پیشنهاد جدید برای بی قراری و نخوابیدن نوزاد
یکی از مشکلات رایج والدین، بی قراری و نخوابیدن نوزاد است اما راهکارهایی وجود دارد که می توانید نوزاد بدخواب را به راحتی بخوابانید.
راهکارهای پزشکان برای کودکان بی قرار و نخوابیدن نوزاد
زمانی که بچه ها برای خوابیدن مقاومت دارند و مدام گریه می کنند، شرایط برای پدر و مادر خیلی سخت می شود و استرس زیادی به آن ها وارد می گردد؛ به طور مثال یک نوزاد تازه متولد شده شاید نیاز داشته باشد که 16 ساعت در طول روز بخوابد اما ممکن است کودکِ سه یا چهارماهه شما فقط پنج ساعت خوابیده باشد و شما نمی دانید که در این شرایط چگونه باید او را آرام کرده و بخوابانید. در این قسمت با ما همراه باشید تا باید ها و نباید ها برای خواباندن نوزاد را به شما معرفی کنیم.
کودکتان را قبل از خوابیدن داخل تخت بگذارید
حتماً میدانید که نوزادان وسط خواب شبانه بیدار می شوند. اگر بیدار شده و متوجه شوند که در جای ناشناسی هستند و آنجا شبیه به جایی که هنگام بیداری قرار گرفته بودند نیست، گریه می کنند زیرا احساس می کنند که اطراف شان را نمی شناسند؛ بنابراین راه حل این است؛ زمانی که کودک نیمه خواب یا نیمه بیدار است، داخل تختش بگذارید تا محیط اطرافش را بشناسد و بعد به خواب برود. اگر او را بخوابانید و بعد داخل تخت بگذارید، احتمالاً نصف شب بیدار شده و بیقرار می شود، زیرا تخت و اتاق خوابش برایش ناشناس است.
شیفت تان را با همسرتان عوض کنید
قطعاً شما می توانید با در نظر گرفتن یک کار تیمی شرایط را برای خودتان و همسرتان راحت تر کنید. بنابراین سعی کنید برای خود شیفت بگذارید. اگر همسرتان صبح زود به سر کار می رود، می توانید شب ها خودتان برای نگه داشتن بچه بیدار باشید و از عصر تا شب استراحت کنید تا همسرتان بچه را نگه دارد.
به کودک آموزش دهید که چگونه پستانک خودش را پیدا کند
کاملاً طبیعی است که کودک بعد از بیدار شدن سریعاً گریه کند اما گاهی اوقات گم کردن پستونک، او را نگران می کند و باعث گریه اش می شود. سعی کنید به کودک تان نشان دهید که چگونه باید پستونک خود را پیدا کند و حتماً آن را در اطرافش قرار دهید تا برای پیدا کردنش دچار مشکل نباشد. معمولا اگر با او تمرین کنید، بعد از یک هفته میداند که چگونه پستونکش را پیدا کند.
کودک نباید دیر بخوابد
گاهی اوقات بعضی از پدر و مادرها احساسی رفتار می کنند و اجازه می دهند که نوزاد تا دیر وقت بیدار باشد و صبح روز بعد بیشتر بخوابد اما انجام این کار اشتباه است. کودک شما باید شب ها خواب کافی داشته باشد. هر چقدر که او را دیرتر بخوابانید، احتمال بیدار شدن او در نصف شب افزایش پیدا می کند. نوزادان سه الی چهارماهه باید تقریباً ساعت 7 الی 8 شب خوابیده باشند و بهتر است که این کار را به تعویق نیندازید، زیرا برای رشد و سلامت بدن نوزاد اهمیت بسیار زیادی دارد.
دفعات شیر خوردن نوزاد را تنظیم کنید
باید بدانید که کودک برای داشتن خواب مناسب، چند وقت یکبار باید شیر بخورد. بسیار مهم است که کودک به اندازه کافی شیر بخورد و سیر باشد تا بتواند خواب خوبی را هنگام شب تجربه کند. در هشت هفته اول؛ هر دو الی سه ساعت یک بار به کودک تان شیر دهید. اگر کودک هر یک ساعت یک بار برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود، یعنی در طول روز به اندازه کافی به او شیر نداده اید.
پس این دفعه که خواستید به کودک خود شیر بدهید، تایم بگیرید و ببینید که چند دقیقه شیر خوردنش طول می کشد. اگر شیر خوردن او شب ها طولانی تر می شود و روز ها کوتاه تر است، یعنی باید فکری به حال شرایطش بکنید و سعی کنید کاری کنید که روز ها بهتر شیر بخورد تا شب ها راحت تر باشید.
کودک را با صندلی مخصوص ماشین جابجا نکنید
وقتی که از ماشین پیاده می شوید، دیگر صندلی مخصوص ماشین را کنار بگذارید و کودک را با آن جابجا نکنید. این صندلی ها فقط مخصوص داخل ماشین هستند و در فضای بیرون از ماشین کاربردی ندارند و باعث سختیِ کودک می شوند.
از بوی روغن لاوندر کمک بگیرید
بوی روغن لاوندر باعث احساس آرامش می شود و کودک را راحت تر می خواباند. می توانید به خودتان مقداری از این روغن را بزنید تا زمانی که کودک را در آغوش می گیرید، او آرامش پیدا کند و کیفیت خواب بهتری داشته باشد.