بهترین و سریعترین روش ترک متادون
بهترین و سریعترین روش ترک متادون، درمان و ترک بستری در کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه، به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد تهران تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم روانشناسی می باشد تا بیماران امکان روان درمانی در کنار درمان جسمانی را داشته باشند. مدت زمان ترک متادون، به پارامترهای مختلفی همچون دوز و مدت زمان مصرف و شرایط سلامت مصرف کننده دارد که بعد از انجام معاینات اولیه توسط پزشک مشخص می گردد.
از دیگر مزیت های درمان در کمپ ترک اعتیاد شبانه روزی جمشیدیه می توانیم به بهره مندی از تجهیزات و امکانات بیمارستانی و رفاهی همچون استخر سرپوشیده و سالن بدنسازی و مطب دندانپزشکی اختصاصی اشاره کنیم که شرایط بسیار مناسبی را برای بیماران ایجاد می کند.
تصور این که دارویی که برای درمان علائم ترک اعتیاد به مواد مخدر یا الکل ساخته شده باشد، خود به یک مشکل بزرگ تبدیل شود و باعث اعتیاد و وابستگی مصرف کننده شود، بسیار دشوار است. متادون دارویی است که اغلب به منظور کاهش شدت علائم ناشی از ترک مواد مخدر که در طی فرآیند سم زدایی رخ می دهد، استفاده می شود.
حتما مطالعه کنید: سم زدایی
برخی می گویند تجویز متادون، نوعی جایگزین کردن یک دارو با داروی دیگر است و باید بدانید که سوء مصرف این شبه مخدر نه تنها کمکی به مصرف کننده نخواهد کرد، بلکه باعث اعتیاد و ایجاد وابستگی مصرف کننده خواهد شد. چرا که افرادی که به متادون اعتیاد پیدا می کنند به تدریج به مواد مخدر دیگر روی می آورند تا خود را از شر هر نوع درد و ناراحتی، مانند سردرد خلاص کنند. با مصرف متادون به این روش، تحمل و وابستگی نسبت به مواد مخدر ایجاد می شود و در نهایت منجر به اعتیاد خواهد شد.
متادون چیست؟
متادون چیست؟
متادون برای اولین بار در اواسط دهه ۱۹۰۰، توسط دانشمندان آلمان به عنوان جایگزینی برای مرفین معرفی شد. متادون در سال ۱۹۴۷ در ایالات متحده به عنوان تسکین دهنده درد معرفی شد و در دهه ۱۹۶۰ بود که تحقیقات بر روی مصرف آن برای مقابله با اعتیاد به سایر مواد مخدر متمرکز شد. در سال ۱۹۷۱، دولت فدرال ایالات متحده شروع به تنظیم مصرف متادون جهت درمان اعتیاد به هروئین کرد و در سال ۲۰۰۱ قانون و مقررات جدیدی تصویب شد که به ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اجازه می داد متادون را به طور مداوم برای افرادی که مراحل ترک اعتیاد را پشت سر میگذارند، تهیه کنند.
متادون به افرادی که به سایر مواد مخدر اعتیاد دارند، کمک می کند تا به مدت ۳۶ ساعت کاهش علائم ترک را تجربه کنند. با وجود اثربخشی از لحاظ کاهش علائم ترک، متادون این قابلیت را دارد که به شدت اعتیاد آور شود. علت اثرات سریع متادون در تسکین درد، مصرف کنندگان متادون به سرعت نسبت به مواد مخدر تحمل ایجاد خواهند کرد. این تحمل ممکن است باعث شود که مصرف کنندگان به منظور حفظ اثرات دارو، دوزهای بسیار زیاد و اغلب کشنده مصرف کنند.
مصرف متادون همچنین ممکن است به مرور زمان به طور قابل توجهی بر سلامت جسمی و روانی فرد تأثیر بگذارد. ارائه دهندگان درمان و همچنین محققان به طور فزاینده ای به این نتیجه رسیده اند که درمانی که منجر به اعتیاد به متادون شود، امری نادر نیست. در عوض، اعتیاد چیزی است که در اکثر افرادی که با مواد مخدر ترکیبی درمان می شوند اتفاق می افتد.
همچنین افرادی هستند که حتی بدون شرکت در برنامه درمانی و یا از طریق سوء مصرف تفریحی به اعتیاد به متادون یا سایر مواد مخدر مبتلا می شوند. متادون در میان مصرف کنندگان با نام های متعددی شناخته می شود که در ادامه به معرفی برخی از این اسامی خواهیم پرداخت.
نام های تجاری متادون عبارتند از:
دولوفین
متادون اچ سی ال اینتنزول
متادوز
متادوز بدون قند
متادون
آیا متادون یک مسکن است؟
متادون یک مخدر ترکیبی شیمیایی و تجویز شده توسط پزشک است که به عنوان یک مسکن عمل می کند و اثراتی شبیه به مرفین دارد. متادون، ماده مخدری است که معمولا شروع کندتری دارد و ایده مصرف آن به عنوان یک گزینه درمانی ترک این است که این ماده موثر است زیرا مصرف کنندگان گیرایی مشابه با سایر مواد را تجربه نمی کنند. هدف در توسعه اولیه آن ایجاد تسکین برای درد با اثرات مشابه مرفین، بدون عناصر اعتیاد آور بود.
اگرچه این دارو اعتیاد آور نیست، اما افراد ممکن است به همان مدت کوتاهی که طول می کشد تا درد آنها از بین رود، عادت کنند. بنابراین، داروی مسکن تجویز شده توسط پزشک، برای مشکلاتی چون سردرد یا دندان درد، مصرف می شود. در صورت عدم وجود درد، داروهای تجویزی می توانند احساس سرخوشی ایجاد کند که افراد ممکن است به راحتی به آنها اعتیاد پیدا کنند و باعث شود هدف نهایی از مصرف متادون نادیده گرفته شود.
قرص متادون
انواع قرص متادون
متادون به دو صورت مایع و قرص ساخته می شود که قرص متادون در دوزهای مختلف موجود می باشد.
قرص های متادون ممکن است نه تنها از لحاظ مقدار مصرف بلکه از لحاظ شرکت تولید کننده نیز با هم فرق داشته باشند. به عنوان مثال، برخی تولیدکنندگان در آزمایشگاه ها قرص های ۵ میلی گرم، ۱۰ میلی گرم و ۴۰ میلی گرم تولید می کنند. قرص های ۵ و ۱۰ میلی گرمی کوچک، سفید و گرد هستند که در یک طرف امتیاز قرار دارد و در سمت دیگر آن اعداد چاپ می شوند.
مارک دولوفین یک قرص سفید و گرد است که بر اساس مقدار آن نیز با اعداد مختلف چاپ می شود و در برخی از برندها مانند متادوز نام تجاری نیز به همراه امتیاز در طرف مقابل روی قرص حک شده است.
متادون همچنین به صورت کنسانتره (عصاره و یا شیره) خوراکی موجود است و نام های تجاری آن شامل کنسانتره خوراکی متادوز (کنسانتره خوراکی متادون هیدروکلراید USP) و کنسانتره خوراکی بدون قند متادوز (کنسانتره خوراکی متادون هیدروکلراید USP) است که بدون رنگ و بدون قند است. کنسانتره خوراکی در دوز ۱۰ میلی گرم در میلی لیتر موجود است. همچنین یک محلول خوراکی با دوزهای ۵ و ۱۰ میلی گرم در هر قاشق چای خوری موجود است.
شدت اعتیاد تجربه شده علاوه بر دوز متادون، به نحوه مصرف آن نیز بستگی دارد. کنسانتره های خوراکی در کمتر از پنج دقیقه جذب می شوند و تا حدودی بلافاصله به متادون فرصت می دهند تا واکنش نشان دهد. با این وجود، ۳۰ دقیقه طول می کشد تا قرص ها تجزیه شوند، قبل از اینکه بدن حتی فرصت داشته باشد ترکیبات شیمیایی خود را در سیستم جذب کند و تأثیر واقعی خود را بگذارد. گرچه ممکن است قرص ها مدت زمان کمتری طول بکشد، اما افراد معمولا از مدت زمانی که طول می کشد تا قرص تاثیر خود را بگذارد ناامید می شوند، بنابراین قرص های بیشتری می خورند تا سرعت و اثرات آن را افزایش دهند.
دلایل مصرف متادون
دلایل مصرف متادون
متادون به عنوان یک شبه مخدر صنعتی که معمولاً به منظور کاهش علائم ترک، به ویژه در افراد وابسته به هروئین و تریاک استفاده می شود، به عنوان بخشی از روند درمان اعتیاد به مواد مخدر استفاده می شود. که همانطور که پیش تر گفتیم، نتیجه ای جز اعتیاد برای بیمار به همراه نخواهد داشت. همچنین از متادون برای جلوگیری از گیرایی بالایی که ممکن است از موارد زیر دریافت شود استفاده می شود:
کدئین
هروئین
هیدروکدون
مرفین
اکسی کدون
متادون برای اولین بار در سال ۱۹۴۷ توسط سازمان غذا و دارو تأیید شد و گرچه ممکن است در روند ترک اعتیاد به سایر مواد مخدر مفید واقع شود، اما این شبه مخدر می تواند با سرعت نگران کننده ای بسیار اعتیاد آور شود. متادون معمولا قوی است و تاثیرات مصرف آن برای مدت طولانی ادامه دارد. همچنین متادون نسبت به سایر مسکن های تجویز شده توسط پزشک ارزان تر است و همین امر دلیل اصلی محبوبیت و در نهایت کشندگی آن است.
اهداف مصرف مواد مخدر، پاک و خالص است اما به دلیل تسکینی که مواد مخدر اراٸه می دهد، می تواند آن را جایگزین داروی اصلی که با متادون درمان می شود، کرد. دلیل دیگری که بیماران، متادون را به روش غیر ایمن مصرف می کنند، افزایش شدت گیرایی آن است.
ترک متادون
آیا متادون اعتیاد آور است؟
متادون، مانند سایر شبه مخدرها، در گروه داروهای مسکن مخدر با برنامه II طبقه بندی می شود.
این طبقه بندی به این معناست که هنگامی که افراد برای درمان علائم ترک خود از اعتیاد فعلی به مصرف متادون روی می آورند، اعتیاد به متادون امری کاملاً طبیعی است. متادون در درمان دارویی برای اعتیاد به مواد مخدر دیگر مانند هروئین استفاده می شود و معمولا تحت نظر متخصصان پزشکی در مراکز درمانی و کلینیک های متادون تجویز می شود. با وجود این بسیاری از افرادی که این دارو را دریافت می کنند دچار اعتیاد به متادون می شوند.
زمانی که فردی نسبت به متادون اعتیاد پیدا می کند، با توجه به اینکه به منظور ترک اعتیاد نسبت به سایر داروهای مخدر به مصرف متادون روی می آورد، علائم اعتیاد نسبت به آن فورا ظاهر نمی شود. هنگامی که فرد برای اولین بار متادون مصرف می کند، ممکن است کمی گیج شود، اما علائم دیگری نیز وجود دارد که باید فرد به آنها توجه داشته باشد که با گذشت زمان خود را نشان می دهند. این علائم عبارتند از:
گیجی
خواب آلودگی
یبوست
تنفس کند
حالت تهوع
استفراغ
تعریق بیش از حد
مردمک چشم تنگ شده
متادون
اوردوز، با متادون نیز امکان پذیر است و در صورت مصرف متادون با سایر مسکن ها، مانند داروهای مورد نظر برای درمان ترک اعتیاد، اوردوز ممکن است اتفاق بیفتد. متادون همچنین ممکن است اثرات طولانی مدتی هم بر روی مغز و بدن مصرف کننده بگذارد. این دارو باعث تغییرات شدید خلقی و تغییر در رفتار می شود، زیرا انتقال دهنده های عصبی در مغز تحت تأثیر مصرف دارو قرار می گیرند.
همچنین ممکن است مصرف کنندگان دچار افسردگی، گیجی، بی قراری و کج خلقی شوند.
همچنین احتمال کاهش عملکرد شناختی، از دست دادن حافظه و مشکل در یادگیری اطلاعات جدید وجود دارد. زنان و مردان همچنین ممکن است با کاهش نیازهای جنسی دست و پنجه نرم کنند و به دلیل کاهش تستوسترون باعث اختلال عملکرد جنسی شوند و در صورت عدم درمان مناسب برای اعتیاد به متادون، مشکلات شدید ریوی و تنفسی ایجاد خواهد شد.
اعتیاد به متادون یک خطر بسیار بزرگ برای مردم به شمار می رود. مطالعات نشان داده است که افرادی که متادون مصرف می کنند اغلب ۲۰ سال و یا حتی بیشتر به مصرف آن ادامه خواهند داد. متادون با دوز بالا احساس سرخوشی ایجاد می کند و در هنگام مصرف دارو ، فرد معمولاً ۴ تا ۸ ساعت پس از مصرف، تسکین درد را تجربه می کند. مصرف متادون در واقع باعث جلوگیری از گیرایی بیشتر ناشی از مواد مخدری مانند هروئین و اکسی کدون می شود. با این وجود آنچه که در رابطه با مصرف متادون مهم است بدانید این است که با دوزهای مناسب، فردی که متادون مصرف می کند، نباید احساس سرخوشی داشته باشد.
با این وجود، هنگامی که این دارو خارج از توصیه پزشک متخصص مصرف می شود، فردی که متادون مصرف می کند ممکن است اثرات سرخوشی ناشی از این دارو را احساس کند و پس از هر بار مصرف، تمایل او به این دارو بیشتر و بیشتر خواهد شد.
همانطور که بدن فرد به دوز تجویز شده عادت می کند، در نهایت مقدار متادونی را که بدون مشورت پزشک مصرف می کند افزایش می دهد. این امر موجب وابستگی به متادون خواهد شد. با افزایش وابستگی، احتمال اعتیاد به این دارو نیز افزایش خواهد یافت.
بسیار مهم است که درمان اعتیاد را از طریق مراکز درمانی همچون کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه تحت نظر متخصصان و درمانگران بالینی با تجربه پیگیری کنید، زیرا آنها می توانند یک روش مناسب درمان تعیین کنند تا نه تنها اعتیاد به متادون بلکه اعتیاد به مواد مخدری را که از طریق مصرف متادون قصد داشتید علاٸم آن را کاهش دهید، درمان کنند.
پزشکان یک روش درمانی موثر را با داروهای مناسب ترتیب می دهند تا بتوانند از طریق آن، علائم ترک را کاهش دهند و روشی برای جلوگیری از تکرار اعتیاد، پیدا کنند. کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه برنامه های درمانی مختلفی را بر اساس نیازهای فرد مبتلا به اعتیاد اراٸه می دهد.
کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه با امکانات درمانی که در اختیار دارد و شامل بستری فرد مبتلا به اعتیاد، مراقبت های پس از درمان و کلینیک تخصصی دندانپزشکی و در نهایت آموزش مهارت های لازم به بیمار برای شروع زندگی پایدار می باشد، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد. اگر شما یا یکی از عزیزانتان با اعتیاد به متادون دست و پنجه نرم می کنید، درمانگران کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد تهران به شما در دریافت کمک های لازم برای بهبودی موفقیت آمیز کمک خواهد کرد.
حتما مطالعه کنید: کلینیک تخصصی دندانپزشکی
علائم مصرف متادون
علائم مصرف متادون
سوء مصرف متادون، با علائم و نشانه هایی همراه است که شدت این علائم به میزان مصرف بستگی دارد اما برخی از متداول ترین این علائم عبارتند از:
حالت تهوع
استفراغ
تعریق
مردمک چشم تنگ شده
تنفس کند
یبوست
گیجی
خواب آلودگی
با مصرف متادون در دوزهای کم، فردی که این شبه مخدر را مصرف می کند ممکن است قادر به انجام کارهای روزمره خود باشد، اما اگر برای ایجاد تحمل نسبت به متادون، شروع به مصرف دوزهای بالاتر کند، تغییراتی در فرد بوجود خواهد آمد و کمی کسل خواهد شد و قادر به انجام کارهایی مانند رانندگی و یا کار با ماشین آلات صنعتی نخواهد بود.
همچون سایر مواد مخدر، ممکن است فردی که متادون مصرف می کند تمرکز خود را بر روی تهیه دارو از منابعی غیر از داروخانه، پزشک یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود قرار دهد، تا حدی که علاقه خود را به سایر مساٸل زندگی از جمله رابطه با همسر و خانواده از دست بدهد.
علائم جسمی مصرف متادون
علائم جسمی مصرف متادون
زمانی که فرد برای اولین بار متادون مصرف می کند، اغلب احساس سرگیجه فوری می کند که گاهی اوقات همراه با حالت تهوع یا گیجی است. اما سایر علائم و نشانه های جسمی مصرف متادون، عبارتند از:
ضعف
سردرد
مشکلات دستگاه گوارش شامل یبوست، حالت تهوع و استفراغ
افزایش وزن
از دست دادن اشتها
زخم شدن زبان
خشکی دهان
گرگرفتگی
تعریق
مشکلات بینایی
مشکلات ادرار کردن
مشکلات جنسی
به تاخیر افتادن دوره های قاعدگی
مشکلات خوابیدن و یا خواب ماندن
رفلکس های کندتر
چسبناکی و نوچ شدن بدن
مشکل در تمرکز
عضلات ضعیف
علائم جسمی مصرف متادون
همچنین بیمار با سوء مصرف متادون، ممکن است عوارض جانبی شدیدتری را تجربه کند که برخی از این اثرات عبارتند از:
تشنج
خارش، کهیر یا بثورات پوستی
ضربان قلب سریع
عصبانیت و برافروختگی
بی قراری
مشکل در بلع
مشکلات تنفسی
احساس خواب آلودگی شدید
غش کردن
توهم
متورم شدن دهان از جمله زبان و گلو
متورم شدن صورت و چشم ها
اثرات بلند مدت مصرف متادون
اثرات بلند مدت مصرف متادون
بر طبق گزارش های سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه ها، بیشتر افرادی که متادون را به عنوان روشی برای ترک اعتیاد به مواد مخدر مصرف می کنند، خطر عوارض جانبی جسمی طولانی مدت، آنها را تهدید نخواهد کرد.
علی رغم این ادعا، دانشگاه مریلند دریافت که مصرف طولانی مدت متادون به مشکلات مزمن ریوی و تنفسی منجر خواهد شد، زیرا به شدت سیستم عصبی مرکزی و تنفسی را تحت تاثیر قرار می دهد.
همانند سایر مواد مخدر، افرادی که متادون مصرف می کنند ممکن است کاهش تستوسترون را تجربه کنند که این امر هم برای مردان و هم برای زنان صدق می کند. این بدان معنی است که زنانی که به مدت طولانی متادون مصرف می کنند ممکن است در چرخه قاعدگی خود با مشکل مواجه شوند و یا ممکن است به طور کلی از مصرف آن منصرف شوند.
موسسه ملی سرطان گزارش می دهد که اثرات طولانی مدتی که متادون بر روی مغز و بدن می گذارد، شامل کاهش میل جنسی و اختلال عملکرد جنسی نیز می باشد. این امر هم در مورد زنان و هم در مورد مردان صدق می کند.
همانند سایر مواد مخدر، متادون برخی فرآیندها و ساختارهای مغزی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. تاثیرات طولانی مدت متادون بر روی مغز ممکن است شامل تغییر در عملکرد شناختی، مشکلات حافظه و یادگیری باشد.
اثرات طولانی مدت ناشی از مصرف طولانی مدت متادون بر روی مغز همچنین ممکن است شامل ایجاد تغییراتی در خلق و خو و رفتار باشد، به این دلیل که انتقال دهنده های عصبی نیز ممکن است تحت تأثیر این امر قرار گیرند.
اثرات خاصی که متادون بر روی مغز می گذارد شامل آرام بخشی و کاهش رفلکس و همچنین سردرگمی، کج خلقی و بی قراری نیز می باشد. این امر باعث افزایش میزان سروتونین خواهد شد، که در طولانی مدت بر روی مغز تاثیر خود را خواهد گذاشت و در نهایت اثرات مصرف متادون بر روی مغز، احتمال ابتلا به اختلالات روانپزشکی را افزایش خواهد داد.
مطالعات مختلف نشان داده اند که مصرف طولانی مدت متادون، مشکلات مربوط به وضعیت کلی سلامت، همچنین روابط و تعاملات اجتماعی و مشکلات مالی را افزایش خواهد داد.
همانند تاثیرات سایر مواد مخدر بر روی دندان ها، مصرف متادون نیز تاثیرات خود را بر روی دندان ها خواهد گذاشت. عوارض جانبی مصرف متادون بر روی دندان به اندازه مت آمفتامین ها نیست، اما موجب پوسیدگی دندان می شود. دلیل وجود عوارض جانبی متادون بر روی دندان ها این است که مصرف متادون باعث خشکی دهان می شود که این امر باعث افزایش وجود باکتری و پلاک در دهان خواهد شد.
اوردوز متادون
اوردوز متادون
در جواب به اینکه آیا اوردوز با متادون امکان پذیر است باید بگوییم، بله امکان پذیر است و در واقع نسبتاً رایج است. مردم همچنین نمی دانند که با چه میزان متادون اوردوز (بیش مصرفی) اتفاق می افتد. اوردوز با متادون ممکن است عمدا یا سهوا اتفاق بیفتد و همچنین در صورت مصرف متادون به همراه سایر داروهای مسکن مانند اکسی کانتین، مرفین یا هیدروکدون، ممکن است اوردوز روی دهد.
یکی دیگر از شایع ترین دلایل اوردوز در افراد این است که ممکن است که تحمل فرد نسبت به این ماده خیلی سریع ایجاد شود و در نتیجه میزان بیشتری مصرف کند.
یکی از بزرگترین عوامل خطر تعیین کننده برای پاسخ به سوال ” آیا اوردوز متادون امکان پذیر است “، دفعات مصرف آن است. به دلیل این که متادون نیمه عمر طولانی دارد، ممکن است افراد فکر کنند این ماده مخدر از بدن آنها خارج شده است، اما این در صورتی است که این شبه مخدر هنوز در بدن آنها وجود داشته باشد. متادون یک داروی مخدر بسیار خطرناک است زیرا در بدن تجمع می کند و حتی مصرف دوز تجویز شده ممکن است منجر به اوردوز شود. و علائم اوردوز با متادون ممکن است تا ۱۰ ساعت بعد رخ دهند.