در این مقاله به بررسی اهمیت سرویس و نگهداری دیزل ژنراتورها به دلیل حساسیت بالای قطعات الکترونیکی و اهمیت زیاد ژنراتورها برای تولید برق برای وسایل و تجهیزات الکترونیکی و از طرفی مراحل نگهداری، شرایط، می پردازیم. و عواملی که بر عمر مفید دیزل ژنراتورها تأثیر می گذارد.
سرویس و نگهداری ژنراتورها بسیار مهم است زیرا این تجهیزات به عنوان پشتیبان در تولید برق اضطراری مورد استفاده قرار می گیرند برای بهبود عملکرد دیزل ژنراتور باید چه کار کنیم و نیاز به سرویس و نگهداری منظم توسط تیم متخصص دارند تا بتوانند در طول عمر خود برق با کیفیت تولید کنند. عملکرد موتور ژنراتور تضمین شده بود.
سرویس و نگهداری موتور دیزل یکی از مراحل مهم و مهمی است که همیشه برای کاهش هزینه های اضافی، نگهداری و کار سالم و خوب ضروری است. بهترین راه برای سرویس و نگهداری یک ژنراتور، پیروی از برنامه تعمیر و نگهداری است که توسط سازنده ژنراتور ایجاد شده است.
تمامی ژنراتورهای خودرو باید سرویس و نگهداری دوره ای (ماهانه، دو ماهه یا سه ماهه بسته به نوع و شرایط) داشته باشند. اگر بررسی و تعمیرات سرویس انجام نشود، احتمال خرابی ژنراتور افزایش مییابد و هزینههای هنگفتی را برای کاربر در آینده به همراه خواهد داشت.
مراحل سرویس و نگهداری دیزل ژنراتور
دستورالعملهای نگهداری پیشگیرانه ژنراتورهای دیزلی، تولید مداوم برق را تضمین میکند که بیضرر است و تمام الزامات مورد نظر را برآورده میکند. در طول مدتی که از دیزل ژنراتور استفاده می کنیم، سیستم اگزوز، سیستم سوخت رسانی، سیستم برق باتری DC و موتور باید به دقت از نظر نشتی که ممکن است باعث ایجاد خطر شود، بررسی شود.
1- سرویس و نگهداری سیستم روغن کاری دیزل ژنراتور:
هنگام انجام تعمیر و نگهداری، همیشه دستورالعمل تعمیر و نگهداری و قوانین ایمنی موتور دیزل را دنبال کنید. روغن موتور را به طور منظم با موتور خاموش بررسی کنید و اگر سطح آن پایین است، از همان نوع روغن پر کنید تا سطح آن به علامت کامل روی میله اندازه گیری نزدیک شود.
اگر سطح روغن کمتر از سطح مناسب باشد، دما بالا می رود و موتور بیش از حد گرم می شود. (اینها نکاتی است که فقط متخصصان با تجربه و دانش بالا می دانند.)
بررسی سیستم روغن (تعویض روغن) دیزل ژنراتور
پس از 150 تا 200 ساعت اول استفاده از موتور، روغن موتور و روغن موتور را همزمان تعویض کنید.
اگر از دیزل ژنراتور برای مقاصد اضطراری استفاده می شود، فاصله تعویض روغن نباید بیش از 12 ماه باشد.
به روغن های دیزل ژنراتور مواد افزودنی اضافه نکنید، این کار نه تنها به بهبود عملکرد و نگهداری موتورهای دیزل کمک نمی کند، بلکه خطر آسیب به این دیزل ژنراتورها و سایر دیزل ژنراتورها نیز وجود دارد.
فقط از روغن ها و گریس های توصیه شده توسط سازنده استفاده کنید.
توجه: به محض تعویض روغن موتور، فیلتر روغن موتور را تعویض کنید.
2- راهنمای بهره برداری و نگهداری سیستم خنک کننده دیزل ژنراتور
- سطح مایع خنک کننده را در هنگام خاموش شدن در فواصل زمانی مشخص بررسی کنید. پس از خنک شدن موتور، درپوش رادیاتور را بردارید و در صورت لزوم آب رادیاتور را اضافه کنید تا سطح آن به حدود 1/5 سانتی متر از بالای رادیاتور برسد. موتورهای دیزلی سنگین به ترکیبی از آب خنک کننده، ضد یخ و مواد افزودنی خنک کننده نیاز دارند.
- انسدادهای خارجی رادیاتور را بررسی کنید و رنگ یا مواد خارجی را با برس یا پارچه نرم به دقت جدا کنید تا به پره های رادیاتور آسیبی نرسد. در صورت وجود، از هوای فشرده کم فشار یا یک جت آب در برابر جریان هوای طبیعی برای تمیز کردن رادیاتور استفاده کنید.
- هنگام تعویض مایع خنک کننده موتور دیزل ژنراتور، از همان نوعی که قبلاً توسط سازنده موتور پر شده بود استفاده کنید. مخلوط کردن انواع مایع خنک کننده به موتور آسیب می رساند.
- ترکیب 40 درصد ضد یخ و 60 درصد آب خالص موتور را از خطر یخ زدگی تا دمای 25 درجه سانتیگراد محافظت می کند. ترکیب ضد یخ بیش از 50 درصد با آب باعث کاهش اثر خنک کننده و افزایش دمای موتور دیزل می شود.
- ضدیخ را با آب تمیز در ظرف پلاستیکی جداگانه مخلوط کرده و رادیاتور ژنراتور را با آن پر کنید.
- هنگام پر کردن رادیاتور دیزل ژنراتور به آرامی پر کنید تا هوا فرصت خروج از سیستم را داشته باشد.
3- سرویس و نگهداری سیستم سوخت دیزل ژنراتور
گازوئیل می تواند بیش از یک سال در اثر زنگ زدگی آلوده شود، به همین دلیل است که توصیه می شود یک ژنراتور معمولی قبل از خراب شدن از روغن ذخیره شده به طور منظم استفاده کند. فیلترهای سوخت و فیلترهای آب روی گازوئیل ها باید به دلیل تجمع بخار در مخزن سوخت به صورت دوره ای حذف شوند و دیزل ژنراتور باید هواگیری شود. در صورت استفاده و تعویض روغن در صورت نیاز، می توان هر سه تا شش ماه یکبار بررسی روغن منظم انجام داد.