتی ممکن است کمی خونریزی هم داشته باشد اما نگران نباشید. این اتفاق طبیعی است و به دلیل هورمون هایی که از شما دریافت کرده است، رخ می دهد.
کاری که باید انجام دهید، این است که این ناحیه را با آب تمیز کرده و سپس خشک کنید. ممکن است این اتفاق در 6 هفته اول رخ بدهد اما اگر بعد از این مدت زمان باز هم این اتفاق افتاد ، می توانید به پزشک مراجعه کنید.
زمانی که باید برای کوتاه کردن ناخن ها صبر کنیم
نوزادان ناخن هایشان زود بلند می شود که ممکن است با استفاده از آن صورت خود را زخمی کنند یا به شما آسیب بزنند. بسیاری از افراد بر این باورند که نباید ناخن های نوزاد را تا دو ماهگی کوتاه کرد اما حقیقت این است که شما می توانید از همان لحظه تولد این کار را انجام دهید.
البته باید در انجام این کار دقت بسیار زیادی داشته باشید. اگر از همان روز های اول ناخن او را مرتب کوتاه کنید ، قطعاً در روز های بعدی او عادت می کند و کارتان راحت تر خواهد شد.
با قیچی کوچک نوزاد، ناخن های او را کوتاه کنید و بیش از حد از ته نگیرید. مراقب باشید که تمام نکات امنیتی را رعایت کرده باشید و از لوازم مخصوص نوزاد استفاده کنید تا امنیت بیشتری را شاهد باشید. این کار را با آرامش کامل انجام دهید و دستان او را بگیرید که به یک باره تکان نخورد.