دو دنیا
گلی ترقی
انتشارات نیلوفر
کتاب مجموعه 7 داستان کوتاه و در حقیقت جلد دوم خاطره های پراکنده محسوب می شود .
اولین روز : خانم ترقی در بیمارستان هست و به او می گویند نوشتن حالش را بهتر می کند و او به صورت کلی خاطراتش را مرور می کند همون خاطرات و شخصیت های کتاب خاطره های پراکنده . چیز خاص یا جدیدی نیست .
خانم ها : از دو خواهری که مهمانشان بودند می گوید . خانم گرگه که رو راست است ولی به همه طعنه می زند و خنام ناز با کلی ادا و اطوار که شوهرش شبیه غلام اوست .
آن سوی دیوار : از کودکی خود می گوید زمانی که به کلاس پیانو می رفته و در خانه فامیل مادری از شکاف دیوار وقایع خانه همسایه را دنبال می کرده . گیتی خانم زنی که ظاهرا آدم درستی نیست .
گل های شیراز : از خودش می گوید زمانی که به کلاس رقص می رفته و دوستان کلاس رقص و عاشقی گل مریم و پرویز .
فرشته ها : داستان آقای ر که زهن فرانسوی و دخترش سوفی را ترک می کند تا با یکی از فامیل های خانم ترقی ازدواج کند .
پدر : همان داستان پدر کتاب خاطرات پراکنده ولی با جزئیات و توضیحات بیشتر .
آخرین روز : اینم یک جور خاتمه و پایان دوران بیمارستان هستش .
کتاب خوبی بود گرم و صمیمی و دل نشین . جور قشنگی از خاطراتش می گه و آدم باهاشون همراه می شه تکه تکه هایی از یک زندگی که ادم را با خودش می بره . قشنگ بود دوستش داشتم .دو داستان گل های شیراز و ان سوی دیوار در دوره سوم جایزه هوشنگ گلشیری به عنوان داستان های برگزیده انتخاب شدند .
اینم بد نیست بگیم که خانم ترقی مدتی مدرس دانشگاه تهران بوده .
قسمت های زیبایی از کتاب
برای من هم چادر نمازی گلدار دوخته و وادارم می کند پا به پای او نماز بخوانم . من نمازهایم را جمع می کنم و مال سه چهار روز را با هم می خوانم . گاهی وقت ها که عجله دارم جر می زنم و رکعت ها را کوتاه می کنم و سر و ته قضیه را هم می آورم .
گیتی خانم از تمام آنها بهتر است چون بدجنس و دروغگو نیست . همین است که هست ، خوب یا بد . نمی ترسد و به حرف های پشت سرش اهمیت نمی دهد .
به آتش افروز و نامزدش نگاه می کنم و از خودم می پرسم که چگونه می شود غریبه ای را دوست داشت و همراه او به سوی سرنوشتی ناشناخته رفت ؟
اولین بار است که بستنی آلبالویی به تهران و سر پل رسیده و مزه ی این بستنی با تمام مزه هایی که تا کنون چشیده ام فرق دارد . چیزی است مثل مزه ی اولین عشق ، اولین نمره ی بیست ، اولین سیگار یواشکی .
منبع:http://bestbooks.blogfa.com/