0

آسیب ها و مزایای ازدواج در سن بالا

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

آسیب ها و مزایای ازدواج در سن بالا

آسیب ها و مزایای ازدواج در سن بالا

آسیب ها و مزایای ازدواج در سن بالا

شانس ازدواج در سن بالا!!!

مطرح شدن سن خاصی برای ازدواج تقریبا چند وقتی است که از فرهنگ جامعه دور شده است و امروزه برای خیلی ها ازدواج کردن در سن خاصی مسئله و دغدغه اشان نباشد. از همین رو افراد مجرد دیگر عجله ای برای ازدواج کردن ندارند و ترجیح می دهند مدت طولانی ای را بر روی خود تمرکز کنند تا وقتی که شخص مورد نظرشان از راه برسد. یکی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج نیز همین موضوع می باشد به طوری که در جامعه امروز شاهد هستیم که ازدواج در میانسالی کاملا عادی است و چه بسا افراد زیادی آن را حرکت درستی می دانند. اما خب هیچ چیز بدون عیب نیست و طبیعتا ازدواج در سن بالا نیز در کنار خوبی هایش مشکلاتی را به همراه دارد. در این مقاله می خواهیم این خوبی ها و بدی ها را برای شما شرح دهیم.

مشکلات ازدواج در سن بالا

1. کم تحمل بودن

کسی که مدت زیادی را مجرد بوده است و تجربیات مختلفی به دست آورده است فردی کاملا مستقل است که شاید برخی از شرایط زندگی مشترک برایش دشوار باشد. اینجور شخصی تحمل پایینی برای اشتباهات فرد مقابلش دارد. این کم تحمل بودن و تجربه این که می تواند بدون حضور کسی زندگی راحتی داشته باشد باعث ایجاد ناسازگاری بین زوجین می شود. برای خواندن مطلب بهترین سن ازدوج کلیک کنید.

مشکلات ازدواج در سن بالا
مزایا و معایب ازدواج در سن بالا

2. نبودن شور و شوق جوانی

خیلی از تجربیاتی که شما می توانید در دوران جوانی با همسر خود بدست بیاورید دیگر برای شما جذاب نخواهد بود. تحقیقات در این زمینه نشان داده اند که یکی از بزرگترین مشکلات ازدواج بالای 40 سال همین موضوع است. زیرا زوجین به سختی تلاش می کنند که موضوع جالبی برای صحبت کردن پیدا کنند ولی موفق نمی شوند.

نبودن شور و شوق جوانی
دغدغه های ازدواج در سن بالا

3. افت جسمانی

افراد با افزایش سن نه تنها از لحاظ روحی بلکه از لحاظ جسمی نیز توانایی جوانی خود را نخواهید داشت. بروز بیماری های مختلف، از کار افتادگی و از همه مهم تر مشکلات باروری از معضلات جسمی ازدواج در سن بالا هستند. مشکل باروری به خصوص در خانم ها بسیار حائز اهمیت است زیرا بر اساس علم پزشکی شانس متولد شدن فرزندی با مشکلات ژنتیکی پس از 35 ساگلی مادر او دو برابر این شانس در سنین جوانی است. بنابراین اگر زوجی به بچه دار شدن اصرار داشته باشند باید ختما این موضوع را در نظر بگیرند. برای بررسی مزایا و معایب ازدواج در سن پایین کلیک کنید.

افت جسمانی
توصیه‌هایی برای ازدواج در سن بالا

4. مشکل در روابط زناشویی

با بالا رفتن سن مرد و زن مشکلات جنسی زیادی برای آن ها پیش می آید. یکی از مهم ترین آسیب های ازدواج در سنین بالا همین مورد است. زیرا با بالاتر رفتن سن  توانایی جنسی مردان کاهش می یابد و از طرفی زنان نیز سرد مزاج می شوند. اگر زن و شوهر نتوانند این موارد را برطرف کنند در بقیه قسمت های زندگی آن ها نیز مشکل به وجود می آید و ممکن است ازدواج آن ها را تهدید کند. مقاله معیارهای ازدواج از نظر دکتر هلاکویی را مطالعه کنید.

5. کمرنگ شدن نقش هر شخص

زندگی مجردی به مدت زیاد باعث شده است که هر شخص بتواند به صورت مستقل زندگی خود را اداره کند. به طور مثال خانمی که در سن بالا ازدواج می کند طبیعتا توانسته است که به استقلال مالی برسد و در طرفی دیگر مردی که در سن بالا ازدواج می کند قطعا می تواند کارهای خانه اش را خودش انجام دهد. همین موضوع باعث شده است که نقش هر کس در خانه به طور کامل معلوم نباشد و ممکن است این ذهنیت برای زوجین ایجاد شود که ازدواجشان اشتباه بوده است.

اختلاف سنی با فرزندان
ازدواج در سنین بالا این مشکلات را به همراه دارد

6. شانس ازدواج در سن بالا کم است

این موضوع برای خانم ها بسیار مهم است. زیرا به طور طبیعی مردان به خواستگاری زن ها می روند و خب قاعدتا ترجیح یک مرد مستقل برای ازدواج یک خانم جوان تر خواهد بود. همین موضوع باعث می شود که شانس ازدواج در سن بالا برای خانم ها کمتر باشد و گزینه های زیادی برای انتخاب کردن نداشته باشند.

7. اختلاف سنی با فرزندان

تربیت فرزندان اصلی ترین وظیفه یک زوج است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی والدین نیاز به درک و مراقبت بیشتری نسبت به فرزندان خود دارند. وقتی شما به ازدواج در میانسالی تن می دهید باید این نکته را در نظر داشته باشید که درک فرزندتان در آینده برای شما سخت خواهد بود. حتما پست ایده آل ترین فاصله سنی برای ازدواج را بخوانید.

مزایای ازدواج در سن بالا
آسیب های ازدواج در سنین بالا

مزایای ازدواج در سن بالا

شاخص ترین بدی های ازدواج در سن بالا را برای شما شرح دادیم و حالا نوبت به خوبی های آن می رسد.

1. درک بالا از زندگی

آن ها کاملا درک کرده اند که زندگی پر از ریسک است و سرد و گرم زندگی را چشیده اند به همین خاطر با هر مشکل و تنشی از خود بی خود نمی شوند و آرامش خود را حفظ می کنند. از هدفی که در زندگی دارند منحرف نمی شوند و آرام و پیوسته به سمت آن حرکت می کنند. برای خواندن مقاله با چه کسانی نباید ازدواج کرد؟ کلیک کنید.

کنترل کردن اختلافات
ازدواج با سنین بالا

2. کنترل کردن اختلافات

داشتن یک زندگی شاد و موفق به این معنی نیست که نباید هیچوقت دعوا کنید. بلکه به این معنی است که چطور مشکلات پیش آمده را حل می کنید. افرادی که در سن بالا ازدواج می کنند متوجه هستند که قدرت تعیین کننده نتیجه دعوا نیست و مشکلات بین خودشان را از طریق گفتگو حل می کنند. آن ها با یک دعوا از زندگی دلسرد نمی شوند و می دانند که از اینجور مسائل بین زن و شوهر پیش می آید.

کنترل کردن اختلافات
آیا ازدواج در سن بالا خوب است

3. روند پیری را قبول می کنند

مرد و زن درک می کنند که شانس ازدواج در سن بالا کمتر می شود. همین موضوع سبب می شود تا آن ها روند پیری را قبول کنند و به آن به چشم یک عیب نگاه نکنند. هر دو قبول می کنند که توان دوران جوانی در آن ها وجود ندارد و بنابراین با مشکلات جسمی و روانی یکدیگر کنار می آیند. با این زنان ازدواج نکنید، مقاله زنان خطرناک برای ازدواج را مطالعه کنید.

4. دانستن قدر یکدیگر

افراد مسن وقتی به گذشته خود نگاه می کنند می بینند که نسبت به آن زمان توان کمتری دارند و در مقابل نیاز دارند که کسی از آن ها مراقبت کند. وقتی می بینند که یک نفر همیشه در کنار آن ها است و می توانند بر روی او حساب کنند این موضوع را بسیار ارزشمند می دانند و به همین دلیل سعی می کنند که این شرایط را از دست ندهند. افراد مسن سعی می کنند با بهترین حالت ممکن با یکدیگر رفتار بکنند.

دانستن قدر یکدیگر
ازدواج در سن بالا

5. عدم وجود مشکل مالی

از مزایای ازدواج در 35 سالگی که در ازدواج در سنین جوانی وجود ندارد عدم وجود مشکلات مالی است. وقتی دو نفر دوران جوانی خود را صرف کار کردن و رسیدن به شرایط مالی ایده آل کرده اند در هنگام ازدواج با یکدیگر دغدغه مالی نخواهند داشت. زیرا هر دوی آن ها توانای مالی برای اداره کردن یک زندگی را دارند و بدین ترتیب در زندگی مشترک به مشکل برنخواهند خورد. مقاله راه های شناخت همسر مناسب برای ازدواج را ازدست ندهید.

عدم وجود مشکل مالی
چه سنی برای ازدواج مناسب است ؟

6. کاهش آمار طلاق

افرادی که در میان سالی با یکدیگر ازدواج می کنند بسیاری از شرایط و موضوعاتی که به طلاق ختم می شود را ندارند. آن ها می دانند که دقیقا از زندگی چه می خواهتد، مشکلات مالی که یکی از بزرگترین دلایل طلاق هست در زندگی افراد میانسال جایی ندارد، تجربیات لازم را کسب کرده اند و در پی هوس بازی نیستند و موارد بسیاری وجود دارند که باعث می شود آمار طلاق در میان افراد میانسال پایین باشد. مقاله تشخیص دختر خوب برای ازدواج لطفا مطالعه کنید.

7. فرصت تشکیل خانواده در بهترین زمان

یک زن و شوهر میانسال به استقلال مالی رسیده اند، درک درستی از زندگی دارند و در کمترین سطح مشکل با یکدیگر  قرار دارند. همین موضوع باعث می شود که بتوانند وقت بیشتری را به تشکیل خانواده و تربیت فرزندان بدهند و بدین ترتیب کیفیت زندگی آن ها بیشتر می شود.

به طور کلی تعیین زمان خاصی برای عشق و عاشقی کار درستی نیست. ما نمی توانیم همه ی مردم را به ازدواج در سن بالا تشویق کنیم و همچنین نمی توانیم کسی را از این کار منع کنیم. علاوه بر این پیچیدن یک نسخه برای همه کار اشتباهی است. ممکن است برای یک نفر ازدواج در 35 سالگی زود محسوب بشود و برای شخص دیگری سن مناسب باشد. بنابراین بدون در نظر داشتن سن سعی کنید میزان تفاهم و تناسبتان را با شخص مقابل برای ازدواج بسنجید. با این مردان ازدواج نکنید، برای خواندن مقاله مردان نامناسب برای ازدواج کلیک کنید.

سوالات متداول

آیا ازدواج در سن بالا کار اشتباهی است؟

به طور کلی مطرح کردن سن خاصی برای ازدواج اشتباه است و بهتر است بر اساس میزان تفاهم و تناسب با شخص مورد نظرتان تصمیم گیری کنید.

استقلال مالی در ازدواج در میانسالی خوب است یا بد؟

استقلال مالی در میانسالی باعث می شود که شما و همسرتان دعدغه مالی نداشته باشید ولی از طرفی هم باعث کمرنگ شدن نقش هر کس در خانواده می شود.

مهم ترین نکته در ازدواج در سن بالا چیست؟

اگر قصد بچه دار شدن دارید مهم ترین نکته ای که باید رعایت کنید این است که از همان ابتدا زیر نظر یک پزشک و متخصص باشید زیرا خطر ابتلا فرزند با مشکل ذهنی و معلولیت ها در خانم های بالای 35 سال دو برابر خانم هایی با سنین کمتر است.

 

 

آسیب‌های بالا رفتن سن ازدواج:

مطالعه بیشتر: تمرینات افزایش و تمرکز 

۱٫نداشتن شور و اشتیاق جوانی

افرادی که در سنین بالا ازدواج میکنند ، شاتیاق و نشاط دوره ی جوانی را ندارند و  دوست دارند همه چیز  منطقی  پیش برود و هر چه سنشان بالاتر میرود دنبال زندگی آرام تری هستند . این افراد همیشه سعی دارند خودشان را از حاشیه ها و تنش ها دور کنند و اگر نامزدشان دنبال شیطنت و شیرینی های نامردی باشد  کمی توی ذوقش می خورد !

۲٫مشکلات جنسی

زمانی که سن ازدواج  بالا می رود  اختلالات جنسی در زن و مرد هم بیشتر میشود . یک زن زمانی که سنش بالا میرود میل جنسی او کاهش می یابد و این موضوع در ازدواج موجب اختلافاتی میشود  در مردان افزایش سن باعث زود انزالی -دیر انزالی و نعوض می شود .

۳٫ارتباط آزاد با جنس مخالف و ازدواج سفید

از مشکلات افزایش سن ازدواج می‌توان به شایع‌ترین آن که امروزه هم بسیار شاهد آن هستیم یعنی ارتباط آزاد با جنس مخالف، دوستی‌های خارج از عرف و چارچوب‌های فرهنگی اشاره کرد که باعث کاهش میل به ازدواج رسمی و شکل گیری پدیده ازدواج سفید یا هم باشی سیاه (زندگی مشترک بدون ازدواج رسمی) در جامعه شده است.

۴٫عدم تربیت صحیح فرزندان

زمانی که سن والدین بالاتر میرود آنها وقت و انرژی لازم برای فرزندانشان را ندارند و همچنین فاصله ی سنی بین والدین و فرزندان  باعث میشود که هیچ کدام همدیگر را درک نکنند و در نتیجه یک سبک فرزند پروری نامناسب به وجود می آید که این موضوع برای یک جامعه اصلا مناسب نیست و عواقب خوبی را در پیش ندارد .

۵٫ کاهش احتمال بارداری

زمانی که سن مرد و زن بالا میرود احتمال باروری آنها کم میشد و همچنین احتمال داشتن فرزند با بیماری هایی از جمله سندروم دان زیاد میشود .

 

یک زن در سن ۴۰ سالگی  توانایی باردار شدنش بسیار کاهش می یابد و بعد از سه ماه تلاش برای باردار شدن شانس او فقط ۷درصد است .

هرچی زمان بیشتری میگدرد و سن زن بالاتر میرود  کیفیت و تعداد تخمک ها کم می شود و همچنین تخمک ها با مشکلات کروموزونی بیشتری روبه و می شوند و  همین امر باعث میشود تا درصد تولد نوزاد با نقص مادری زیاد شود .

 

۶٫بالا رفتن توقعات

مردان و زنانی که دیتر ازدواج میکنند اصولا شاغل هستند و درآمدی برای خود دارند به همین علت توقعاتشان از همسر آینده بالاتر میرود توقعاتی که شاید در سنین پایین تر برای آنها اهمیتی نداشتند و همین  انتخاب همسر را برای آنها سخت تر می کند.

 

 

ازدواج در سن بالا یکی از مسائلی است که حرف و حدیث پیرامون آن بسیار است.  بالا رفتن سن ازدواج یک پدیده اجتماعی-فرهنگی است که علل مختلفی را می‌توان برای آن ذکر کرد. در هر حال ازدواج در سن بالا مثل سایر پدیده‌های اجتماعی مزایا و معایب خود را دارد و لزوما نمی‌توان به چشم یک پدیده آسیب‌زا به آن نگاه کرد. از آنجایی که ازدواج در سن بالا با چالش‌ها و نگرانی‌های بیشتری همراه است، مشاوره روانشناسی و ازدواج فرصتی مناسب می‌باشد تا با یادگیری مهارت‌های لازم برای ازدواج موفق با خیالی آسوده زندگی مشترک خود را آغاز کنید.

ازدواج در سن بالا

امروزه با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی موجود، ســن ازدواج بسیار بالاتر از حدی رفته که در دهه‌های گذشته به چشم می‌خورد. ازدواج در سن بالا اشکال مختلفی دارد. مثلا ممکن است یک فرد در سنین بالا تصمیم به ازدواج بگیرد، در حالیکه برخی ممکن است تجربه قبلی ازدواج و زندگی مشترک را داشته باشند ولی به علت طلاق یا فوت همسر در سال‌های بعد تصمیم به ازدواج مجدد بگیرند.

اینفوگرافیک ازدواج در سن بالا

 اینفوگرافیک ازدواج در سن بالا

علت بالا رفتن سن ازدواج

یکی از اصلی‌ترین دلایل بالا رفتن سـن ازدواج، طولانی شدن طول تحصیلات و مهارت آموزی و به طبع آن دیر وارد شدن جوانان به بازار کار است. هر چقدر جوانان دیرتر وارد بازار کار شوند و استقلال مالی کسب کنند، دیرتر به فکر تشکیل خانواده و ازدواج می‌افتند. از طرف دیگر وضعیت اقتصادی نابسامان و بیکاری بر عدم توانایی افراد برای ازدواج تاثیر می‌گذارد. در نتیجه افراد برای به دست آوردن شرایط و موقعیت‌های ازدواج زمان بیشتری باید صرف کنند.
 

علاوه بر شرایط اقتصادی، برخی از جوانان خود مایل به ازدواج کردن نیستند. یکی از عوامل تاثیر گذار در ازدواج در سن بالا، طولانی شدن دوستی‌های قبل ازدواج است. افراد در چنین شرایطی تا سنین نزدیک به میانسالی، نیاز و آمادگی برای ازدواج را در خود احساس نمی‌کنند. آن‌ها میل دارند سال‌های بیشتری را صرف خود کرده و فکر می‌کنند مسئولیت ازدواج برای آن‌ها سنگین است. برخی هم نیازهای عاطفی و حتی میـل جنسی خود را به اشکال دیگری رفع می‌کنند و از تعهد ازدواج می‌ترسند.
 

مزایای ازدواج در سن بالا

  • زمانی که سن شما بالاتر می‌رود، در مورد اهداف و عقاید خود صریح‌تر می‌اندیشید و معیارهای روشن و واضح‌تری برای رسیدن به ازدواج مــوفق خواهید داشت و از انــگیزه‌ ازدواج خود آگاه هستید.
  • در سنین بالا افراد در روابط عاطفی می‌توانند بهتر رفتار کنند و با دید واقع بینانه‌تری فرد مقابل خود را بسنجند. زیرا به بـلوغ عاطفی و پختگی لازم رسیده‌اند و احتمال گرفتن تصمیم‌های هیجانی در این سن کاهش یافته است.
  • کم بودن تنش های روانی و آرامش بیشتر در روابط، از جمله مزایای ازدواج در سن بالا است.
  • همچنین تامین مالی زندگی نیز از جمله مزیت های این نوع ازدواج است. به گونه ای که تاثیر مشکلات اقتصادی بر خانواده در چنین ازدواج هایی کمتر نمایان می شود.

  • زماني که سن شما بالاتر مي‌رود، بیشتر به اهداف و عقاید خودتان فکر میکنید و دقیقا میدانید که از ازدواج چه میخواهید

    افرادی که در سنین بالا ازدواج می کنند به بلوغ عاطفی رسیده اند و تصمیم های هیجانی و احساسی  نمی گیرند .
    در مورد شرايط زندگي‌شان به يک تثبيت رسيده، و در روابط عاطفي مي‌توانند بهتر رفتار کنند و با ديد واقع بينانه‌تري فرد مقابل خود را بسنجند.

معایب ازدواج در سن بالا

همان طور که با بالا رفتن سن، در مورد معیارهای خود دقیق‌تر و صریح‌تر می‌شوید، به موازات آن انعطاف پذیری روانشناختی‌تان کاهش پیدا می‌کند. ممکن است قرار گرفتن در یک رابطه با فرد دیگر برایتان سخت‌تر از سال‌های جوانی باشد. از طرفی سختگیری‌ها برای یافتن همسر خوب هم به موازات سن بالا می‌رود.

فشارهای فرهنگی در اثر ازدواج در سن بالا به خصوص در مورد دختران می‌تواند منبع استرس و اضطراب شود. تا جایی که ممکن است وسواس فکری به سراغتان آید که اگر ازدواج نکنیم چه می‌شود؟ همین فشار ممکن است باعث شود فردی که سال‌های زیادی ازدواج نکرده، ناگهان بدون تعقل و تعمق برای فرار از تنهایی دست به انتخابی عجولانه و اشتباه بزند و بعدها عواقب آن گریبان گیرش شود.
 

یکی از عواقب ازدواج در سن بالا امکان برآورده نشدن نیازهای جنسی در چهارچوب مناسب است. همین امر می‌تواند برای فرد مشکلاتی چون اختلالات کژکاری جنسی، اختلالات اضطرابی و افـسردگی را به همراه داشته باشد. نگرانی در مورد سن تولید مثل و فرزندآوری یکی دیگر از دغدغه‌هایی است که بالا رفتن سن به ویژه برای زنان مسئله ساز می‌شود.

البته به مدد پیشرفت علم پزشکی تا سنین بسیار بالاتر می‌توان انتظار باروری و تولد یک فرزند سالم را داشت. اختلاف سنی با فرزندان یکی دیگر از نگرانی‌های افراد برای ازدواج در سن بالاست. در واقع با فاصله سنی زیاد بین کودک و والدینش، احتمال اختلاف عقیده‌ها و تفاوت نسل ها بیشتر می‌شود. البته این یک الزام نیست و صرفا یک احتمال می‌باشد.

توصیه هایی در مورد ازدواج در سنین بالا

اگر شما به سنی رسیده‌اید که احساس می‌کنید ازدواجتان دیر شده است، به خاطر دیر شدن و ترس از تنهایی تن به ازدواج نامناسب ندهید. ازدواج به خاطر فرار از تنهایی قطعا ازدواجی است که با شکست مواجه خواهد شد. تنها بودن بهتر از بودن در یک رابطه اشتباهی است که یک شکست را در پی خواهد داشت. فشارهای فرهنگی و خانوادگی زیادی ممکن است بر شما وارد شود ولی این فشارها نباید باعث شود که در ازدواج کردن عجله کنید. بهترین سن برای ازدواج، امری فردی است که از شخصی به شخص دیگر متفاوت می‌باشد. زمانی ازدواج کنید، که آمادگی روحی برای ازدواج دارید و احساس نیاز به تشکیل یک خانواده را در زندگی‌تان حس می کنید. حتی اگر ازدواج در سن بالا باشد.

نکته مهم دیگری این است که بدانید هیچ فردی برای خوشبخت بودن نیازی به فرد دیگر ندارد. البته که بودن در کنار یک همسر و شریک مناسب بر احساس خوشبختی و آرامش فرد می‌افزاید و خوشحال بودن با شریک زندگی احساس لذت بخشی است. اما لازم است به نیازهای خودتان توجه کرده و سعی کنید آن‌ها را برآورده کنید. داشتن روابط اجتماعی مناسب و دوستان خوب، پرداختن به تفریحات مناسب، سعی در بهبود وضعیت شغلی و مالی یا تحصیلی، همگی باعث می‌شوند کیفیت زندگی شما بالا بروند. به یاد داشته باشید هر چقدر هم تجربه داشته باشید برای یک ازدواج خوب نیاز به شناخت پیش از ازدواج دارید. برای آنکه نتیجه بهتری بگیرید مشاوره قبل از ازدواج و انجام تست‌های روانشناسی لازم می‌باشد.
 

تاثیر خدمات روانشناسی بر ازدواج در سن بالا

ازدواج به خودی خود مساله بسیار پیچیده‌ای است و عوامل بسیار متعددی بر آن تاثیر می‌گذارند. ازدواج در سن بالا نیز ممکن است خطرات و مشکلات خاص خود را به همراه داشته باشد. اما این بدان معنا نیست که ازدواج در سن بالا غیرممکن است. توصیه می‌شود که قبل ازدواج از یک روانشناس کمک بگیرید تا به شما کمک کند همه جوانب را بسنجید و بهترین تصمیم را اتخاذ نمایید.

 

منابع:

https://honarehzendegi.com/fa/Marriage-at-old-age

https://zehnemovafagh.com/married-old/

https://psychology.avije.org/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%AC/%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D9%85%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7/

پنج شنبه 23 تیر 1401  12:39 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها