دلایل گنبدی شدن کیک
وقتی مایه کیک درون فر در حال پخت است، دو اتفاق در حال رخ دادن است! یک اینکه مایه کیک پف میکند و حجمش زیاد میشود و دوم اینکه رطوبت خود را از دست میدهد. وقتی مایه کیک رطوبت خود را از دست داد، سفت میشود و فرآیند حجیم شدن و پف کردن آن متوقف میشود. این روند در اطراف و لبههای قالب کیک سریعتر اتفاق میافتد چون دما در آن قسمت بالاتر است. همچنین در قسمت وسط قالب که بیشتر حجم مایه کیک در آن متمرکز است، دما پایینتر است و هنوز روند از دست دادن رطوبت آغاز نشده است. به همین دلیل فرآیند پف کردن مایه کیک در مرکز قالب ادامه پیدا میکند و کیک حالت گنبدی شکل و محدب پیدا میکند.
برای پخت کیک به طور یکنواخت، باید لبههای قالب را به شکلی عایق بندی کنید. جلوگیری از افزایش سریع دمای خمیر در لبههای قالب باعث میشود تا زمان پخت کیک در همه نقاط آن افزایش پیدا کند. زمانی که لبههای کیک با مرکز آن سرعت پخت یکسانی داشته باشند، دیگر کیک حالت گنبدی شکل پیدا نخواهد کرد. برای حل این مشکل میتوانید از نوارهای مخصوصی(نوار ویلتون) که برای این کار تولید میشوند استفاده کنید. این نوارهای قالب کیک را باید قبل از قرار دادن قالب داخل فر خیس کنید و به دور قالب بپیچید. این نوارها مانند یک عایق عمل میکنند و باعث میشوند تمام نقاط کیک به صورت یکسان پخته شوند.