طرز نگهداری سبزی خورشتی (قورمه) در یخچال و فریزر
طرز نگهداری سبزی خورشتی به صورت تازه در یخچال و فریزر با نکات مهم در نگهداری اصولی سبزی قورمه و مدت زمان آنرا می خوانید
طرز نگهداری سبزی خورشتی در یخچال و فریزر
سبزی خورشتی یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی ایرانی و عضو ثابت هر فریزری در خانه ها می باشد که ترکیبی از تره، گشنیز، جعفری، شنبلیله، اسفناج می باشد که در مناطق مختلف کشور ممکن است یک تا دو سبزی معطر دیگر بسته به ذائقه و سلیقه مردم منطقه به این ترکیب اضافه شود
نسبت این سبزی ها در ترکیب سبزی قورمه بسیار مهم است که اکثر سبزی فروش های با تجربه هنگام خرید سبزی خورشتی این ترکیب و نسبت را برای شما حفظ می کنند اما مسئله مهم در مورد روش نگهداری سبزی خورشتی می باشد
سبزی خورشتی را به اشکال مختلفی می توان برای بلند مدت فریزر کرد که در ادامه این مطلب قصد داریم به تمام این روش ها بپردازیم پس اگر تا به حال تجربه تهیه سبزی قورمه را نداشته اید با ما همراه باشید
طرز نگهداری سبزی خورشتی چیست
شستن سبزی قورمه
با توجه به اینکه معمولا سبزی خورشتی یا همان سبزی قورمه معمولا در حجم زیاد خریداری می شود پس پاک کردن و شستن آن بسیار مهم است چراکه درصد قابل توجهی گل و لای و آلودگی در خود دارد
ابتدا سبزی را از ضایعات، سبزی های پلاسیده و خراب و ساقه های اضافی پاک کنید و سپس درون یک ظرف آب سرد همراه مقداری نمک بریزید و اجازه دهید 51 تا ٠2 دقیقه بماند سپس 3 تا 4 بار آبکشی کنید تا به خوبی تمیز شود و در نهایت اجازه دهید روی یک پارچه آب اضافی آن خشک شود
خرد کردن سبزی خورشتی
خورد کردن سبزی قورمه به شدت روی عطر و طعم و ظاهر قورمه سبزی تاثیرگذار است و سبزی قورمه اگر بیش از حد درشت باشد عطر و طعم آن به خورد غذا نمی رود و اگر زیاد از حد خورد شود حالت سس گرفته و بیشتر آب سبزی که بیشتر عطر و طعم سبزی را در خود دارد از آن خارج شده و هدر می رود
اگر سبزی را با دست خورد می کنید حتما از یک چاقوی بزرگ و تیز باید استفاده کنید و حالت خورد کردن شما نیز بسیار مهم است و نباید به بافت سبزی آسیب بزنید پس اگر تجربه این کار را ندارید از یک فرد با تجربه کمک بگیرید
در مورد استفاده از دستگاه نیز باید دقت کنید دستگا تمیز و تیز باشد تا سبزی را به خوبی و یکدست خورد کند و بهترین حالت این است که اگر مقداری از سبزی خورد شده را زیر انگشت شست و اشاره بگیرید زبر نباشد اما دانه های سبزی را بتوانید حس کنید و ببینید
روش های نگهداری سبزی خورشتی
بسته به زمانی که در اختیار دارید، صبر و حوصله شما و اینکه تا چا حد روی حفظ ارزش غذایی سبزی خورشتی حساس هستید می توانید سبزی قورمه خود را به یکی از روش های زیر فریز کنید
طرز نگهداری سبزی قورمه در یخچال
به طور کلی سبزیجات خصوصاً سبزی قورمه خرد شده به دلیل بافت آبدار و لطیفی که دارند بسیار مستعد خراب شدن، فساد و افت کیفیت هستند و سبزی قورمه را در هر حالتی پس از خرد شدن بیشتر از چند ساعت نباید در یخچال نگهداری کرد
در هر حال در صورتی می توان سبزی قورمه را در یخچال نگهداری کنید که قصد داشته باشید آن را برای وعده غذایی پیش رو تدارک ببینید و در این وضعیت بهتر است که سبزی قورمه را در یک ظرف درب دار ریخته و درون یخچال قرار دهید
نگهداری سبزی خورشتی در یخچال فریزر
نگهداری سبزی قورمه خام در فریزر
نگهداری سبزی قورمه خرد شده را به صورت کاملاً خام در فریزر به شما عزیزان پیشنهاد نمی کنیم اگرچه این روش عملی می باشد اما معمولاً به دلیل آب اضافی که در بافت خود دارد دچار افت کیفیت می شود و عمر نگهداری آن چندان زیاد نمی باشد ضمناً هنگام نیاز وقت شما را برای آماده شدن خواهد گرفت
در هر حال اگر تصمیم گرفته اید که سبزی خورشتی را به شکل خام فریز کنید توصیه ما به شما این است که آن را در حجم کم و به اندازه یک وعده درون زیپ کیپ یا ظرف پلاستیکی درب دار ریخته و داخل فریزر قرار دهید
نگهداری سبزی قورمه پخته در فریزر
یک روش معمول که می توانید برای فریز کردن سبزی قورمه یا همان سبزی خورشتی به کار ببرید این است که سبزی قورمه را پخته شده فریز کنید البته نه به این معنا که آن را همراه آب بپزید بلکه منظور این است که آب اضافه سبزی خام خرد شده را بگیرید و آن را از حالت خامی در بیاورید
به این منظور سبزی خورد شده قورمه را درون یک قابلمه نسبتاً بزرگ بریزید به صورتی که قطر سبزی در قابلمه حدود 5 تا 10 سانت باشد سپس آن را روی شعله بزرگ گاز اما با حرارت بسیار ملایم قرار دهید و در قابلمه را باز بگذارید
این مرحله نیاز به صبر و دقت نسبتاً زیادی دارد و لازم است که هر چند دقیقه یکبار سبزی ها را با ملاقه هم بزنید تا ته نگیرد در این روش نباید به هیچ عنوان از آب یا روغن استفاده کنید
پس از گذشت دقایقی سبزی شروع به بخار کردن می کند و در واقع آب اضافی سبز گرفته می شود و زمانی که سبزی تا حدودی سبک شد و آب اضافی آن گرفته شد بهتر است زیر حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید سبزی کاملا سرد شود
اکنون می توانید سبزی قورمه آب چین شده است را درون کیسه فریزر یا زیپ کیپ با قطر حدود یک و نیم سانتیمتر پهن کرده و داخل فریزر قرار دهید و هنگام استفاده باید 2 ساعت قبل از پخت غذا آن را از فریز قارچ خارج کرده و تفت دهید
نگهداری سبزی قورمه تفت داده در فریرز
یک روش عالی دیگر برای فریز کردن سبزی قورمه این است که ابتدا سبزی قورمه را تفت دهید و سپس آن را فریز کنید در این حالت هنگام استفاده سبزی شما آماده تر است و نیاز به صرف زمان کمتری دارد
در این روش مطابقه حالت فوق ابتدا باید اجازه دهید که آب اضافی سبزی چیده شود و به اصطلاح سبزی مقداری پخته شود البته بدون آب و روغن و زمانی که آب اضافی سبزه گرفته شد با توجه به حجم سبزی مقداری روغن مایع یا جامد به سبزی اضافه کنید
پس از اضافه کردن روغن که بهتر است به ازای هر کیلو سبزی خرد شده یک ملاقه کوچک باشد با حرارت بسیار کم سبزی ها را تفت دهید تا بوی سبزی مقداری بلند شود و سبزی حالت سبک تری به خود بگیرد سپس حرارت را خاموش کرده و دهید که کاملا سرد شود
بسیاری از افراد در این مرحله ادویه نیز به سبزی اضافه می کنند که ما این روش را پیشنهاد نمی کنیم و پس از سرد شدن سبزی آن را درون کیسه فریزر یا زیپ کیپ ریخته و در فریزر قرار دهید
در ضمن با توجه به اینکه شما سرخ شدن سبزی را تا چه اندازه دوست دارید لازم است که بیش از پختن غذا سبزی را از فریزر خارج کرده و مجدد همراه گوشت و یا به تنهایی مقداری آن را با روغن تفت دهید
طرز نگهداری سبزی قورمه به مدت طولانی
نگهداری سبزی قورمه سرخ شده در فریزر
اگر می خواهید سبزی قورمه شما برای پخت غذا کاملاً آماده باشد پیشنهاد می کنیم که سبزی قورمه را کاملاً سرخ کرده و سپس فریز کنید در این روش ابتدا باید مطابق مطالب فوق اجازه دهید که آب سبزی گرفته شود
پس از اینکه آب اضافی سبزی چیده شد طبق روش دوم اجازه دهید که سبزی با مقداری روغن تفت بخورد و نسبتا سبک شود پس از این مرحله مجددا مقداری روغن به سبزی اضافه کرده و اجازه دهید که سبزی کاملا با حرارت ملایم سرخ شود رنگ آن سبز تیره تر، بافت آن سبک تر و از هم باز شود که مقدار سرخ کردن در این روش کاملا سلیقه ای می باشد
سبزی سرخ شده به قاشق نمی چسبد و بافت و تردی دارد و هنگام هم زدن مقداری روغن و رنگ سبز به قاشق می چسبد و این سبزی کاملاً آماده می باشد و شما می توانید همان لحظه که از فریزر خارج می کنید به خورشت خود اضافه کنید
سبزی را خام فریز کنیم یا پخته
پاسخ به این سوال به موارد مختلفی بستگی دارد ارزش و غذایی سبزی خام بیشتر از سبزی سرخ شده و یا کاملاً پخته می باشد اما عمر نگهداری آن بسیار کمتر است
معمولاً در مورد سبزی قورمه ترجیح بر این است که حداقل سبزی مقداری پخته یا تفت داده شود و سپس فریز شود اما در مورد سبزی آش، سبزی سوپ، سبزی پلو، سبزی کوکو سبزی و… بهتر است که سبزی به همان حالت خام فریز شود
مدت زمان نگهداری سبزی قورمه در فریرز
به طور کل هر چقدر عمر نگهداری سبزیجات و مواد غذایی در فریزر کمتر باشد ارزش غذایی و سلامت آنها بیشتر خواهد بود در مورد سبزی قورمه نیز بهتر است که سبزی را به اندازه فریز کنید که برای مصرف یک تا سه ماه باشد
اگر چه بسیاری از افراد سبزی قورمه را حتی برای یک سال فریز می کنند اما باید انتظار داشته باشید که کیفیت سبزی قورمه در این حالت از نظر عطر و طعم کمتر شود و ارزش غذایی آن پایین تر بیاید