یکی از بزرگترین نهادهاى مدنى در هر کشورى اصناف هستند، این نهادها توسط خود مردم اداره مى شوند و در وضعیت بازار و قیمت گذارى کالاها نقش موثرى دارند. از اینرو اول تیرماه روز ملی اصناف نامگذارى شده است.
ستاره | سرویس عمومی – صنف یا رسته انجمنی است که از سوی گروهی از افراد دارای یک حرفه و پیشه مشابه تشکیل میشود. این انجمن با هدف بهبود کیفیت و بالابردن سطح کیفی مجموعه واحدها در کنار تعیین تدابیری برای مقابله با تخلفات و همچنین انجام وظیفهٔ اطلاعرسانی دربارهٔ اتفاقات حوزههای مرتبط با حرفه موردنظر، شکل میگیرد. یکی از ویژگیهای اساسی بازارها، تشکل بازاریان در انجمنهای صنفی، یعنی «اصناف» است.
روز ملی اصناف |
تاریخ |
۱ تیر
|
علت نامگذاری |
بررسی مشکلات اصناف و کمکهای اصناف بـه اقتصـاد داخلـی كشور |
خرید آنلاین کرم آبرسان و مرطوب کننده دست و صورت آلوئه ورا 300میل آوند...
تاریخچه روز ملی اصناف
ابتدای پیدایش اصناف اسلامی به قرن سوم هجری میرسد که دوره شکوفائی تمدن اسلامی و رونق تجارت و شهرنشینی بود. در این دوره بود که تشکل افزارمندان و صنعتگران بر اساس حرفهها و پیشهها بوجود آمد، رشد و توسعه کامل شهرها در دو قرن پنجم و ششم هجری، باعث توسعه فعالیتهای اصناف شد. برخی از خاورشناسان شوروی، خاستگاه پیدایش انجمنهای صنفی در شهرهای ایرانی را، دوره ساسانیان میدانند. برخی دیگر از خاورشناسان، منشأ انجمنهای صنفی اسلامی را در فرقههای درویشان و صوفیان یا صنفهای غازیان جستجو میکنند.
اما «اصناف» در شكل و فرم كنونی آن را میتوان یكی از بزرگترین نهادهای مدنی در هر كشوری محسوب كرد. اهمیت این نهاد مردمی تا اندازهای است كه یك روز در تقویم (اول تیرماه) روز ملی اصناف نامگذاری شده است.
۳۰٪
خرید آنلاین کرم آبرسان و جوان کننده صورت مناسب انواع پوست...
تعریفی از روز ملی اصناف
واژه صنف را به سه صورت صنفها، اصناف و صنوف جمع میبندند. توزیع کالاها از جمله اصلیترین مسئولیتهایی است که اصناف به عهده دارند. دسترسی به آمار اصناف ایران از طریق سایت دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی امکانپذیر است.
کسب و کارها
اسلام کاسب را به حبیب خود تعبیر کرده است. خدای مهربان دوست دارد بندهاش در حال کسب و کار بوده و میخواهد عرق خستگیاش را ببیند این جهاد در راه خداست. بازرگان امین و راستگو در قیامت با شهدا محشور میشود. به همین علت هر سال یکم تیر ماه روز اصناف و از یکم تا دهم تیرماه «دهه تولید ملی» نامگذاری شده است. آغاز این دهه، با روز اصناف و برپایی همایشی برای تجلیل از صنوفی که در همه حوزههای مختلف یاریگر نظام توزیع و دولت در تنظیم بازار بودند، خواهد بود. دهه تولید ملی همزمان با یکم تیرماه روز ملی اصناف در سراسر کشور آغاز شده و تا دهم این ماه و همزمان با روز ملی صنعت و معدن ادامه پیدا میکند.
هدف روز ملی اصناف
اتاق اصناف میتواند اقدامات مؤثری در راستای حمایت از تولید ملی، افزایش صدور كالاهای داخلی به كشورهای هدف و كاهش بیكاری در كشور انجام دهد و تأثیر مهمی در سرعت بخشیدن به رشد و توسعه اقتصادی ایفا كند.
هر ساله در این روز مجامع امور صنفی سراسر کشور، مسئولان اتحادیهها و مدیران حوزه بازرگانی و سایر افراد مرتبط با این انجمنها، دور هم جمع میشوند تا در خصوص مشکلات اصناف به تبادل نظر بپردازند. بنابراین در روز اصناف، باید عملکرد اصناف در اقتصاد مورد بررسی قرار بگیرد. در این روز باید به دنبال پاسخ این سوال باشیم که اصناف کشور تاکنون چه کمکی به اقتصاد داخلی کشور کردهاند؟
انجمنهای صنفی دارای مسئولیتها و وظایف و اصوال اجتماعی وسیعی هستند. این نهادها توسط خود مردم اداره میشوند و در وضعیت بازار و قیمت گذاری کالاها نقش بسیار موثری را ایفا میکنند. یكی دیگر از مهمترین وظایف ایـن انجمنها توزیع كالاهاست.
به طورکلی اهداف تشكیل انجمنهای صنفی عبارت است از:
- اتحاد و یكپارچگی میان اعضا
- برنامه ریزی و مدیریت برای ایجاد انسجام
- اتخاذ جهت گیریهای كاری و تخصصی
- تدوین برنامههای راهبردی و عملیاتی برای محقق سازی اهداف
- شناسایی موانع قانونی گسترش فعالیتهای اقتصادی، تجاری و کمک به رفع آنها
- جلوگیری از رقابت مخرب بین اعضای صنف
- کمک بـه بهبود قوانین و مقررات
- ارائه خدمات مشاورهای و اطلاعاتی به مجموعه
- انتقال و انعکاس نظرات صنف به دولت و مسئولان
- کمک به رشد اقتصادی و صادراتی صنف
- فراهم آوردن شرایط حضور در رویدادهای تخصصی داخلی و خارجی
- کمک به انجام فعالیتهای تبلیغاتی
- شناخت بازارهای هدف و شناسایی فرصتهای تجاری
به علاوه اینکه اتاق اصناف میتواند اقدامات مؤثری در راستای حمایت از تولید ملی، افزایش صدور کالاهای داخلی به کشورهای هدف و کاهش بیکاری در کشور انجام دهد و تأثیر مهمی در سرعت بخشیدن به رشد و توسعه اقتصادی ایفا کند. چنانچه به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، در حال حاضر سه میلیون واحد صفی در سراسر کشور فعالیت میکنند و سهم اصناف در تولید ناخالص داخلی ۵/۱۷ درصد است.