0

انواع روشهای درمان شقاق مقعد

 
nmoein
nmoein

انواع روشهای درمان شقاق مقعد

شقاق چیست؟

شقاق مقعد یا فیشر از جمله بیماری های مقعدی است که سبب بروز علائم دردناک در فرد بیمار می شود. این بیماری از به وجود آمدن زخم، چاک یا شکاف های بیضی مانند بر روی دهانه مقعد یا اطراف آن به وجود آمده و علائمی چون سوزش، درد، خارش یا خونریزی را به همراه می آورد.
این بیماری دارای دو نوع مختلف حاد و مزمن بوده و نیازمند به کار گیری روش درمانی پزشکی است چرا که شیوه درمان خانگی شقاق مقعد ممکن است از نتیجه مطلوبی برخوردار نباشد؛ زیرا این روش از نظر علم پزشکی نامعتبر است.

 

از آنجایی که شقاق مقعدی یک بیماری آزار دهنده است، درمان آن به بهترین روش ممکن یک امر ضروری است. چرا که مقعد دارای اعصاب فراوان و حساس بوده و به کارگیری شیوه نامناسب درمانی موجب آسیب به بافت مقعد یا حتی بی اختیاری در فرد می شود.
لیزر شقاق یکی از بهترین روشهای درمان این بیماری بوده که بدون بروز هیچگونه عارضه و مشکلی شقاق را درمان نموده و به طور کلی علائم آن را از بین می برد. این روش یک روش سرپایی و بدون درد بوده و تنها در کمتر از یک ساعت انجام می شود. علاوه بر آن لیزر شقاق یکی از کم هزینه ترین روشهای درمان این بیماری است که امروزه مورد تایید پزشکان واقع شده است.

 

انواع روش های خانگی درمان شقاق

همانطور که گفته شد لیزر شقاق بهترین و قطعی ترین روش درمانی است که سبب درمان کامل این بیماری می شود. درمان های خانگی معمولا بی فایده بوده و تنها در برخی موارد سبب کاهش علائم آن خواهند شد. و به طور کلی روشهای درمان خانگی شقاق مقعد از نظر علم پزشکی بی فایده و اتلاف وقت به شمار رفته و شیوه درمانی قطعی به شمار نمی روند.
همچنین هنگامی که شقاق از مراحل اولیه خود بگذرد، نیاز به درمان اساسی داشته و روشهای درمانی دیگر بی نتیجه خواهند بود.

نوشیدن آب

بی آبی بدن یکی از دلایل به وجود آمدن یبوست است که موجب خشک و سفت شدن مدفوع می شود. از این رو نوشیدن آب روزانه به مقدار 8 الی 10 لیوان می تواند نیمی از مشکلات یبوست را برطرف کرده و سبب رفع بیماری شقاق شود.

 

حمام نشیمنگاه

یکی از روشهای درمان خانگی شقاق مقعدی، حمام نشیمنگاه است که بیماران مبتلا به این بیماری می توانند از آن استفاده نمایند. استفاده از حمام نشیمنگاهی بسیار آسان بوده و کافی است روزانه به مدت 20 دقیقه در تشت یا وان آب ولرم (نه گرم و نه سرد) که حاوی ترکیباتی چون نمک یا جوش شیرین است، بنشینید.

پرهیز از زور زدن در توالت

زور زدن در هنگام اجابت مزاج یکی از دلایلی است که سبب بروز بیماری شقاق می شود. چرا که وارد کردن فشار، علاوه بر ایجاد بیماری شقاق میتواند بواسیر را هم به وجود آورد. هنگامی که مدفوع با فشار از راست روده و مقعد عبور کند سبب خراش و آسیب در ناحیه شده و شقاق مقعد را پدید می آورد. بنابراین یکی از روشهای درمان خانگی شقاق مقعد پرهیز از زور زدن در توالت است.

رعایت بهداشت

رعایت بهداشت یکی از پایه های اساسی سلامتی و دور بودن از انواع بیماری ها و یکی از راه های درمان خانگی شقاق مقعد به شمار می رود. بیماری شقاق نیز یکی از بیماری هایی است که در نواحی حساس بدن رخ داده که نیازمند آن است. شستشوی مداوم مقعد و خشک نمودن آن سبب رفع رطوبت و باکتری های اضافه آن می شود. البته به یاد داشته باشید، عدم استفاده از مواد شوینده بدون عطر و بو یا دستمال های زبر و خشک می تواند تا حد زیادی این بیماری را کنترل کرده و سبب کاهش علائم آن شود.

استفاده از بالشتک های دوناتی

نشستن در سطح ناهموار می تواند یکی از دلایل بروز شقاق شود. اگر زمان های طولانی را نشسته اید، بهتر است از برخی بالشتک های طبی که دوناتی شکل هستند استفاده نمایید تا کمترین فشار و آسیب به ناحیه مقعد وارد شود.

ورزش و فعالیت

فعالیت مناسب و مداوم علاوه بر تاثیر بر سلامتی، می تواند موجب بهبود وضعیت جسمانی و بهبود حرکات روده ای و تنظیم اجابت مزاج شود. برای این کار بهتر است حداقل روزانه 30 دقیقه ورزش منظم داشته باشید تا این روش درمان خانگی شقاق مقعد را به همراه داشته باشد.

رژیم غذایی برای درمان خانگی شقاق مقعد

رژیم غذایی مناسب یکی از اصلی ترین راهکار های درمان خانگی شقاق مقعد به شمار می رود. برای مثال مصرف کافی فیبر در وعده های غذایی، پرهیز از خوردن غذاهای پر ادویه و فست فود، پروبیوتیک ها، مصرف سبزیجات و میوه ها تا حد زیادی بر از بین بردن علائم این بیماری موثر است.

 

پمادها یا کرم های ملایم کننده

استفاده از پماد های شقاق یا وازلین می تواند پوست مقعد را ملایم کرده و موجب بهبود علائم ناشی از آن شوند. این روش درمان خانگی شقاق مقعد تنها به منظور بهبود وضعیت پوست مقعد بوده و شیوه درمان پزشکی و مناسب به شمار نمی رود.

اصلاح عادات روزانه

یکی از راه های درمان خانگی شقاق مقعد ترک عادات اشتباه و نادرست افراد است.

  • برخی از این موارد عبارت اند است:
  • پرهیز از انجام رابطه جنسی مقعدی
  • عدم رعایت بهداشت که یکی از اصلی ترین راه های درمان خانگی شقاق مقعد به شمار می رود
  • پرهیز از جا به جایی اجسام سنگین
  • عدم استفاده از لباس زیر هایی با جنس های نامرغوب، تنگ و چسبان
  • بی توجهی به درمان یبوست یا اسهال

میزان تأثیرگذاری روشهای درمان خانگی

شقاق دارای دو نوع حاد و مزمن است. زمانی که بیماری به این مرحله از خود برسد، میزان تأثیرگذاری روشهای درمان خانگی شقاق مقعد تقریبا صفر بوده و نتیجه ای از آن حاصل نخواهد شد. بنابراین درمان خانگی شقاق مقعد تنها زمانی سبب کاهش علائم می شود که بیماری در روزهای اولیه خود باشد.
بنابراین اگر روشهای درمان خانگی شقاق پس از گذشت 2 هفته بی فایده واقع شد، در اولین فرصت به دکتر متخصص شقاق مراجعه نمایید.

درمان شقاق مقعدی در طب سنتی

درمان شقاق مقعدی در طب سنتی یکی از دیگر راه های درمان خانگی شقاق است که مورد استفاده بیماران قرار می گیرد. اما این روش نیز مانند دیگر روش های غیر پزشکی بوده و تنها در برخی موارد سبب کاهش علائم ناشی از آن می شود و به تنهایی نمی تواند سبب از بین رفتن و درمان قطعی این بیماری شود.
همچنین این روش مورد تایید پزشکان واقع نشده و در برخی موارد سبب بروز حساسیت یا بروز آسیب های دیگر می شود. بنابراین عواقب و نتیجه آن به عهده بیمار خواهد بود.
درمان شقاق مقعدی با طب سنتی در صورتی که موثر واقع شود، در 7 روز علائم بهبود را بیمار نشان می دهد و عدم بهبود بیمار پس از این دوره درمانی، نشان دهنده بی تاثیری آن بوده و ادامه دادن آن موجب پیشرفت وضعیت بیماری خواهد بود.

درمان شقاق با عسل در طب سنتی

عسل یکی از بهترین راه های درمان خانگی شقاق مقعد به روش سنتی می باشد. این ماده با خاصیت دارویی و ضد التهابی که دارد، هم به صورت خوراکی و هم به صورت استعمالی برای بهبود علائم شقاق مقعد می تواند موثر واقع شود.

https://clinicjarahi.ir/home-treatment-fissures/

روغن زیتون و نارگیل

روغن نارگیل یا زیتون نیز از نرم کننده های پوست هستند که خاصیت ضد باکتریایی هم به همراه دارند. استعمال آنها تنها در از بین بردن علائم، آن هم در برخی موارد موثر بوده و مصرف بی رویه آن بی تاثیر خواهد بود. از این رو استفاده از این روغن ها به عنوان درمان شقاق مقعدی در طب سنتی روش کافی نیست.

تاثیر درمان شقاق مقعدی در طب سنتی

میزان اثر گذاری روشهای طب سنتی و گیاهی مانند روشهای خانگی بوده و معمولا بی نتیجه خواهند بود چرا که در این روش علت اصلی بیماری تشخیص داده نشده و حتی استفاده از آن ها سبب بروز حساسیت یا مشکلات دیگری می شود.

پنج شنبه 4 اسفند 1401  8:19 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها