ماست برای کودکان: مزایای سلامتی و دستور العمل ها
ماست برای کودکان زیر یک سال بهتر از شیر گاو است
فواید مصرف ماست برای کودکان
ماست، از مهم ترین مواد غذایی در سفره های ایرانی است که بسیاری از افراد، ماست را به عنوان مهم ترین دسر برای صرف وعده های غذایی می شناسند. شاید برای برخی از مادران سوال باشد که آیا می توانند به کودکان ماست بدهند؟ در ادامه ی این مطلب، با ما همراه باشید تا دریابید که ماست برای کودکان مفید است یا اینکه ممکن است برای آنها ضرر داشته باشد.
ماست محبوب ترین لبنیات دنیا
ماست برای کودکان یکی از مهم ترین منابع تأمین کلسیم است
ماست، از لبنیات محبوب در جهان و به ویژه ایران است. بسیاری از ایرانیان، عادت کرده اند که ماست را همراه با غذا مصرف کنند. در کشور های دیگر، مصرف ماست کمتر است، اما سرانه مصرف ماست در ایران، بسیار بیشتر از میانگین جهانی است.
ماست، از شیر گرفته می شود و یکی از مهم ترین منابع غذایی است و می تواند منبع مناسبی برای دریافت کلسیم باشد. ماست، طی یک فرایند تخمیری ایجاد می شود. در واقع، هنگامی که قند موجود در شیر تخمیر می شود، ماست تولید می شود. لاکتوز، قند موجود در شیر است و به وسیله تخمیر لاکتیکی، تغییر می کند و ماست پدید می آید.
به طور کلی، مصرف ماست در هنگام خوردن غذا توصیه نمی شود. پزشکان و متخصصان تغذیه می گویند که بهترین زمان برای مصرف ماست، عصرانه است. خوردن ماست به همراه غذا های دیگر، می تواند خلطی را ایجاد کند که برای بدن مناسب نیست. در نتیجه، متخصصان تغذیه می گویند که بهتر است ماست را از وعده های غذایی خود جدا کنید، و یا اینکه ماست را به عنوان غذای اصلی خود مصرف کنید.
مصرف ماست در کودکان
ماست برای کودکان خواص فراوانی دارد و مصرف آن توصیه می شود
کودکان، از هنگام شش ماهگی که می توانند غذاهای جامد کمکی را مصرف کنند، می توانند ماست هم بخورند و مصرف ماست از این سن برای آنها مانعی نخواهد داشت. البته باید به این نکته دقت کرد که کودکان در این سن، نمی توانند هر نوع ماستی را مصرف کنند. ماستی که کودکان می توانند از سن شش ماهگی مصرف کنند، باید پاستوریزه و شیرین نشده باشد، و همچنین از شیر کامل تهیه شده باشد.
برخی از افراد گمان می کنند که شیر گاو، نسبت به ماست انتخاب بهتری برای مصرف کودکان است. این در حالی است که مختصصان تغذیه مصرف شیر گاو را برای کودکان زیر یک سال توصیه نمی کنند. شیر گاو، نه تنها مواد مورد نیاز برای بدن کودکان در این سن را نمی تواند تأمین کند، بلکه کودکان نیز نمی توانند شیر گاو را هضم کنند. در نتیجه، مصرف ماست می تواند انتخاب بهتری برای کودکان باشد.
ماست، یکی از مهم ترین منابع تأمین کلسیم برای کودکان است. کلسیم، یک عنصر معدنی است که در انجام فرایند های مختلف بدن نقش دارد. وجود کلسیم کافی در بدن، موجب رشد و افزایش قد می شود. کلسیم، در استحکام استخوان های کودکان نیز نقش دارد.
نکات مهمی در مورد مصرف ماست برای کودکان وجود دارد. برای مثال، شما نباید تا سن زیر یک سالگی، ماست را به صورت مخلوط با ماده غذایی دیگری به کودک خودتان بدهید. البته این مورد در سنین بیشتر از یک سال نیز توصیه نمی شود. در نتیجه، ماست را با ماده دیگری ترکیب نکنید.
شکر، یکی از مواد افزودنی است که شرکت های مختلف تولید کننده ماست، ممکن است آن را به فرآورده خودشان اضافه کنند. همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، مصرف ماست شیرین شده برای کودکان مناسب نیست. در نتیجه، از دادن این نوع از ماست به کودکان خودداری کنید. برای مثال، ماست های میوه ای، یکی از انواع ماست ها هستند که دارای شیرین کننده هستند.
قند طبیعی میوه، برای کودکان بزرگتر از یک سال مناسب است. در نتیجه، می توانید میوه های نرمی را که به قطعه های کوچک تقسیم کرده اید به ماست اضافه کنید و به کودک بدهید. دقت داشته باشید که قطعه ها، به اندازه ای کوچک شده باشند که کودک بتواند بدون مشکل ماست را بخورد.
برخی از افراد، تصور می کنند که مصرف ماست های چرب به دلیل وجود چربی بالا، برای کودکان مناسب نیست. کودکان، برای رشد به چربی نیاز دارند، در نتیجه تفکر این افراد به طور کامل اشتباه است. متخصصان تغذیه توصیه می کنند که والدین برای کودک خود، ماست پر چرب تهیه کنند تا بتواند کالری های چربی مورد نیاز خودش را دریافت کند.
آیا ماست می تواند یک غذای اصلی برای کودکان باشد؟
ماست، خواص فراوانی برای کودکان دارد و مصرف آن توصیه می شود، اما نکته مهم این است که در کودکان زیر دو سال، نباید ماست به عنوان یک ماده غذایی اصلی انتخاب شود. یعنی اینکه نباید ماست را به عنوان رژیم غذایی اصلی مورد استفاده قرار داد. مصرف بیش از حد ماست می تواند مشکلاتی را برای کودکان ایجاد کند.
منظور از قرار ندادن ماست به عنوان وعده غذایی اصلی برای کودکان، جلوگیری از به وجود آمدن مشکلاتی مانند سردی برای کودکان است. در نتیجه، تلاش کنید که در بازه های زمانی مناسب، به کودکان خود ماست بدهید.
فواید ماست برای کودکان
مصرف ماست برای کودکان، ویتامین ب مورد نیاز آن ها را تأمین می کند
در ادامه این مطلب، به معرفی و بررسی برخی از فواید ماست برای کودکان خواهیم پرداخت.
1. پیشگیری از کم خونی
ماست، حاوی ویتامین های گروه ب، به ویژه ویتامین ب 12 است. ویتامین ب 12، یکی از مواد ضروری برای ساخت گولبول های قرمز است. از آنجایی که کودکان سریع رشد می کنند و نیاز به تکثیر هر چه سریع تر سلول های خود دارند، باید سلول های خونی را با سرعت بیشتری تولید کنند.
مصرف ماست، می تواند ویتامین ب 12 مورد نیاز کودکان را تأمین کرده و از ایجاد کم خونی در کودکان جلوگیری می کند. در نتیجه، اگر کودک شما با کم خونی مواجه شد، مصرف ماست می تواند کمبود ویتامین ب 12 او را جبران کند.
2. تأمین ویتامین A مورد نیاز کودکان
ویتامین A، یکی از ضروری ترین ویتامین ها برای کودکان است. بیشتر کاربرد ویتامین A، در بینایی انسان است. سلول های گیرنده نور در بدن انسان، در اندامی به نام چشم قرار دارند و باعث می شوند که انسان، اطلاعات دیداری را از محیط اطراف خود به دست بیاورد و به عبارتی دیگر، می تواند محیط اطراف خود را ببیند.
ماده حساس به نور، مهم ترین ماده ای است که در سلول های گیرنده نور در چشم انسان وجود دارد. برای ساخته شدن ماده حساس به نور در کودکان و حتی بزرگسالان، ویتامین A ضروری است. مصرف نکردن ماست و یا موادی که ویتامین A دارند، می تواند باعث ایجاد مشکلات بینایی در کودکان شود.
3. بهبود عملکرد سیستم عصبی
یکی از مهم ترین دستگاه های موجود در بدن انسان ها، دستگاه عصبی است. ماست، حاوی تیامین است. تیامین، یکی از مواد حیاتی برای کودکان است و باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی در آنها می شود. تیامین، می تواند در آزاد شدن انرژی موجود در غذاهای مصرف شده توسط کودکان نیز نقش مهمی داشته باشد. در نتیجه، مصرف ماست می تواند فرایند هضم شدن مواد غذایی دیگر را تسهیل کند.
4. تأمین فسفر مورد نیاز بدن
فسفر، از مهم ترین موادی است که بدن کودکان به آن نیاز دارد. یکی از مهم ترین کاربرد های فسفر در بدن کودکان، تصفیه مواد زائد موجود در کلیه ها است. تنظیم ضربان قلب، از کار های دیگر عنصر فسفر در بدن کودکان است. رشد و تقسیم سلولی در کودکان، به وجود فسفر وابسته است، زیرا فسفر برای تولید DNA و RNA های جدید مورد استفاده قرار می گیرد. DNA و RNA، مولکول های وراثتی هستند و تولید آنها در هنگام رشد و تقسیم سلولی ضروری است.
گرداوری: بخش کودکان بیتوته