0

جوشن کبیر ۹۹۹ اسم است یا ۱۰۰۱ اسم ؟!

hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 23615

کد مطلب: 182173

اول :

محضر « آیت الله شوشتری » [حفظه الله] که می رسیدم روزی به مناسبتی فرمودند : در دعای شریف « جوشن کبیر » (۹۹۹) اسم از أسماء خداوند آمده است نه (۱۰۰۰) اسم ، زیرا یکی از أسماء در آن تکرار شده است.

با راهنمایی ایشان با دقت بیشتری در دعا غور کردم و دیدم اسم: « یا من هو بمن عصاه حلیم » هم در بند (۱۸) آمده است و هم در بند (۹۶) !

دوم :

در کتاب شریف « مفاتیح نوین » که به همت « آیت الله مکارم شیرازی » [حفظه الله] به زیور طبع آراسته شده در ابتدای دعای شریف « جوشن کبیر » خواندم که :

« گرچه معروف است که این دعا ، (۱۰۰) فصل دارد و هر فصل آن ، شامل (۱۰) اسم از اسمای الهی است که مجمـوعـاً (۱۰۰۰) اسـم از اسمــای پـر معنـای خـداوند است ؛ ولی با دقـت روشن می شود که : (۱۰۰۱) اسم می باشد ، زیرا بند (۵۵) مشتمل بر (۱۱) اسم الهی است.»

من هم به بند (۵۵) رجوع کردم و شمردم :

« ۱- یا من نفذ فی کل شیء امره ۲- یا من لحق بکل شیء علمه ۳- یا من بلغت الی کل شیء قدرته ۴- یا من لا تحصی العباد نعمه ۵- یا من لا تبلغ الخلائق شکره ۶- یا من لا تدرک الافهام جلاله ۷- یا من لا تنال الاوهام کنهه ۸- یا من العظمة و الکبریاء ردائه ۹- یا من لا ترد العباد قضائه ۱۰- یا من لا ملک الا ملکه ۱۱- یا من لا عطاء الا عطائه »

سوم :

فکر کنم با ملاحظه ی دقیق بندهای ( اول ) و ( دوم ) این نوشتار روشن است که دعای شریف « جوشن کبیر » همان (۱۰۰۰) اسم است نه (۹۹۹) اسم یا (۱۰۰۱) اسم.
یک شنبه 14 فروردین 1401  5:38 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها