آلرژی به نور خورشید انواع متفاوتی دارد که شدت و خطر آنها متفاوت است. از جمله میتوان به این موارد اشاره کرد:
- خارش ناشی از خورشید (Actinic Prurigo)
این نوع آلرژیِ خورشیدی، یک مشکل ارثی است. علائم و نشانههای آن قویتر از انواع دیگر است. اگرچه این مشکل ممکن است بین همه نژادها دیده شود ولی در بومیان آمریکا و نژاد قفقازی شایعتر است. علائم و نشانههای این بیماری از دوران کودکی خود را نشان میدهد.
- واکنش آلرژیک به نور (Photoallergic reaction)
این نوع حساسیت به نور خورشید زمانی رخ میدهد که یک ماده شیمیایی که قبلاً روی پوست زده شده است در مواجه با نور خورشید واکنش نشان دهد. از جمله این مواد شیمیایی داروهای مختلف، ضدآفتابها، مواد آرایشی و عطرها هستند که میتوانند باعث ایجاد این مشکل شوند. در برخی مواقع علائم این بیماری بعد از دو تا سه روز نمایان میشوند.
- بثورات نوری پلیمورفیک (PMLE)
این نوع حساسیت، شایعترین شکل آلرژی به آفتاب است. این عارضه در زنان بیشتر از مردان دیده میشود و معمولاً بین سنین نوجوانی و دهه بیستسالگی اتفاق میافتد. بثورات نوری پلی مورفیک معمولاً به شکل بثورات پوستی است که باعث خارش میشود و ممکن است به شکل تاول و یا لکههای قرمز رنگ روی پوست ظاهر شود. این مشکل اغلب در فصل بهار رخ میدهد و علائم آن معمولاً چند ساعت بعد از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب خود را نشان میدهند.
- کهیر خورشیدی (Solar urticarial)
این نوع، از موارد نادر آلرژی خورشیدی است که سبب ایجاد کهیر میشود. کهیرها فقط چند دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب ظاهر میشوند. این عارضه اغلب در زنان جوان دیده میشود. علائم این بیماری هم میتواند خفیف باشد و هم شدید و حتی در برخی موارد ممکن است منجر به شوک آنافیلاکتیک شود (یک واکنش شدید آلرژیک که حیات فرد را تهدید میکند).