کمک به همسایه در روایات
اکنون به احادیثی در موضوع جویا شدن از احوال همسایه و کمک به او، اشاره میشود:
۱. پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) در سخنانی فرمود:«هر کس کالایی از همسایه خود دریغ دارد؛ خداوند، در روز رستاخیز ، خیر خود را از او دریغ دارد و او را به خودش وا گذارد و چه بد وضعی دارد کسی که خداوند او را به حال خودش وا گذارد».
[۳]
۲. «به من ایمان نیاورده است آنکس که شب با شکم سیر بخوابد و همسایه مسلمانش گرسنه باشد».
[۴]
۳. «اهل هر آبادی که شب را بگذرانند و در میان ایشان گرسنهای باشد، روز قیامت خداوند به آنان نظر رحمت نمیافکند».
[۵]
۴. امام علی (علیه السلام) فرمود:«از نشانههای حُسن همسایگی، جویا شدن از احوال همسایه است».
[۶]
پانویس
[ویرایش]
۱. |
↑ غزالی، محمد بن محمد، إحیاء علوم الدین، ج ۶، ص ۳۹، بیروت، دار الکتب العربی، چاپ اول، بیتا؛ |
۲. |
↑ نراقی، ملا احمد، معراج السعادة، ص ۵۳۸، قم، هجرت، چاپ ششم، ۱۳۷۸ش. |
۳. |
↑ شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج ۴، ص ۱۴، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق. |
۴. |
↑ شیخ طوسی، محمد بن حسن، الأمالی، ص ۵۲۰، قم، دار الثقافة، چاپ اول، ۱۴۱۴ق. |
۵. |
↑ کلینی، محمد بن یعقوب، الاصول من الکافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج ۲، ص ۶۶۸، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق. |
۶. |
↑ ابن شعبه حرانی، حسن بن علی، تحف العقول عن آل الرسول(صلی الله علیه و آله)، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ص ۸۵، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۰۴ق. |