0

روش استفاده از نخ دندان

 
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

هفت خوان درمان ريشه دندان  

عصب‌كشي، اسمي كه به غلط براي عمليات درمان ريشه دندان باب شده است، همواره ما را به ياد يكي از دردناك‌ترين، طولاني‌ترين و چه‌بسا ناشناخته‌ترين عمليات‌هاي دندانپزشكي مي‌اندازد؛ مجموعه درماني كه معمولا قبل از آغاز نيز با درد همراه است و زياد شنيده‌ايم كه زمان درمان هم دردناك خواهد بود. مهم‌تر از همه اينكه نمي‌دانيم در حين درمان قرار است چه اتفاقي بيفتد. دندانپزشك با مقدار زيادي وسايل عجيب و غريب سوهان مانند و يك متر كوچك به سراغ دندانمان مي‌آيد. مرتب اين سوهان‌هاي كوچك را داخل دندانمان بالا و پايين مي‌برد و بعد آنها را جلوي متر كوچكي كه در دست دارد، اندازه‌گيري مي‌كند. هر از گاه عكسي مي‌گيرد و... اگر يكي از دندان‌هايتان تحت درمان ريشه قرار گرفته باشد، اين مراحل را خيلي خوب مي‌شناسيد و به ياد داريد.
درمان ريشه دندان به درمان قسمت داخلي دندان كه حاوي عصب و رگ‌هاي داخلي دندان است، گفته مي‌شود. به عبارتي، اگردر دندان شما پوسيدگي ايجاد شده و مدت طولاني در دندان شما جا خوش كرده، مينا و عاج دندانتان را درگير كرده و مقاومت آنها را در برابر ميكروب‌ها از بين برده است. اكنون به ناحيه داخلي دندان (پالپ) يا به اصطلاح عصب يا مغز دندان نفوذ كرده و آنها را درگير خواهد كرد. خاصيت پالپ دندان اين است كه اگر تنها از يك نقطه كوچك هم به محيط خارج از دندان باز شود، به دليل نفوذ ميكروب‌ها و پخش شدن آنها، قابليت دفاع خود را از دست مي‌دهد. به عبارتي، در دنداني كه پالپ آن به علت پوسيدگي يا شكستگي تاج دندان به محيط خارجي دندان باز مي‌شود، عمليات درمان ريشه اجتناب‌ناپذير است. تمام رگ‌ها و اعصاب داخل پالپ بايد خارج شوند تا كانون عفونت را به همراه خود خارج كنند و سپس اتاقك خالي پالپ شكل‌دهي شده، به كمك مواد مخصوصي پر شود تا راه ورود ميكروب‌ها را ببندد.
دنداني كه پالپ آن خارج شده باشد، به دليل قطع اعصاب و رگ‌هاي داخلي آن آب زيادي از دست مي‌دهد و به زودي خشك و شكننده مي‌شود. از طرفي از آنجا كه معمولا پوسيدگي‌هاي بزرگي در دندان ايجاد مي‌شود و به دنبال آن پالپ دندان درگير مي‌شود، براي درمان اين دندان بايد تمام پوسيدگي‌هاي تاج حذف شود. به همين دليل، مقدار زيادي از نسج دندان از دست مي‌رود. ترميم چنين دنداني معمولا به كمك روكش‌ها و ميله‌هاي داخل ريشه‌اي انجام مي‌شود تا عمر پركردگي‌ها بيشتر شود.
اكنون اين شكل‌ها را به ترتيب دنبال كنيد تا با آنچه در طول درمان ريشه اتفاق مي‌افتد، آشنا شويد:
1) يك عفونت عميق: يك پوسيدگي بزرگ و عميق در تاج دندان اتفاق افتاده است. پوسيدگي به حدي عميق است كه به ناحيه پالپ دندان وارد شده است. در عكس دقت كنيد. پالپ يك اتاقك نسبتا بزرگ در تاج دندان دارد و ادامه آن به صورت كانال‌هاي باريكي داخل ريشه‌ها كشيده شده است. دندان‌ها بسته به نوعشان تعداد ريشه‌هاي مختلفي دارند و داخل هر كدام از ريشه‌ها ممكن است يك تا دو كانال وجود داشته باشد. دندانپزشك بايد تمام كانال‌ها را پيدا كرده، آنها را تميز و براي پر كردن آماده كند.
2) مسيري به سمت ريشه: در اولين مرحله، دندانپزشك ناحيه دندان مورد نظر را بي‌حس مي‌كند. معمولا از ناحيه پوسيدگي به كمك وسايل چرخنده دندانپزشكي به دندان وارد مي‌شود و بعد از برداشتن تمام پوسيدگي‌ها مسير مستقيم و مناسبي به سمت ريشه‌ها و اتاقك پالپ باز مي‌كند. گاهي اوقات ممكن است عفونتي كه در ناحيه پالپ دندان اتفاق افتاده، آبسه يا ضايعه‌اي هم در قسمت ته ريشه دندان ايجاد كند. در ريشه سمت چپ اين عكس يك آبسه در نوك ريشه ديده مي‌شود. معمولا با درمان ريشه به مرور زمان اين ضايعه ها برطرف مي‌شوند.
3) عفونت‌ها خارج مي‌شوند: بعد از ايجاد مسير به سمت ريشه تمام محتويات داخل كانال‌ها كه شامل رگ‌ها و اعصاب هستند به كمك وسايل مخصوصي كه مهم‌ترين آنها <فايل> است، خارج مي‌شوند. فايل وسيله‌اي سوهان مانند با يك دسته پلاستيكي است كه دندانپزشك با حركت‌هاي رفت و برگشتي آن به داخل كانال علاوه بر تميز كردن كامل كانال، به كانال‌هاي ريشه شكل مناسبي مي‌دهد تا براي پر شدن آماده شوند. دندانپزشك به كمك راديوگرافي و يك متر كوچك طول كانال‌ها را تعيين و براساس طول تعيين شده كانال‌ها را براي پر شدن آماده مي‌كند.
4) كانال‌ها براي پر شدن آماده‌اند: بعد از آنكه همه كانال‌ها تميز و آماده شدند، به كمك يك ماده پركننده دائمي - كه معمولا ماده‌اي الاستيك به نام ''گوتاپركا'' است - پر مي‌شوند. پر شدن كانال‌ها به كمك اين ماده، كانال‌هاي دندان را مهروموم مي‌كند و راه را بر نفوذ ميكروب‌ها مي‌بندد و دندان را براي پر شدن تاج آماده مي‌كند.
5) بازسازي موقت دندان: بعد از آنكه كانال‌ها پر شدند معمولا به مدت يك تا دو هفته دندان با يك پانسمان موقت تاج باقي مي‌ماند. بعد از آنكه تمام علامت‌هاي دندان درگير شده، مثل درد، تورم و... برطرف شد، دندان به صورت دائم پر مي‌شود. معمولا روكش‌دنداني بهترين درمان براي دندان‌هاي درمان ريشه‌شده‌اند.
6) قرارگيري ميله داخل كانالي: معمولا دندان‌هاي عصب‌كشي شده مقدار زيادي از تاج خود را از دست داده‌اند و براي پر كردن آنها احتياج به وسايل كمكي است كه پست ‌)post(‌ ناميده مي شود. پست‌ها ميله‌هايي هستند كه يك سر آنها داخل كانال دندان و سر ديگر آن، داخل حفره تاجي قرار مي‌گيرد و ماده پركننده يا قسمتي از روكش در اطراف آن قرار مي‌گيرد. به اين ترتيب، پركردگي تاج به كمك پست به ريشه متصل مي‌شود.
7) اگر لازم باشد روكش روي دندان قرار مي‌گيرد


mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:17 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

عوامل موثر در رشد ناهماهنگ دندان کودکان  

مطالعات نشان می دهد عواملی از قبیل ابتلای کودک به حالات تودماغی، تغذیه کودک با شیشه شیر به جای سینه مادر و مکیدن انگشتان دست، نقش به سزایی در تغییر و رشد نامحوری دندان کودکان دارند. به نقل از خبرگزاری docterndtv، طی مطالعات انجام شده روی 1200 کودک 4 تا 5 ساله مشخص شد که تغذیه کودک از شیشه شیر و مکیدن پستانک و انگشتان دست باعث بروز حالت crossbite در دندان کودکان می شود. 


در حالت crossbite دندان ها به نحوی رشد می کند که دندان های فک پایین نسبت به فک بالا تورفته تر می شوند. علاوه بر این ابتلای کودک به حالت تودماغی نیز باعث می شود دندان های آنان به صورت نامرتب رشد کنند به طوری که به هنگام بسته شدن دهان، دندان ها روی یکدیگر منطبق نمی شوند. زیرا وقتی کودکی از حالات تودماغی رنج می برد، نفس کشیدن با دهان باز را ترجیح می دهد و برای رفع حس خارشی که در ته حلق خود و به هنگام نفس کشیدن با دهان باز حس می کند، مرتبا زبان خود را به سقف دهان می دهد و این امر در رشد ناهماهنگ دندان ها بسیار موثر است


mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:18 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


آب نمك بهترين ضد عفوني كننده دهان ودندان است  

از آنجا كه استفاده از دهان‌شويه در برخي از افراد ايجاد آلرژي مي‌كند بنابراين آب نمك و جوش‌شيرين بهترين ضد عفوني كننده دهان و دندان تلقي ‌مي‌شود.
دكتر«محمد نوروزمنش» جراح و متخصص دندانپزشكي درخصوص اصول آسبتيك (ضد عفوني)دهان ودندان گفت: محيط دهان ودندان هر فرد نيز به دليل وجود آلودگي‌هاي بسيار همچون سايرمحيط‌هاي زندگي و وسايل مختلف نياز به ضدعفوني دارد و رعايت اصول بهداشتي ضدعفوني اين محيط باعث تضمين سلامت هر شخص خواهد بود.


دكتر« نوروزمنش» با اشاره به اين مطلب كه محيط دهان همواره با انبوهي از ميكرو‌ب‌ها وآلودگي‌ها به صورت طبيعي همراه است؛ افزود: اين آلودگي ها به دليل مقاومت طبيعي بدن عامل بيماري‌زايي ندارد و به صورت انگل در دهان باقي‌ مي‌ماند اما جهت پيشگيري از فعاليت اين انگل‌ها وبه حداقل رساندن ميزان آلودگي محيط دهان، ضد عفوني دهان همه افراد الزامي است.
وي درخصوص استفاده ازدهان‌شويه‌ها براي ضدعفوني‌كردن ‌دهان گفت: وجود اسانس‌هاي خوشبوكننده موجود دراين مواد ورنگدانه‌هايي كه به‌جهت رنگي‌شدن آن براي جلوگيري از اشتباه‌گرفتن دهان‌شويه با آب آشاميدني استفاده مي‌شود؛ امكان بروز حساسيت يا آلرژي را در افراد افزايش ميدهد به اين ترتيب در برخي باعث ايجاد آفت در دهان مي‌گردد.
دكتر« نوروزمنش» بهترين ماده‌ضدعفوني‌كننده براي‌دهان را آب‌نمك يا كربنات‌سديم(جوش شيرين)عنوان كرد وادامه داد: آب‌نمك وجوش‌شيرين باعث قليايي‌شدن‌محيط دهان‌شده واز فعاليت ميكروب‌هاي اين محيط جلوگيري مي‌كند.
وي دراين خصوص تاكيد كرد: آب نمك مورد استفاده نبايد شورباشد همچنين استفاده صحيح آن به شكل سرمي، 5 گرم در 100 سي‌سي آب قابل تهيه است

mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:19 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

چطور براي دقايقي از دندان‌درد خلاص شويم؟  

دندان درد  با وجود آنكه داروهاي پيشرفته زيادي براي آسان كردن اين درد توليد شده است به راحتي قابل تحمل نيست.

 

اما زماني كه براي اولين لحظات با درد دندان مواجه مي شويد، معمولا درد شما را خيس عرق مي كند.

 

دندان درد ها انواع گوناگون دارند. شما مايع سرد يا گرمي مي خوريد و ناگهان از درد منقلب مي‌شويد يا حتي شيريني ها شما را براي لحظاتي دچار دندان درد مي كنند. برخي از مردم هم به خاطر مشكلات سينوسشان دندان درد مي گيرند و آن زماني است كه تنها دندان هاي بالاي آنان درد مي گيرد.

 

ساييده شدن دندان هم گاهي اوقات شما را به دندان درد مي اندازد كه در اين صورت معمولا حساس شدن دندان برايتان مشكل ساز شده و باعث درد مي شود.

 

برخي از انواع اين دردها احتياج به رسيدگي فوري دارند. دردهايي كه شما را نيمه هاي شب از خواب بيدار مي كنند و يا حتي كارايي روزانه شما را در طول روز به حد صفر مي رسانند آن دسته از مشكلاتي هستند كه باعث مي‌شوند شما سريعا با دكترتان تماس بگيريد و تقاضاي كمك كنيد كه معمولا ممكن است حتي به خاطر رسيدن چرك به عصب دندان رخ داده باشد.

 

قبل از آنكه به مطب دكتر برسيد

 

اما قبل از آنكه شما بتوانيد خود را به مطب دكترتان برسانيد تا كمكي به شما بكند چه خواهيد كرد؟

 

از شدت درد فرياد مي زنيد يا اينكه گريه مي كنيد و احساس مي كنيد روز بعدي براي زندگيتان وجود ندارد. آرام باشيد، چند راه براي آرام كردن دردتان تا رسيدن به دكتر به شما پيشنهاد مي كنيم:

 

- دو قرص ايپوبروفن با هم بخوريد. در ميان مسكن هاي قوي اين دارو براي دندان مناسب تر است.

 

- از اسپري هاي بي حسي استفاده كنيد. آنها مي توانند براي مدتي روي اعصاب دندانتان تاثير بگذارند تا بتوانيد خود را به دكتر برسانيد. آنها در داروخانه ها در دسترس شما هستند

 

- كمپرس يخ بگذاريد. روي گونه خود مقداري يخ كه داخل يك كيسه است بگذاريد، كمك‌تان مي كند.

 

- نگه داشتن آب يخ در دهانتان ممكن است كمكتان كند اما اگر مي بينيد باعث درد بيشتر و حساس شدن دردتان مي شود از آن صرفنظر كنيد.

 

- سرتان را بالا نگه داريد. با اينكار از فشار وارده به دندانتان كاسته مي شود.

 

- دهانتان را بشوييد. گاهي اوقات گير كردن عذا بين دندانهايتان مي تواند به اندازه خرابي دندان دردناك واقع شود.

 

-  به هيچ عنوان سرد، گرم و يا شيريني ها را وارد دهانتان نكنيد

 

- با تكه اي از آدامس دندانتان را بپوشانيد.

 

 به شدت دوري كنيد هيچ كمكي به شما نمي‌كنند:

 

- آسپرين را روي دندانتان نگذاريد. اگر مي خواهيد حالتان بهتر شود آن را با آب بخوريد. گذاشتن آن روي لثه مي تواند آنرا زخم كند كه خوب شدن آن 3 يا 4 روز طول مي كشد.

 

- اگر درد از بين رفت شما خوب نشده ايد. تصور نكنيد با قطع شدن درد مشكل از ميان رفته است. آن را جدي بگيريد و سريعا به دكتر مراجعه كنيد.

mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:21 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

کاهش پوسیدگی دندان در طی حاملگی با مصرف ویتامین B۶ 

مصرف ویتامین  B ۶   یا هان پیردوکسین، باعث کاهش پوسیدگی   دندان در طی حاملگی می‌شود.  
دکتر « محمدرضا وفا » متخصص تغذیه و رژیم درمانی و   استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: علاوه بر این که ویتامین  B ۶   باعث کاهش پوسیدگی   دندان در زنان حامله می‌شود در صورت کمبود این ویتامین نیز احتمال بروز سندرم پیش   از قاعدگی و همچنین بروز عارضه یا همان همه چیزخواری در سه ماه اول بارداری به وجود   می‌آید.  
وی افزود: مصرف مکمل  B   ۶   در افرادی که به طور ژنتیکی، تولید سنگ‌های   کلیوی می‌کنند می‌تواند به آنها کمک کند.  
دکتر وفا افزود: این ویتامین در سنتز   آنتی کورهای سیستم ایمنی و پیشگیری از نوع خاصی از کم خونی‌ها نیز موثر است.  
گفتنی است؛ این ویتامین در غلات کامل، گوشت و تخم مرغ موجود است. اما لبنیات   عاری از این ویتامین می‌باشند.

mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:21 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


تاثير كشمش در مبارزه با بيماري‌هاي دهان و دندان  

 دليل ديگري براي خوردن كشمش يافته‌اند و آن اين است كه كشمش با باكتري‌هاي دهاني كه باعث پوسيدگي‌هاي دندان و بيماري لثه مي‌شوند ، مبارزه مي‌كند.

برخي فيتوكميكال‌ها (تركيبات شيميايي گياهي موجود در بعضي گياهان) رشد باكتري‌هاي دهاني مربوط به بيماري‌هاي دهان و دندان را محدود مي‌كنند. كشمش شيرين و چسبنده است و هر غذايي كه حاوي قند باشد و چسبناك هم باشد به نظر مي‌رسد باعث پوسيدگي دندان مي‌شود اما اين گروه تحقيقاتي عكس اين مطلب را مطرح مي‌كند.

تركيبات شيميايي گياهي تحت عنوان فيتوكميكال‌هاي موجود در كشمش با مبارزه با باكتري‌هاي دهاني به بهداشت دهان كمك مي‌كنند. به علاوه كشمش عمدتا حاوي فروكتوز و گلوكز است و سوكروز كه عامل اصلي بيماري دهان و دندان است ، ندارد.

mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:22 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


وجود ميزان مناسب فلورايد در آب آشاميدني  

با وجود ميزان مناسب فلورايد در آب آشاميدني، پوسيدگي‌هاي دنداني تا ‌٦٠ درصد كاهش مي‌يابد. دكتر«سولماز اسكندريون» كارشناس بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايران، ضمن بيان مطلب فوق و با اشاره به اينكه فلورايد عنصري است كه به طور طبيعي در آب، خاك، هوا و برخي مواد غذايي خصوصا غذاهاي دريائي موجود است، اظهار كرد: زماني كه فلورايد به صورت خوراكي به ميزان مناسب مصرف شود، دندان را مقاوم كرده و از پوسيدگي پيشگيري خواهد كرد. 
وي با اعلام اين مطلب كه مناسب‌ترين و ايده‌آل‌ترين روش پيشگيري از پوسيدگي مصرف فلورايد از طريق آب‌ آشاميدني است، گفت: ميزان مطلوب فلورايد آب آشاميدني براي كاهش پوسيدگي ‌٧/٠ تا ‌٢/١ بر حسب آب وهواي منطقه است؛ به‌گونه‌اي كه در نواحي گرم به‌د‌ليل نوشيدن مقاديرزياد آب، ميزان فلورايد آب آشاميدني بايد كمتر از اين ميزان بوده و در هواي خنك نيز مقدار ياد شده عكس حالت مصرف در آب وهواي گرم است. 
اسكندريون همچنين با اشاره به اين كه مقادير بالاتر فلورايد آب ظاهر دندان‌ها را بدشكل مي‌كند، تصريح كرد: لازم است آب مناطقي كه ميزان فلورايد بالاتري دارند فلوريده شود


mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:22 AM
تشکرات از این پست
homban
homban
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 379
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

ممنون
به زودی او خواهد آمد-
he is Anticipator-
החדשות הן אבל הסיפור הוא ארוך-
سه شنبه 3 آذر 1388  9:18 AM
تشکرات از این پست
rezanajarha
rezanajarha
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 348
محل سکونت : قزوین

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

خیلی خوب بود و از مطالب آن کمال استفاده را بردم.
سه شنبه 3 آذر 1388  12:23 PM
تشکرات از این پست
hhhhhhhhhh
hhhhhhhhhh
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 407
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

از مطالب خوبتان ممنونم
سه شنبه 3 آذر 1388  5:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها