نداشتن دندان، داشتن دندانهای شکسته و بدشکل و سایر نواقص زیبایی دندان میتواند فرد را در بیان افکار و احساساتش دچار مشکل کند و بر اطرافیان تاثیر منفی بگذارد. ایمپلنت دندانی یک ریشهی مصنوعی و یک دندان مصنوعی دارد که در فک شما کاشته میشود. خود ایمپلنت معمولاً از جنس تیتانیوم است که در فک شما، طی یک جراحی ایمپلنت دندانی قرار داده میشود.
ایمپلنت دندانی چه مزایایی دارد؟
- ایمپلنتهای دندانی پایهی محکمی برای دندانهای جایگزین ثابت (دائمی) یا متحرک ایجاد میکنند که متناسب با دندانهای طبیعی شما ساخته شدهاند.
این ایمپلنتها با دوام هستند و سالها عمر میکنند و حتی در صورت مراقبتهای بعد از جراحی ایمپلنت طبق توصیههای دندانپزشک میتوانند تا آخر عمر برای شما باقی بمانند. این مسئله از، از بین رفتن استخوانهای فک جلوگیری میکند، چرا که در آن “دندانی” وجود دارد تا فشار یک دندان واقعی را وارد کند.
- بیماران معمولاً تمایل دارند از دنتال ایمپلنتها استفاده کنند تا از دندان مصنوعی و بریج!
هر چند، هنگامی که دندانی وجود ندارد تا اجازهی قرار گرفتن دندان مصنوعی و یا بریج دندانی را بدهد، ایمپلنت تنها راه چاره است. از مهمترین ویژگیهای ایمپلنتها این است که آنها به طور جدی توسط خود بدن محافظت میشوند.
ایمپلنت دندانی چه مشکلاتی ممکن است ایجاد کند؟
همانند بیشتر جراحیها، کاشت ایمپلنت نیز ممکن است با خطراتی روبهرو باشد. این خطرات نادر هستند و هنگامی که رخ بدهند کوچک هستند و میتوانند بهبود یابند. خطراتی که ممکن است با آنها مواجه شوید شامل موارد زیر است:
- عفونت در محل ایمپلنت
- آسیب رسیدن به بافتها و ساختارهای مجاور، مثل دندان مجاور و رگهای خونی
- آسیب رسیدن به عصب که میتواند ایجاد درد، بیحسی و تیرکشیدن در دندان، لثه، لپ و فک بکند.
- مشکلات سینوسی؛ هنگامی که ایمپلنتهای دندانی در فک بالا قرار میگیرند ممکن است از یکی از حفرههای سینوس شما بیرون آیند. این موضوع میتواند مورد بررسی قرار گیرد و با تشخیص پزشک قبل از کاشت ایمپلنت جراحی سینوس لیفت انجام شود.
پس از کاشت ایمپلنت چه مراقبت هایی بکنم؟
- رعایت بهداشت دهان و دندان
- مراجعهی منظم به دندانپزشک خود
- خودداری کردن از رفتارهای خطرناک و آسیب رسان به بهداشت دهان و دندان
منبع: ایمپلنت دندان به شیوه مدرن
نوشته: دکتر محمد نیکزاد جراح و دندانپزشک