0

مناسبت روز/ بزرگداشت شیخ مفید

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

مناسبت روز/ بزرگداشت شیخ مفید

خبرگزاری سیناپرس | اخبار علمی ایران و جهان

روز بزرگداشت شیخ مفید

۹ آذر ۱۴۰۱
مناسبت روز/ بزرگداشت شیخ مفید
  • روز بزگداشت شیخ مفید

نهم آذر روز بزرگداشت «محمد بن محمد بن نعمان»، مشهور به شیخ مفید یکی از بزرگترین علمای شیعه و اسلام  است.در میان دانشمندان اسلامی، بزرگانی یافت می شوند که در پیشرفت احکام الهی در جوامع تاثیر بسیار داشته، آثاری جاویدان از خود به جای گذاشته اند؛ شیخ مفید، در شمارچنین دانشمندانی جای دارد.نامش محمد بن محمد بن نعمان بن عبدالسلام و کنیه اش ابو عبدالله است و در یازدهم ذیقعده (سالروز میلاد علی بن موسی الرضا علیه السلام) درسال ۳۳۶ ه .ق. دیده به جهان گشود. شیخ مفید استاد شیخ طوسی و سید مرتضی علم‌الهدی بود. او فقیه و کلامی شیعی بود که بسیار در علم کلام تبحر داشت و مکتب کلامی شیعه در عصر او به اوج کمال رسید.

او در مناظرات دینی مهارت خاصی داشت و مناظراتش با قاضی عبدالجبار رئیس فرقه معتزله بغداد و قاضی ابوبکر باقلانی رئیس اشاعره معروف بود.شیخ مفید این عالم ربانی در سال ۴۱۳ هجرى در بغداد و پس از ۷۵ سال تلاش و خدمت ارزنده درگذشت و مورد تجلیل فراوان مردم و قدردانى علما و فضلا قرار گرفت،‌ شیخ طوسى که خود در تشییع جنازه او حضور داشته است، مى‏ گوید: روز وفات او از کثرت دوست و دشمن براى اداى نماز و گریستن بر او، همانند و نظیر نداشته است. چند هزار نفر از شیعیان او را تشییع کردند و سیدمرتضى علم الهدى بر او نماز گزارد و در حرم مطهر امام جواد(ع)، پایین پاى آن حضرت نزدیک قبر استادش ابن قولویه مدفون شد.

  •   تولد نصرالله فلسفی

نصرالله فلسفی متولد ۹ آذر ۱۲۸۰بود. وی تاریخ‌نگار، نویسنده و مترجم معاصر ایرانی است.نصرالله فلسفی علاوه بر نویسندگی و ترجمهٔ کتاب‌های بسیار، مقالات تحقیقی دربارهٔ تاریخ و ادبیات ایران در نشریات به چاپ رساند. مقالات تحقیقی او دربارهٔ تاریخ و ادبیات ایران در نشریه‌هایی چون تعلیم و تربیت، مهر، سخن، شفق سرخ، اتحاد، یغما، وحید، مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی تبریز، نشریه کتابخانه ملی، تبریز و وحید به چاپ رسیده‌است. فعالیت‌های روزنامه‌نگاری او در طی چهار دهه شامل مدیریت چندین مجله در دوره‌های مختلف بود .نصرالله فلسفی در دوم خرداد ۱۳۶۰، یک ماه پس از ورود به ایران، زندگی را بدرود گفت و در شهر ری در شاه عبدالعظیم به خاک سپرده شد.

  • تولد حسین بیک‌زاده شکوئی

حسین بیک‌زاده شکوئی، متولد ۹ آذر ۱۳۱۲ خورشیدی در تبریز بود. وی جغرافی‌دان معاصر ایرانی و بنیان‌گذار گروه جغرافیای دانشگاه ملی سابق (شهید بهشتی) و استاد سابق دانشگاه تربیت مدرس است. وی در سومین دوره جایزه ملی چهره‌های ماندگار ایران، به عنوان چهره ماندگار جغرافیا برگزیده شد.او  ۲۸ شهریور ۱۳۸۴ خورشیدی در تهران درگذشت.

  • تولد ادگار داگلاس

آدریان ادگار داگلاس آدریان متولد ۳۰ نوامبر ۱۸۸۹ بود. وی ‏زیست‌شناس اهل انگلستان و برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال ۱۹۳۲ به خاطر کشف نورون‌ها بود.وی ۴ اوت ۱۹۷۷ (۸۷ سال)درگذشت.

  • تولد نیلز گوستاف دالن

نیلز گوستاف دالن متولد ۳۰ نوامبر ۱۸۶۹بود. وی کارخانه‌دار و برنده جایزه نوبل فیزیک سوئدی بود.او در سال ۱۹۱۲ به خاطر اختراع شیرهای خودکار، که در فانوس‌های دریایی و راهنماهای شناور به کار می‌رود، این جایزه را دریافت کرد.او  ۹ دسامبر ۱۹۳۷ درگذشت.

  • درگذشت ژوزف كونيو

ژوزف كونيو، صنعت‏گر فرانسوي در ۳ سپتامبر ۱۷۲۵م در خانواده ‏اي فقير متولد گرديد و بنابراين همواره در تلاش براي معاش بود. وي كه به كارهاي صنعتي و فني علاقه داشت بعد از ۱۰ سال تلاش و كوشش موفق شد در ۳۰ اكتبر ۱۷۶۹م اولين وسيله نقليه بخاري را كه به صورت خودرو ارائه شده بود، اختراع نمايد. اتومبيلي كه كونيو اختراع كرد سه چرخ داشت و با نيروي بخار كار مي‏كرد. ديگ بخار اين اتومبيل در جلو قرار داشت و سرعت آن پنج كيلومتر در ساعت بود. ژوزف كونيو مخترع بزرگ فرانسوي كه پدر اتومبيل ناميده مي‏شود، در ۳۰ نوامبر ۱۸۰۴م در ۷۹ سالگي درگذشت

چهارشنبه 9 آذر 1401  1:02 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها