قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) از حضور افسران کنترل دوپینگ به منظور نمونهگیری دوپینگ از ورزشکاران لیست RTP خبر داد و گفت: ورزشکاران در لیست فدراسیونهای جهانی از رشتههای دوچرخهسواری، تکواندو، وزنهبرداری، کشتی، قایقرانی، کاراته، بوکس و دو و میدانی هستند.
فرزاد شارکی در گفتوگو با ایسنا درباره حضور افسران کنترل دوپینگ در ایران به منظور اخذ نمونه از ورزشکاران ایرانی حاضر در لیست RTP بینالمللی اظهار کرد: نمونهگیریهای خارج از مسابقات از ورزشکاران لیست RTP مدنظر قرار میگیرد؛ RTP ملی زیر نظر ایران نادو انجام میشود و RTPهای بینالمللی نیز زیر نظر فدراسیونهای جهانی است و از سوی شرکتهای طرف قرار داد فدراسیونهای جهانی از جمله ITA و...انجام میشود.
وی ادامه داد: این افسران کنترل دوپینگ از وادا (سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ) نیستند و از فدراسیونهای جهانی مامور هستند تا از ورزشکاران ایرانی که در لیست RTP بینالمللی قراردارند، بر اساس آدرسهای ثبت شده در سامانه آدامز، تست دوپینگ بگیرند.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) با بیان اینکه ورزشکار ملزم است آدرس خود اعم از آدرس اقامت شبانه، آدرس تمرین، آدرس محل کار، محل تحصیل و... را در سامانه آدامز ثبت کند، خاطرنشان کرد: اگر ورزشکار در آدرس ثبت شده حضور نداشته باشد با وی تماس میگیرند و موظف است خود را در بازه زمانی مربوطه به محل برساند و اگر حضور پیدا نکند، فرم ماموریت ناموفق پر میشود و به فدراسیون جهانی تحت عنوان غیبت از تست یا آدرس پر نکردن یا آدرس اشتباه پرکردن اعلام میشود.
شارکی ادامه داد: این نوع تخلف بند ۲-۴ تعاریف دوپینگ است و اگر سه مرتبه تکرار شود ورزشکار، ۲ سال محروم خواهد شد.
به گفته وی یکی از اختیارات سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که به ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) نیز تفویض شده این است که ورزشکار را در هر سطحی و حتی اگر دوره محرومیت و مصدومیت دارد مورد تست قرار دهند و به تبعیت از کدی که در وادا تعریف شده و قانون استاندارد است، ورزشکاران از فدراسیونهای مختلف که عمدتا فدراسیونهای المپیکی هستند و اسامی آنها به وادا اعلام شده است، وارد لیست RTP میشوند.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) ادامه داد: نکته بسیار مهم این که ورزشکاری که نامش در لیست RTP قرار دارد، اگر تعداد سه مرتبه در این حوزه دچار تخلف شود عملا محروم میشود؛ یعنی اگر ورزشکار به تعداد دو نوبت آدرسها را پر نکرده باشد و از سوی ستاد مبارزه با دوپینگ به وی ایمیل ارسال و اعلام شده و یک نوبت هم افسر ستاد برای تست مراجعه کرده باشد و در نهایت ورزشکار پیدا نشود، این سه نوبت برابر محرومیت است.
انتهای پیام