گوجه پلو یا دمی گوجه، یکی از غذاهای ساده و پرطرفدار ایرانی است که در ایلام نیز طبخ میشود. مردم ایلام برای تهیه این غذا از برنج محلی (عنبر بو)، پیاز، رب گوجهفرنگی، پونه کوهی، کره، روغن محلی، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده میکنند و آن را بههمراه سبزی خوردن و ماست میخورند.
مواد لازم برای دو نفر
-
۲ پیمانه برنج عنبر بو
-
۳ پیمانه آب
- یک عدد پیاز بزرگ پوست کنده و خلالی خرد شده
-
۵ عدد گوجهفرنگی متوسط پوره شده
-
یک قاشق غذاخوری رب گوجه خونگی
-
۳ قاشق غذاخوری پونه کوهی خشک
-
۲ قاشق غذاخوری روغن دنبه
-
۲ عدد سیبزمینی متوسط پوست کنده و نگینی خرد شده
-
نمک، فلفل قرمز، زنجبیل، دارچین و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه گوجه پلو
برنج را از دو ساعت قبل بههمراه آب و کمی نمک خیس کنید. روغن دنبه را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای خلالی خرد شده را در آن بریزید و تفت دهید تا خوب طلایی و سبک شوند. در ادامه سیبزمینی نگینی خرد شده را به پیاز بیفزایید و آنها را نیز تفت دهید. گوجهفرنگی پوره شده و پونه کوهی خیس خورده را در قابلمه بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید. در ادامه رب گوجهفرنگی، نمک و ادویهها را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و تفت دادن را برای چند دقیقه دیگر ادامه دهید.
آب برنج را خالی کنید و آن را بههمراه آب تازه در قابلمه بریزید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید. سپس شعله گاز را روی حالت متوسط بگذارید و درب قابلمه را بگذارید تا آب آن کاملا خشک شود. شعله گاز را کم کنید و روی در قابلمه دمکنی بگذارید تا گوجه پلو دم بکشد. نوش جان!
نکات مهم برای تهیه گوجه پلو
- گوجه پلو ایلامی را میتوان با سالاد شیرازی یا ماست محلی سرو کرد.
- شما میتوانید گوجهفرنگی را بهجای پوره کردن، ریز خرد کنید.
- برخی افراد، سیبزمینی را از طرز تهیه حذف میکنند.