پرسش: آیا انسان باترک محرمات وانجام واجبات می تواند جزء السابقون باشد؟
#اخلاقی پرسش: آیا انسان باترک محرمات وانجام واجبات می تواند جزء السابقون باشد؟ پاسخ: سابقون کسانى هستند که نه تنها در ایمان و انجام واجبات و ترک محرمات پیشگامند، بلکه در اعمال خیر و صفات و اخلاق انسانى نیز پیشقدماند. آنها اسوه مردمند، و امام و پیشواى خلقاند، و به همین دلیل مقربان درگاه خداوند بزرگند. در حدیث آمده است که رسول خدا فرمود: ا تدرون من السابقون الى ظل اللَّه یوم القیامة؟: آیا مى دانید چه کسانى پیشگامان به سوى سایه لطف پروردگار در قیامتند؟! اصحاب عرض کردند: خدا و رسولش آگاهتر است، فرمود: الذین اذ اعطوا الحق قبلوه، و اذا سالوه بذلوه، و حکموا للناس کحکمهم لانفسهم: آنها کسانى هستند که وقتى حق به آنها داده شود پذیرا مى گردند، و هنگامى که از حق سؤال شوند آن را در اختیار مى گذارند، و در باره مردم آن گونه حکم مى کنند که در باره خودشان! در حدیثى نیز مى خوانیم که ابن عباس مى گوید: از رسول خدا ص در باره این آیه سؤال کردم، فرمود: جبرئیل به من چنین گفته است: ذلک على ع و شیعته هم السابقون الى الجنة، المقربون من اللَّه بکرامته لهم: آنها على ع و پیروان او هستند که پیشگامان به سوى بهشت و مقربان درگاه خدایند به خاطر احترامى که خدا براى آنها قائل شده است . ولى اینها نیز در حقیقت بیان مصداقهاى روشنى از مفهوم گسترده فوق است، مفهومى که همه پیشگامان را در هر امت و ملتى شامل مى شود و انسان جز در پرتو بندگی خدا و اطاعت فرامین الهی و حضرات معصومین(ع) نمی تواند بدان نائل گردد