نحوه برخورد با کودکان طلاق
هیس! مراقب باشید بر سر فرزندانتان فریاد نکشید.
- 1 بالا رفتن آمار طلاق
- 2 نحوه برخورد با کودکان طلاق
- 3 مشاوره با کودکان آسیب دیده از طلاق
- 4 ارتباط با فرزند بعد از طلاق
- 5 روش های کمک به فرزندان طلاق
- 6 تبعات طلاق والدین بر روی فرزندان در بزرگسالی
- 7 بایدها نبایدهای رفتار با کودکان طلاق
- 8 چگونه باید با کودکان طلاق همدلی کرد؟
- 9 فرزندان طلاق بیشتر در چه سنی در معرض آسیب های جدی قرار دارند؟
- 9.1 نتیجه گیری
آن هم فرزندانی که به واسطه خودخواهی ها و ناسازگاری پدر و مادرها آسیب دیده اند و در نهایت برچسب کودک طلاق گرفته اند و در میان همسالانشان جستجوی عشق می کنند و مدام پرس و جو می کنند آیا در خانه شما هم گاهی سر و صدا و فریاد بر پاست؟
اغلب با پاسخ هایی که برایشان ناگوار است مواجه می شوند. کاخ آرزو های شان بر سر شان فرو می ریزد و می فهمند که از آن دسته شوربختانی هستند که در گروی یک خانواده بی عشق اند و همه احساسات شان را در طرفه العینی می بازند.
بالا رفتن آمار طلاق
سالانه آمار طلاق در کشورمان رو به افزایش است و روند صعودی را طی می کند و هم چنین درکنار این افزایش آمار، فرزندان زیادی درگیر این اتفاق می شوند که اغلب این فرزندان واکنش های منفی همچون: شوک، غم، نا امیدی، استرس، عصبانیت و نگرانی را نشان می دهند. حتی مقدار قابل توجهی علائم افسردگی را از خود بروز می دهند و این یک آمار واقعی و نگران کننده برای جامعه ایست که در آن زندگی می کنیم.
نحوه برخورد با کودکان طلاق
در رابطه با این مقاله می توانید بخوانید : چگونه کودکان را برای طلاق آماده کنیم؟
نحوه برخورد با کودکان طلاق
سالانه هزاران کودک معصوم طعم تلخ جدایی پدر و مادرشان را تجربه می کنند. کودکانی که چنین آسیب دیده اند. این آسیب ها، تبعات جبران ناپذیری را در شکل گیری شخصیت آن ها به دنبال خواهد داشت و همینطور آینده شان را تحت تاثیر قرار می دهد و باید در نحوه برخورد با چنین کودکانی در مقابل دیگر هم سالانشان تمایز قائل شد.
رفتارهایی که پدر و مادران چنین کودکانی باید رعایت کنند، عبارت اند از:
- دور نگه داشتن کودکان از نزاع
- پرهیز از صحبت های حقوقی در مقابل کودکان
- اختلافات روزمره را تا حد امکان کنار بگذارید، یا در مواقعی که کودکان حضور فیزیکی ندارد صحبت کنید.
- از صحبت های منفی خودداری کنید.
- کودکان تان را بخاطر رفتار های مهرطلبانه سرزنش نکنید.
مشاوره با کودکان آسیب دیده از طلاق
کودکانی که والدین شان از هم طلاق گرفته اند و جدا زندگی می کنند، باید بیشتر از دیگران، تحت جلسات روان درمانی قرار بگیرند و هم چنین از طرف دوستان، اطرافیان مورد حمایت عاطفی قرار بگیرند.
متخصصین حوزه روان شناسی با گفتگو می توانند به کودکانی که چنین آسیبی دیده اند کمک کنند تا افکار نگران کننده شان را دور کنند.
در پاره ایی از موارد، که شرایط حاد است کودک طلاق، دچار اختلالات روانی می شود و نیاز به دارو درمانی دارد که توسط روان شناس به روان پزشک ارجاع داده می شود تا سلامت روانی شان باز گردد.
کلینیک اطفال ارمغان دارای متخصصان مرتبط با اطفال می باشد . شما می توانید جهت پاسخ به سوالات خود و دریافت مشاوره و وقت قبلی با شماره 44433516 تماس حاصل نمایید . همچنین می توانید از پیج اینستاگرام کلینیک اطفال ارمغان دیدن فرمائید.
ارتباط با فرزند بعد از طلاق
در ارتباط با چنین فرزندانی هر گونه تغییر در خلق و خوی شان مشاهده کردید، سریعاٌ به روان شناسی حاذق اطلاع دهید تا راهکار های درمانی ارائه شود و کودک تحت روان درمانی قرار بگیرد.
روش های کمک به فرزندان طلاق
در اینجا روش های کمک به فرزندان طلاق ارائه داده می شود تا راحت تر با این اتفاق کنار بیایند.
- به آن ها کمک کنید تا راحت تر حرف بزنند و احساست خود را در کلمات بروز دهند.
- آن ها را برای رفتن به جلسات روان درمانی ترغیب کنید.
- فرزندان را به صداقت تشویق کنید تا تمام احساسات و هیجان هایشان را به درستی بیرون بریزند.
- البته مراقب باشید حریم خصوصی چنین کودکانی را باید حفظ کنید و فراتر از حدتان پیش نروید.
- در زندگی خصوصی شان کند و کاو نکنید، شاید با شما احساس امنیت نکنند.
- با آن ها با مهر صحبت کنید.
- به آن ها تا می توانید عشق بورزید، تا مطمئن شوند برای کسی مهم اند.
- سعی کنید تکیه گاهی امنی برای چنین فرزندانی باشید،
تبعات طلاق والدین بر روی فرزندان در بزرگسالی
عموما، طلاق در شکل گیری شخصیت فرزندان تاثیر منفی دارد.
- کمبود اعتماد به نفس
- کمبود محبت و عاطفه
- تخلیه نشدن بارهای منفی روانی
- عدم توانایی در پیش برد رابطه عاشقانه
- احساس تنهایی
- نداشتن رضایت کافی از زندگی
بایدها نبایدهای رفتار با کودکان طلاق
لازم است در برخورد با کودکان طلاق، مواردی را مورد توجه قرار دهیم ازجمله:
لازم است پدر و مادر مرتبا درخصوص میزان علاقه خود به فرزندان صحبت کرده برنامه دیدارهای مداوم را از قبل آماده نمایند. دلیل این مسئله ایجاد اطمینان خاطر برای فرزندان است که بدانند قرار نیست چندان از والدین خود دور شده و از دیدار آن ها محروم گردند.
در صحبت با فرزندانتان از بازگو کردن مشاجرات خود با همسرتان پرهیز کرده و کودکان را درگیر مسائل منفی نکنید. سعی کنید همواره احترام همسر خود را نگاه داشته و به فرزندان خود اطمینان دهید که قرار نیست از یکی از والدین خود به طور کامل جدا گردند.
احساسات خود را به زبان آورید.
برای مناسبت های جمعی همچون تولد ها برنامه ریزی کنید.
به جای امر و نهی کردن، حامی فرزندان خود باشید و به آن ها نزدیک شوید
چگونه باید با کودکان طلاق همدلی کرد؟
به نظر جمعی از روانشناسان کودک، باید به طور همدلانه با چنین کودکان آسیب دیده ای برخورد کرد نه این که به اشتباه به آن ها ترحم کرد، نه. ترحم همانند بیرون کشیدن ارّه از بدن است، چنین دردی دارد.
هیچ وقت تحت هیچ شرایطی خردسالان را مورد تحقیر یا ترحم قرار ندهید. حتی آنانی که از عشق سرشارند.
البته این نکته را باید افزود: تمامی والدینی که قصد جدا شدن و طلاق را دارند، این به این معنا نیست که فرزند دلبندشان را دوست ندارند یا به آن عشق نمی دهند، نه اینطور نیست.
دقیقا مشکل جایی است که فرزند، مهر یک طرفه دریافت می کند در صورتی که روح و روان ش مهر دو طرفه را می طلبد. مهری هم از سوی پدر به مادر و هم از سوی مادر به پدر و در مجموع همه این احساسات به کودک تزریق شود، طوری که در رگ و پی اش رسوخ کند.
بدترین سن بچه ها برای طلاق
فرزندان طلاق بیشتر در چه سنی در معرض آسیب های جدی قرار دارند؟
میزان پذیرش چنین اتفاق ناخوشایندی در هر سنی از فرزندان، بنا به ظرفیت روانی شان متفاوت است. پس یکسری از فرزندان در رده ی سنی خاصی با این موضوع راحت تر کنار می آیند و برای شان قابل هضم است.
کودکانی با رده سنی زیر 3 سال که جدایی والدین را تجربه می کنند، بیشترین میزان آسیب را دریافت می کنند، اضطراب جدایی والدین در چنین کودکانی منجر به بیماری های جسمی همچون: لکنت زبان، شب ادراری، اختلال در خواب و واکنش های عصبی می شود که به محض مشاهده حتماٌ باید تحت درمان قرار بگیرند.
نتیجه گیری
متخصصین حوزه روانشناسی خانواده و زوج درمانی به افرادی که قصد ازدواج دارند، توصیه می کنند: مشاوره های پیش ازدواج را انجام دهید و این جلسات را جدی بگیرید، تا در آینده به مشکلی برنخورند که منجر به جدایی شود.
برای شناخت از یکدیگر بیشتر وقت بگذارید عجولانه تصمیم نگیرید. زیرا احتمال بروز مشکلات حاد در آینده بالاتر می رود.
سعی کنید مشکلات کوچک را جدی بگیرید و آن ها را به کمک یک متخصص حل کنید تا در آینده بزرگ و بزرگتر نشود، طوری که جز جدایی راهی باقی نماند.
بخش روانشناسی کلینیک اطفال ارمغان آماده ارائه خدمات روانشناسی کودک به شما عزیزان می باشد.
از دیگر خدمات درمانگاه شبانه روزی کودکان
درمان شب ادراری
افسردگی در کودکان
برچسب ها: بدترین سن بچه ها برای طلاق | بدترین سن طلاق برای کودکان | بهترین سن کودک برای طلاق | بهترین کلینیک اطفال | بهترین کلینیک اطفال در غرب تهران | بهترین کلینیک در غرب تهران | پزشک متخصص کودکان | تاثیر جدایی والدین بر کودکان | چگونه با طلاق والدین کنار بیاییم | درد و دل بچه های طلاق | درمان شب ادراری کودکان در کلینیک ارمغان | درمانگاه کودکان ارمغان | رفتار با کودکان طلاق در مدرسه | روانشناس اطفال | روانشناسی کودکان در کلینیک ارمغان | طلاق با وجود بچه | عوارض طلاق برای کودکان | کلینیک اطفال | کلینیک اطفال ارمغان | کلینیک اطفال خوب در تهران | کلینیک اطفال خوب در غرب تهران | کلینیک دندانپزشکی اطفال شبانه روزی | کلینیک گفتاردرمانی | کمک به فرزندان طلاق | مشاوره با کودکان طلاق | نتیجه طلاق بر فرزندان | نحوه برخورد با کودکان طلاق