سلام وقتتان بخیر
خیلی جاها برای ما پیش میاد که فردی، دوستی، شنایی، در جلسه کاری و... به ما توهین کنند یا حرفی بزنند اما آن لحظه ما ندانیم چه بگوییم و اصطلاحاً ذهنمون قفل میکنه. بعدش هم همش خودخوری میکنیم که دیدی بهم چی گفت، دیدی چه توهینی کرد، چرا جوابشو ندادم، کاش فلان جواب رو میدادم و...
این موقعیت ه بارها در زندگی ما و در موقعیت های مختلف پیش آمده و ما نتوانستیم انطور که باید از حق خود دفاع کنیم. واقعا به جز اعصاب خورد کنی هیچی برای ما ندارد. یک راه این است که با همین حالت کنار بیاییم و اجازه دهیم هر کسی هر طور دلش میخواهد به ما توهین کند، ما را مسخره و تحقیر کند و ما هم سکوت کنیم، یا اینکه یاد بگیریم چطور حاضرجوابی محترمانه کنیم و موقعیت و جایگاه و اعصاب و روان و آرامش خود را از دست این آدم ها در امان نگه داریم.
فکر میکنم گزینه دوم انتخاب ماست اما اکثر مردم را میبینم که گزینه اول را انتخاب میکنند.
میپرسید چرا؟
ببینید الان برای هر چیزی آموزش هست، آموزش فن بیان، آموزش مذاکره و... که در گذشته اصلا مطرح نبودند.
اما الان خوشبختانه امروزه با وجود فضای مجازی، همه میتوانند تجربیات خود را به دیگران آموزش دهند. به خصوص مبحث حاضرجوابی.
جالب است بدانید که خیلی از مردم حاضر نیستن آموزش ببینن، چون فکر میکنن هزینه ای که پرداخت میکنن بهشون برنمیگرده، فکر میکنن نمیتونن، وقت ندارن و...
مثل اینکه به یه عده که با چرخ های مربعی شکل یک گاری را هل میدهند، بگویید «بیا من برات چرخ دایره ای شکل دارم که کارتو خیلی راحت میکنه». اما آنها جواب دهند «نه ممنون ما وقت نداریم»!
آموزش دیدن گافی نیست و تمرین کردن میخواد. تمرین کردن هم راحت نیست چون باید اراده و حوصله بذاری که خب یکم سخته.
اما در کل بگم که سختی یادگیری فقط قدم اولشه و بعد کم کم که یادمیگریم و نتیجشو میبینیم، لذت میبریم و تشویق میشم که بیشتر یاد بگیریم.
حاضرجوابی هم همینطور.
ما اگه میخوایم حاضرجواب باشیم باید اول آموزش ببینیم، بعد تمرین کنیم.
اما هر آموزشی و هر دوره ای بازدهی نداره!
بهترین آموزش اونیه که مدرسش خودش تو این زمینه متخصص باشه و خیلی کمکت کنه.
من خودم از دوره های هوش کلامی شرفی رااضی بودم و با کتاب از هفت تا بی نهایت هوش کلامیشون شروع کردم.
عالی بود.
تمام الگوهای حاضرجوابی رو یاد میگیرین و میتونین تو لحظه جواب آماده کنین،
یه سری جملات آماده هم داره که همه جا استفاده میشن.
متقاعد سازی هم داره.
شوخ طبعی هم داره.
برای آشنایی بیشتر با این دوره و کتاب، به لین زیر مراجعه کنید:
https://irajsharafi.com/product/azhaft/