بهترین و سریعترین روش ترک کلونازپام
بهترین و سریعترین روش ترک کلونازپام، درمان و ترک بستری در کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه، به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد تهران تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم روانشناسی می باشد تا بیماران امکان روان درمانی در کنار درمان جسمانی را داشته باشند.
مدت زمان ترک کلونازپام، به پارامترهای مختلفی همچون دوز و مدت زمان مصرف و شرایط سلامت مصرف کننده دارد که بعد از انجام معاینات اولیه توسط پزشک مشخص می گردد.
از دیگر مزیت های درمان در کمپ ترک اعتیاد شبانه روزی جمشیدیه می توانیم به بهره مندی از تجهیزات و امکانات بیمارستانی و رفاهی همچون استخر سرپوشیده و سالن بدنسازی و مطب دندانپزشکی اختصاصی اشاره کنیم که شرایط بسیار مناسبی را برای بیماران ایجاد می کند.
ترک کلونازپام
کلونازپام دارویی است که معمولاً برای درمان اضطراب و بی خوابی توسط پزشک تجویز می شود. کلونازپام برای مصرف کوتاه مدت در نظر گرفته شده است، زیرا پس از چند هفته، اکثر افراد وابستگی جسمی نسبت به آن پیدا می کنند. وقتی فردی به دارویی مانند کلونازپام وابسته می شود، به این معنی است که در صورت ترک مصرف یا کاهش دوز مصرفی خود، علائم ترک را تجربه خواهد کرد.
علائم ترک کلونازپام ممکن است روزها تا هفته ها و در برخی موارد ماه ها طول بکشد. علاٸم ترک ممکن است ظرف چند ساعت پس از خارج شدن دارو از بدن شما شروع شوند. ترک کلونازپام معمولاً شامل انواع مختلفی از علائم آزار دهنده مانند اضطراب و بیقراری است. در برخی موارد، علائم ممکن است شامل تشنج های تهدید کننده زندگی باشد.
کلونازپام عضوی از خانواده بنزودیازپین یا به بیان ساده تر بنزوس است. بنزوس، از جمله والیوم (دیازپام) و آلپرازولام، از رایج ترین داروهای تجویز شده توسط پزشک هستند. برخی از مردم بنزودیازپین ها را دقیقاً یا تقریباً طبق دستور پزشک خود مصرف می کنند. برخی دیگر، آنها را به صورت غیرقانونی دریافت کرده و عمداً بیشتر از حد تصور مصرف می کنند.
کلونوپین، نام تجاری کلونازپام، به طور قابل توجهی بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارد. هنگامی که افراد تصمیم بگیرند کلونوپین را طبق دستور مصرف نکنند و مبتلا به سوء مصرف این دارو شوند، بدن اغلب واکنش منفی نشان می دهد و سعی می کند سم زدایی را شروع کند که منجر به بروز علائم ترک می شود.
اگر فردی در حال سوء مصرف کلونازپام است و یا تلاش می کند سوء مصرف این دارو را متوقف کند و اکنون علائم ترک را تجربه می کند، بدانید که ترک و سم زدایی اولین و مهمترین گام در روند بهبود است. از آنجا که این علائم ترک ممکن است بسیار آزار دهنده باشند، ممکن است فرد نسبت به شروع برنامه توانبخشی دچار شک و تردید شود. اما در نهایت، بهتر است برای مقابله با فرآیند سم زدایی و علائم همراه با ترک، از متخصصان حرفه ای در این زمینه درخواست کمک کند.
علائم ترک کلونازپام نتیجه عادت کردن بدن به زندگی کردن بدون دارو است.
هر زمان که بدن دچار تغییرات قابل توجهی می شود، برای تنظیم مجدد به زمان نیاز دارد. هنگام مصرف داروهایی مانند کلونازپام، بدن باید به طور مجدد تنظیم شود زیرا سیستم عصبی مرکزی تحت تأثیر دوز مصرف شده قرار گرفته است. کلونازپام، اغلب برای درمان بی خوابی، تشنج، صرع و سایر اختلالات توسط پزشک تجویز می شود. هنگامی که فرد شروع به ترک کلونازپام می کند، ممکن است “اثرات برگشتی” را تجربه کند. این اثرات به عنوان علائم ترک شدید شناخته می شود، این علاٸم، اغلب شبیه به علائمی است که فرد در ابتدا کلونازپام را برای درمان مصرف می کرد. افرادی که با عوارض و اثرات برگشتی دست وپنجه نرم می کنند، ممکن است بی خوابی شدید، اضطراب، تشنج یا حملات پانیک را تجربه کنند.
ترک کلونازپام ممکن است بسیار خطرناک باشد، به ویژه اگر بدون نظارت پزشکی انجام شود. خطراتی که ممکن است ایجاد شود، ناشی از علائم مرتبط با فرآیند ترک است. با این وجود، روشهای درمانی فراوانی وجود دارند که برای کمک به کاهش این علائم ایمن هستند.
ترک کلونازپام
علائم و عوارض مصرف کلونازپام
قطع مصرف هر نوع دارو، از جمله کلونازپام، یکی از چالش برانگیزترین جنبه های توانبخشی است. با وابستگی مغز به کلونوپین، قطع مصرف دارو دشوار تر خواهد شد. توصیه می کنیم که افراد کلونوپین را بیشتر از چند هفته مصرف نکنند، زیرا با انجام این کار، احتمال وابستگی جسمی و روانی به این دارو افزایش خواهد یافت. علائم ترک کلونازپام مشابه ترک الکل است. ممکن است احساس عصبانیت، بیقراری و سرماخوردگی داشته باشید که این علائم موقتی هستند. علائمی مانند اضطراب، بیقراری و بیخوابی که شدت آنها ممکن است در ابتدا شما را وادار به شروع مصرف کلونازپام کند.
متاسفانه نمی توان به طور دقیق پیش بینی کرد که ترک کلونازپام چگونه بر شما تاثیر می گذارد. حتی اگر قبلاً آن را تجربه کرده باشید، ممکن است دفعه بعد کاملاً متفاوت باشد. به طور کلی، شدت علائم شما بستگی به میزان و مدت زمان مصرف کلونازپام و ترکیب آن با سایر داروها یا الکل دارد.
علائم ترک کلونازپام ممکن است بسیار گسترده باشد و حداکثر ۴۰ عارضه جانبی مختلف در ارتباط با کلونازپام وجود دارد. برخی از رایج ترین علائم جسمانی عبارتند از:
حالت تهوع
استفراغ
افزایش دمای بدن
توهم
بیقراری
مشکلات مرتبط با هماهنگی
بیخوابی
تشنج
لرزش
افزایش نبض
کلونازپام، یک بنزودیازپین طولانی مدت است و نیمه عمر آن حدود ۳۰ تا ۴۰ ساعت است. این بدان معناست که ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا علائم و نشانه های ترک شروع شود. علائم ترک کلونازپام، بین دو تا هفت روز پس از آخرین دوز مصرف شده شروع می شود. به گفته کارشناسان سازمان بهداشت جهانی (WHO)، علائم حاد معمولاً دو تا هشت هفته نمایان و پنهان می شوند.
ترک کلونازپام
علائم روانی کلونازپام ترک
علائم جسمی ترک کلونازپام، تنها مشکلاتی نیستند که باید در هنگام درمان ابتلا به اعتیاد مورد بررسی و درمان قرار گیرند. علائم روانی اغلب چند روز پس از شروع ترک جسمی نمایان خواهند شد و این علائم عبارتند از:
وحشت
اضطراب
افسردگی
افکار خودکشی
پرخاشگری یا تجاوز
گیجی
تحریک پذیری
رویاهای وحشتناک
مشکل در به خاطر سپردن چیزها
هذیان
توهمات شنوایی یا بینایی
احساس غیر واقعی بودن
تصویر ناخوشایند از بدن
تمایل شدید به مصرف مواد مخدر
این علائم ممکن است بسیار شدید باشند و اغلب مستلزم آن است که افرادی که آنها را تجربه می کنند به دنبال درمان اختلالات روانی نیز باشند. کمپ ترک اعتیاد لاکچری جمشیدیه، روش های درمان مختلفی را برای ترک اعتیاد به کلونازپام در نظر گرفته و مراقبت های دلسوزانه ای را برای بیمارانی که با اختلالات روانی همزمان دست و پنجه نرم می کنند ارائه می دهد.
ترک کلونازپام
عوامل تاثیرگذار در ترک کلونازپام
ترک کلونازپام باعث ایجاد علائم جسمی و روانی می شود. این علایم ممکن است تحت تاثیر عوامل متعددی در افراد مختلف متفاوت باشد. عواملی که ممکن است بر تجربه شما در ترک کلونازپام تأثیر بگذارد عبارتند از:
دوز مورد مصرف کنونی کلونازپام شما چقدر است؟
چه مدت است که کلونازپام مصرف می کنید؟
چند بار دوز خود را افزایش داده اید؟
آیا آن را به طور مرتب با داروهای دیگر (به عنوان مثال تریاک و یا سایر محرک ها) یا الکل ترکیب می کنید؟
آیا کلونازپام را با بنزودیازپین های دیگر یا داروهای z (مانند Ambien) ترکیب می کنید؟
سن و سلامت جسمی شما
شدت مشکلات روحی و روانی شما
وضعیت فعلی سلامت روانی شما
سابقه مصرف مواد مخدر و الکل شما
تجربیات ترک قبلی شما
جدول زمانی و مدت زمان ترک کلونازپام
قطعاً همه افراد علائم یکسانی را در ترک کلونازپام تجربه نخواهند کرد، بنابراین زمان ترک برای افراد مختلف متفاوت است. با این وجود، روند ترک معمولی کلونازپام شامل سه مرحله اصلی است که ممکن است در طول و بعد از سم زدایی روی دهد:
ترک زودهنگام
ترک حاد و شدید
سندروم ترک پس از حاد
سندروم ترک زودهنگام
در مرحله ترک زودهنگام، افراد اغلب علائم برگشتی را تجربه می کنند که شبیه علائمی است که فرد کلونازپام را در ابتدا برای درمان اختلالاتی مانند اضطراب و بیخوابی مصرف می کرد. این مرحله از ترک معمولاً ظرف یک یا دو روز پس از خارج شدن کامل دارو از جریان خون، شروع می شود. افرادی که به شدت به کلونازپام وابسته هستند، ممکن است علائم ترک زودهنگام شدیدی را تجربه کنند.
برخی از افراد ممکن است دچار تشنج یا افزایش شدید فشار خون شوند. علائم ترک زودهنگام اغلب پس از چهار روز برطرف می شود.
ترک حاد
مرحله بعد از ترک زودهنگام کلونازپام، ترک حاد نامیده می شود. در این مرحله، افراد ممکن است اکثر علائم جسمی و روانی مرتبط با ترک را تجربه کنند. سردرد، سرگیجه و گیجی در این مرحله بسیار شایع است. سایر علائم شامل نوسانات خلقی، اضطراب و افکار خودکشی است. ترک حاد ممکن است از دو هفته تا سه ماه ادامه داشته باشد و این امر عمدتا بر اساس میزان وابستگی فرد است.
سندروم ترک پس از حاد
مرحله ترک پس از حاد، ترک طولانی مدت نیز نامیده می شود. اگرچه این مرحله برای همه افرادی که از ترک کلونازپام رنج می برند اتفاق نمی افتد، اما اگر روی دهد، در این مرحله فرد افسردگی، اضطراب و حملات پانیک را تجربه خواهد کرد. این علائم ممکن است مدت طولانی پس از ترک مصرف آخرین دوز، باقی بماند و بیشتر در افرادی شایع است که کلونازپام را به طور مداوم در مقادیر زیاد و در دوزهای بالا مصرف نکرده اند. در بسیاری از موارد، افرادی که سندروم ترک پس از حاد را تجربه می کنند، باید به دنبال درمان اختلالات روانی خود باشند تا بتوانند با این علائم مقابله کنند.
سم زدایی کلونازپام
سم زدایی کلونازپام مستلزم حذف تمام سموم از بدن و تحمل علائم ترک رایجی است که ممکن است چند روز پس از مصرف آخرین دوز شروع شود. برخی از این علائم ممکن است به مدت دو سال ادامه داشته باشند، اگرچه روند سم زدایی معمولاً ظرف یک ماه اتمام می یابد.
طول مدت ترک برای افراد مختلف متفاوت است و هیچ فرآیند دقیقی برای سم زدایی کلونازپام وجود ندارد. برخی افراد در صورت داشتن وابستگی شدید به کلونازپام، در کنار سایر عوامل، ممکن است نیاز به سم زدایی طولانی تری داشته باشند. یکی از بهترین روش های جلوگیری از علائم طولانی مدت ترک اعتیاد، برنامه سم زدایی پزشکی است که اغلب شامل کاهش تدریجی مصرف دارو به جای تلاش برای سم زدایی ناگهانی و یا در منزل است.
ترک کلونازپام
جدول زمانی سم زدایی کلونازپام ممکن است اینگونه باشد:
هفته اول پس از ترک آخرین دوز مصرف شده
در روزهای اولیه پس از آخرین دوز کلونازپام که شخص مصرف کرده است، برخی از علائم خفیف مرتبط با ترک را تجربه خواهد کرد. این علاٸم اغلب با تغییرات خلقی و مشکلات مرتبط با خواب شروع می شوند.
هفته دوم پس از ترک آخرین دوز مصرف شده
دو هفته اول زمانی شروع می شود که علائم ترک کلونازپام به اوج خود برسد. این دوره زمانی برای افرادی که در حال ترک هستند، چالش برانگیزترین زمان سم زدایی است. بسیاری از افراد ترکیبی از علائم جسمی و روانی از جمله اضطراب، سردرد و حتی حالت تهوع را تجربه خواهند کرد.
هفته های سوم و چهارم پس از ترک آخرین دوز مصرف شده
شدت علاٸم ترک کلونازپام در هفته سوم و چهارم برای بسیاری از افرادی که در حال سم زدایی هستند، معمولاً رو به کاهش است. ممکن است هنوز علائمی وجود داشته باشد، اما دشوارترین جنبه سم زدایی و ترک کلونازپام معمولاً در این مرحله به پایان رسیده است.
فرایند سم زدایی
بسیاری از برنامه های سم زدایی پزشکی که بر نحوه کنترل ایمن علائم ترک تمرکز دارند، تلاش می کنند تا دوز مصرفی بیماران را به تدریج کاهش دهند. اگرچه کاهش تدریجی مصرف کلونازپام برای همه بیماران استفاده نمی شود، اما این یک استراتژی رایج است. اگر فرد دوزهای بالا و به مدت طولانی کلونازپام مصرف کرده باشند، روند کاهش دوز مصرفی ممکن است ماه ها طول بکشد.
بسیاری از افراد تلاش می کنند تا برنامه های سم زدایی کلونازپام را در منزل و بدون نظارت پزشک انجام دهند. ترک اعتیاد در منزل به تنهایی و بدون نظارت پزشک بسیار خطرناک است، زیرا برنامه کاهش برای هر فرد متفاوت است. به همین دلیل است که رفتن به یک مرکز سم زدایی، مانند کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه، به شدت توصیه می شود. در کنار دریافت نظارت پزشکی توسط کارشناسان مجرب و آموزش دیده، بیماران می توانند درمان هرگونه اختلال روانی همزمان اعتیاد به هر نوع مواد را نیز دریافت کنند، زیرا ترک انواع مختلف داروها و مواد متفاوت است.
هشدارها
یکی از نکات مهمی که در مورد ترک بنزودیازپین هایی مانند کلونازپام باید بدانید این است که احتمال عود مجدد بیماری زیاد است. این امر به ویژه در مورد مصرف کنندگان با دوز بالا و افرادی که با سایر مشکلات سوء مصرف مواد دست و پنجه نرم می کنند صدق می کند. خوشبختانه می توان با برنامه ریزی و پشتیبانی مناسب سم زدایی در کمپ ترک اعتیاد خصوصی جمشیدیه، خطر عود مجدد بیماری را کاهش داد.
خطر تشنج
قطع مصرف کلونازپام ممکن است منجر به چندین رویداد پزشکی خطرناک مانند تشنج های ناخوشایند همراه با غش شود. این تشنج های خطرناک، که در روز دهم پس از قطع ناگهانی مصرف کلونازپام رخ می دهد، ممکن است بدون هیچ پیش زمینه و بدون علائم قبلی ترک اتفاق افتد. اگرچه چنین اتفاقاتی به ندرت پیش می آیند، پزشکان همیشه نمی توانند پیش بینی کنند که چه کسی ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد.
چه کسانی در معرض خطر عوارض ترک قرار دارند؟
سالمندان
افراد سالمند بسیار آسیب پذیر هستند. در طول ترک کلونازپام، سالمندان در معرض خطر مواجه شدن با عوارض ترک قرار دارند. احتمال هذیان و گیجی در افراد سالمند وجود دارد.
زنان باردار
زنان باردار هنگام ترک بنزودیازپین هایی مانند کلونازپام نیز با خطرات بیشتری مواجه می شوند. تاثیر بنزودیازپین ها بر سلامت جنین به طور کامل شناخته نشده است. گزارشات موردی نشان می دهد که نوزادانی که در معرض بنزودیازپین هایی مانند کلونازپام در رحم قرار دارند ممکن است زود به دنیا بیایند، وزن آنها کم باشد یا شکاف لب داشته باشند.
افراد مبتلا به اختلالات روانپزشکی
افرادی که سابقه مشکلات روانی دارند نیز در معرض خطر مواجه شدن با عوارض ترک قرار دارند. اگر قبل از استفاده از کلونازپام با اختلال هراس دست و پنجه نرم کرده باشید، به احتمال زیاد در هنگام ترک دارو دچار حمله پانیک می شوید. سابقه روان پریشی و خودکشی نیز ممکن است این خطرات را افزایش دهد.
مصرف کنندگان چند دارو
اگر به طور مرتب کلونازپام با سایر داروها و یا الکل ترکیب شود، فرد ممکن است در معرض خطر بیشتر عوارض قرار بگیرد. سم زدایی از چندین دارو به طور همزمان ممکن است منجر به علائم غیرقابل پیش بینی شود.
ترک کلونازپام
افرادی که سابقه مواجه شدن با عوارض ترک را دارند
تجربیات گذشته در ترک ممکن است شاخص خوبی برای در معرض خطر قرار گرفتن با عوارض جدید باشد. اگر هنگام ترک داروهای بنزودیازپین یا سایر داروها در گذشته عوارض جانبی خطرناکی مانند تشنج یا هذیان را تجربه کرده اید، باید اقدامات احتیاطی را در نظر بگیرید.
برای افزایش شانس موفقیت، تهیه برنامه سم زدایی و ترک اعتیاد بسیار مهم است. کارشناسان اداره سوء مصرف مواد و خدمات بهداشت روانی (SAMHSA)، توصیه می کنند که درمان سم زدایی را تحت نظارت پزشک و مراقبت های اولیه آغاز کنید.
سم زدایی کلونازپام، یک گام مهم و اساسی در جهت بهبود است. کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه، به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد تهران دارای امکانات و تجهیزات کافی توانبخشی است و بهترین برنامه های سم زدایی را ارائه می دهد. تیمی از پزشکان و پرستاران با تجربه کمپ ترک اعتیاد vip جمشیدیه به بیماران در مرحله توانبخشی کمک می کنند و می توانند پایه محکمی برای مراحل بعدی بهبودی ایجاد کنند.
اگر شما یا یکی از عزیزانتان با اعتیاد به مواد مخدر دست و پنجه نرم می کنید، همین امروز با کمپ ترک اعتیاد خصوصی جمشیدیه تماس بگیرید و با یکی از کارشناسان ما صحبت کنید. آنها آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند تا به شما در شروع فرایند ترک و سم زدایی کلونازپام کمک کنند. فرصت را از دست ندهید و همین امروز اولین گام را در جهت بهبودی و تجربه یک زندگی آرام و به دور از اعتیاد بردارید.