فین تک FinTech که معادل Financial Technology (فناوری مالی) است به شرکتهای اطلاق میشود که در تلاش هستند تا به وسیله تکنولوژیهای نوین خدمات مالی را بهبود ببخشند. در واقع کمپانیها یا استارتاپهای این حوزه خدمات مالی را به کمک بلاکچین، هوش مصنوعی، علوم داده و… امنتر، کارآمدتر و سریعتر میکنند تا یاریرسان مصرفکنندگان و کسب و کارها باشند.
پیش از ظهور فین تک، کاربران به منظور انجام هرکدام از امور مالی خود میبایست به بانک مراجعه میکردند. اما امروزه همه کارهای بانکی نظیر: تایید هویت، باز کردن حساب، تامین سرمایه، صدور کارت و… تنها با استفاده از تلفنهای همراه هوشمند امکانپذیر است. البته کاربردهای فین تک تنها محدود به این مورد نمیشود و زمینه فعالیت گستردهای دارد. از این رو ما در بحث پیشرو به اهمیت فین تک و کاراییهای آن میپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
انواع فین تک کدامند و هرکدام چه کاربردی دارند؟
فناوری مالی دارای انواع متعددی است که هرکدام کاربردهای خاصی داشته و خدمات متنوعی را ارائه میدهند. در زیر انواع فین تک به همراه کاربردهای آنها به صورت کامل بررسی شده است.
فین تک در بانکداری (BankTech)
در سیستم بانکداری دیجیتال اغلب امورات مشتریان به صورت آنلاین و با استفاده از تکنولوژی روز یعنی به وسیله اپلیکیشنهای موبایلی انجام میشود. خوشبختانه در این لحظه تمامی بانکهای عضو شبکه شتاب ایران این امکان را برای مشتریان خود فراهم کردهاند.
فین تک در خدمات پرداخت (PayTech)
یکی از بزرگترین و تاثیرگذارترین بخشهای فناوری مالی مربوط به خدمات پرداخت است. در حال حاضر شرکتهایی که از خدمات فین تکی پشتیبانی میکنند، کاربران را در انجام عملیاتهای بانکی آنلاین همچون انتقال وجه یاری میرسانند.
متقاضیان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سرویس درگاه پرداخت رایانپی که یکی از کارآمدترین و پرسرعتترین سیستمهای خدمات پرداخت میباشد بر روی لینک زیر کلیک کنند.
فین تک در ارزهای رمزنگاریشده (کریپتوکارنسی) و بلاکچین
ظهور و گسترش فین تک در جهان با تولد بلاکچین و کریپتوکارنسی همزمان بوده است. کریپتوکارنسیهای یا همان پولهای اینترنتی که به وسیله تکنولوژی بلاکچین استخراج و در بازار استقرار پیدا میکنند، از آن جهت که هر دو نیازمند برنامههای کاربردی برای ارتقاء بخش فناوری مالی هستند، به گونهای وابسته به این حوزه میباشند.
فین تک در هوش مصنوعی
یکی از موضوعات مهم در بازارهای مالی دنیا، تحلیل و پیشبینی بازار است که متخصصان این حوزه کاملاً نسبت به اهمیت آن آگاهی دارند. یادگیری ماشینی (Machine Learning) که یکی از زیرمجموعههای هوش مصنوعی است برای شناسایی روندها و ریسکها در بازارها مالی طراحی شده تا شرکتها، سرمایهگذاران، سازمانها و… را به درک بهتر و آگاهانهتری نسبت به خرید و فروش در این بازار برساند.
فین تک در بیمه یا اینشورتک (InsureTech)
با اینکه بیمهها در پذیرش تکنولوژی و استفاده از قابلیتهای آن به مقدار کمی کند عمل کردهاند و هنوز به روشهای سنتی پایبند هستند، ولی استارتاپهای فین تکی به مرور زمان در حال همکاری با شرکتهای بیمه میباشند. بیمه سلامت، شخص ثالث، بدنه، مسافرتی، عمر و بسیاری دیگر در آیندهای نزدیک تمامی خدمات خود را به صورت آنلاین و به کمک شرکتهای فین تکی ارائه خواهند داد.