0

کمک به همسایه فقیر

hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 23615

کمک به همسایه فقیر

کمک به همسایه در روایات

اکنون به احادیثی در موضوع جویا شدن از احوال همسایه و کمک به او، اشاره می‌شود:
۱. پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) در سخنانی فرمود:«هر کس کالایی از همسایه خود دریغ دارد؛ خداوند، در روز رستاخیز ، خیر خود را از او دریغ دارد و او را به خودش وا گذارد و چه بد وضعی دارد کسی که خداوند او را به حال خودش وا گذارد».

[۳]

۲. «به من ایمان نیاورده است آن‌کس که شب با شکم سیر بخوابد و همسایه مسلمانش گرسنه باشد».

[۴]

۳. «اهل هر آبادی که شب را بگذرانند و در میان ایشان گرسنه‌ای باشد، روز قیامت خداوند به آنان نظر رحمت نمی‌افکند».

[۵]

۴. امام علی (علیه السلام) فرمود:«از نشانه‌های حُسن همسایگی، جویا شدن از احوال همسایه است».

[۶]

پانویس

[ویرایش]

۱. ↑ غزالی، محمد بن محمد، إحیاء علوم الدین‌، ج ‌۶، ص ۳۹، بیروت، دار الکتب العربی‌، چاپ اول، بی‌تا؛
۲. ↑ نراقی، ملا احمد، معراج السعادة، ص ۵۳۸، قم، هجرت، چاپ ششم، ۱۳۷۸ش.
۳. ↑ شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج ‌۴، ص ۱۴، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق.    
۴. ↑ شیخ طوسی، محمد بن حسن‌، الأمالی، ص ۵۲۰، قم، دار الثقافة، چاپ اول، ۱۴۱۴ق.
۵. ↑ کلینی، محمد بن یعقوب، الاصول من الکافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج ‌۲، ص ۶۶۸، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.    
۶. ↑ ابن شعبه حرانی، حسن بن علی، تحف العقول عن آل الرسول(صلی الله علیه و آله)، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ص ۸۵، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۰۴ق.    
دوشنبه 25 مهر 1401  6:31 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها