0

روش استفاده از نخ دندان

 
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

روش استفاده از نخ دندان


با مسواك كردن نمي توان سطوح بين دنداني را تميز كرد براي اين كار بايد از نخ دندان استفاده شود. نخ دندان نخ مخصوصي است كه از ابريشم يا نايلون ساخته شده و مي توان آنرا از داروخانه تهيه كرد.

قبل يا بعد از مسواك كردن دندانها، بايد با استفاده از نخ دندان سطوح بين دنداني را تميز كرد. براي استفاده از نخ دندان بايد :

    1. قبل از استفاده از نخ، دستها را با آب و صابون خوب بشوييد. 
    2. حدود 35 سانتي متر از نخ دندان را ببريد. 
    3. دو طرف نخي را كه بريده ايد، در هر دو دست، به دور انگشت وسط بپيچيد . 
    4. سه انگشت آخر را ببنديد و دو دست را از هم دور كنيد تا نخ محكم كشيده شود. به اين ترتيب انگشت نشانه و شست هر دست آزاد مي ماند. 
     5. قطعه اي از نخ به طول 2 تا 5/2 سانتي متر را مطابق شكل، بين انگشتان شست و اشاره هر دست نگاه داريد. 
     6. نخ را باحركتي شبيه اره كشيدن به آرامي به فضاي بين دندانها وارد كنيد. مواظب باشيد نخ لثه را زخم نكند. 
  1/6 _ براي وارد كردن نخ بين دندانهاي فك پايين از دو انگشت اشاره استفاده كنيد.

  2/6 _ براي وارد كردن نخ بين دندانهاي فك بالا از دو انگشت شست يا انگشت شست و اشاره استفاده كنيد.

    7. نخ را به كناره يكي از دندانها تكيه داده و با ملايمت به زير به لثه ببريد. وقتي نخ را تا آنجا كه ممكن است به زير لثه برديد، آنرا به سطح كناري دندان بچسبانيد و چند بار به طرف بالا و پايين حركت دهيد. 
    8. نخ را كمي حركت داده قسمت تميز نخ را در همان محل، به سطح بين دنداني مجاور بچسبانيد و همين كار را تكرار كنيد. بعد از آن نخ را از بين دندانها خارج كنيد. آن قسمت از نخ را كه براي اين دندانها استفاده كرده ايد جابجا كنيد و نخ كشيدن دندان بعدي را شروع كنيد. اين كار را براي تمام سطوح بين دندانها تكرار كنيد. 
    9. پشت آخرين دندان هر فك را نيز مثل دندانهاي ديگر نخ بكشيد. 
براي تميز كردن سطوح بين دنداني هيچ وقت از چيزهاي سخت و نوك تيز مثل سنجاق و چوب كبريت استفاده نكنيد.

اگر استفاده از مسواك و نخ دندان باعث درد و خونريزي از لثه ها شود، نبايد آن را ترك كرد. در اكثر مواقع با ادامه اين كار و سالم شدن لثه، درد و خونريزي هم از بين مي رود . اگر درد و خونريزي پس از يك هفته از بين نرود. لازم است به دندانپزشك مراجعه شود.


توصيه هاي مهم:

1 - فاصله انگشتاني كه براي كنترل نخ در حين پاك كردن سطوح بين دنداني بكار مي روند از يكديگر نبايد بيشتر از 1/5 سانتي متر باشد.

2 - نخ را به آرامي و با حركتي اره مانند و بدون فشار از بين دندانها عبور دهيد و سپس آن را با كمك هر دو انگشت بكار گرفته شده به مدت چند بار (متوسط 6 بار) در جهت بالا و پايين در يك طرف دندان و در تماس با دندان حركت دهيد. اين عمل را براي دندان كناري نيز انجام دهيد.

3 - نخ را تا مدخل شيار لثه اي (شيار موجود بين دندان و لبه لثه) برده، ولي نبايد داخل لثه فرو برده و باعث زخمي شدن آن شويد.

4 - سعي كنيد به هنگام تميز نمودن، نخ تمام سطوح جانبي دندان را در برگيرد.

5 - وقتي نخ ريش و يا كثيف شد با چرخاندن و انتقال مقداري از آن به دور انگشت وسط يك دست توأم با آزاد كردن قسمت مساوي از آن كه به دور انگشت وسط دست ديگر پيچيده شده است ، مي توانيد از قسمت تازه نخ استفاده كنيد.

6 - بهتر است بعد از هر وعده غذا از نخ دندان استفاده شود.

mobile
سلام
جمعه 1 آبان 1388  2:20 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


مهمترين عامل زرد شدن دندان‌ها 

رسوب پروتئین‌های بزاق در دندان، موجب زردی دندانها می‌شود که این رسوب زمینه‌ساز پلاک‌های میکروبی هستند.

دکتر حمیدرضا وطنی متخصص جراحی لثه و ایمپلنت در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران گفت: از جمله عواملی که باعث زرد شدن دندان‌ها می‌شود مواد تاثیر گذار در چای، نوشابه‌ها و نسکافه هستند. همچنین میکروب‌هایی به نام "کروموژنیک" رنگدانه‌هایی ایجاد می‌کنند که در طی چند ماه می‌توانند دندان‌ها را زرد کنند.

وی افزود: سه بار مسواک زدن در طول روز می‌تواند زردی دندان و در نتیجه ایجاد پلاک میکروبی را از بین ببرد. همچنین سایرعوامل رنگ ساز مانند آب آشامیدنی حاوی فلوراید زیاد هم در هنگام تشکیل مینای دندان می‌تواند باعث زردی دندان شود که بیشتر در مناطق جنوبی کشور این اتفاق می‌افتد. از دیگر عوامل زرد کننده می‌توان به مصرف داروهای حاوی "تتراسایکلین" در دوران بارداری و در سنین رشد کودک اشاره کرد.
mobile
سلام
جمعه 1 آبان 1388  2:21 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


گذاشتن قند در دهان ايجادكننده پوسيدگي، 


به گفته داندانپزشكان، يكي از عوامل مهم ايجادكننده پوسيدگي، گذاشتن قند در دهان است. 

دكتر''ناصر پور ابراهيم''رئيس انجمن دندانپزشكان سازمان نظام پزشكي استان اصفهان گفت:به توصيه بهداشت جهاني به دليل تاثير مخرب قند بر روي دندانها ، هيچگاه نبايد قند را در دهان گذاشت. 

وي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود : در ميان ايرانيان عادت شده كه اول قند را در دهان مي‌گذارند بعد چاي را مي‌نوشند كه اين عادت نادرست موجب فرسودگي دندانها مي‌شود. 

وي بااشاره به اينكه براي كاهش ميزان تخريب شيريني قند بهتر است قند در چاي حل شود، گفت:حتي بهتر است به جاي قند از خرما كه كلوكز طبيعي و تنظيم شده دارد و باعث بيماري ديابت نمي‌شود، استفاده كرد و به جاي شكر،عسل مورد استفاده قرار بگيرد. 

وي تاكيد كرد: بايد بعد از خوردن هر نوع مواد غذايي شيرين ، دندانها با مسواك و حداقل آب ساده شسته شود. 

وي اضافه كرد: كودكان به تناول مواد شيرين مانند شكلات و جويدن قند علاقه نشان مي‌دهند در حالي كه مصرف بي‌رويه اين مواد موجب پوسيدگي دندانهاي شيري و ايجاد فاصله بين آنها مي‌شود. 

''دكتر نسرين شاه‌نظري'' دندانپزشك نيز گفت : بزرگسالان بايد از خوردن پشت سرهم غذاي گرم و سرد، ترش و شيرين و تند به كودكان خود اجتناب كنند. 

وي افرود: اين عمل باعث ترك خوردن،خرد شدن و از بين رفتن ميناي دندانها مي‌شود. 

وي با اشاره به رواج الگوهاي غذايي نادرست مانند مصرف غذاهاي فانتزي در خانواده‌ها گفت: خوردن پيتزا ، اسنك ، همبرگر داغ و برخي از غذاهاي خانه همراه با نوشابه، آب و سالاد سرد باعث آسيب دندانهاي شيري و دائمي افراد بخصوص كودكان مي‌شود. 

وي اضافه كرد:خانواده‌ها بايد خود و كودكان را ملزم كنند كه‌بعد از خوردن هر نوع خوراكي، دندان و دهان خود را با آب ساده بشويند

mobile
سلام
جمعه 1 آبان 1388  2:25 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


آدامس به جای مسواک! 

پژوهشگران ارتش آمريكا موفق به توليد آدامس ويژه اى شدند كه مى تواند نقش مسواك را براى سربازان ايفا كند. 
به گزارش نشريه علمى « نيچر»، كارشناسان مركز تحقيقات دندانپزشكى ارتش ايالات متحده آمريكا در ايلينويز اعلام كردند: آدامس ساخته شده از قابليت نابودسازى باكترى هاى موجود در فضاى دهان و دندان ها برخوردار است.
به گفته اين محققان، آدامس مورد نظر مى تواند براى سربازانى كه در حال انجام مأموريت و در حال حركت به سر مى برند، بسيار مفيد و مؤثر باشد و آنها را از ابتلا به انواع بيمارى هاى دندان و لثه در امان دارد. 
بر اساس اين گزارش، كارشناسان بهداشت دهان در ارتش آمريكا تصريح كردند ابتلا به هر گونه ناراحتى دندان و لثه، ممكن است موجب ايجاد ضعف و ناتوانى در ميان سربازان شود و اين در حالى است كه حدود ۱۵ درصد از سربازان ارتش اين كشور، انواع گوناگونى از ناراحتى هاى اينچنينى را تجربه كرده اند. 
آدامس ساخته شده توسط اين محققان، حاوى نوعى تركيب پروتئينى خاص به نام «KSL» است كه به سوى ميكروب هاى موجود در فضاى دهان، باكترى هاى توليد كننده پلاك دندانى و به ويژه «استرپتوكوكوس موتانس» حمله ور مى شود و عوامل ايجاد پوسيدگى دندان ها را به طور كامل از بين مى برد. 
به گفته سازندگان اين محصول جديد، سربازان از اين پس مى توانند با خيال راحت و بدون هيچ مشكلى از اين آدامس به عنوان مسواك استفاده كنند و نگران سلامت و بهداشت دندان ها و لثه خود نباشند

mobile
سلام
جمعه 1 آبان 1388  2:26 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


استفاده از خمير دندان حاوي فلورايد در كودكان.. 

استفاده از خمير دندان حاوي فلورايد در كودكان زير سه سال ممنوع است 
ايسنا، علوم پزشكي ايران- مصرف فلورايد در كودكان زيرسه سال باعث مقاومت دندانها شده و اثرات سويي را بر سلامت دندان آنها بر جاي مي‌گذارد.

دكتر «نيك ضمير» دندانپزشك در خصوص استفاده خمير دندان در خردسالان به خبرنگار ايسنا، واحد علوم پزشكي ايران گفت: كودكان زير سه سال نبايد از خمير دندانهاي حاوي فلورايد استفاده كنند، چرا كه بلع اين ماده در كودكان باعث برفكي شدن ميناي دندان شده و با اين وجود، ساختمان دندانها كامل نمي‌شود.
وي همچنين افزود: برفك ميناي دندان در حالت شديدتر منجر به پديد آمدن لكه‌هاي قهوه‌ اي رنگي در سطح دندانها مي‌شود كه علاوه بر ظاهر ناخوشايند از مقاومت دندانها نيز مي‌كاهد.
دكتر نيك ضمير افزود: از آنجايي كه در دو سال اول زندگي، دندانهاي شيري در حال آهكي شدن و تكميل ساختمان خود هستند، هرگونه تغيير در مواد غذايي مصرفي به خصوص بلع فلورايد موجود در خمير دندان تاثيرات مستقيم بر سطح دندانها خواهد داشت. 
وي همچنين مصرف قرصهاي فلور و افزايش فلورايد در آب آشاميدني را براي خردسالان همراه با مشكلات يادشده عنوان كرد و افزود: در كودكان سه تا پنج سال مصرف خمير دندانهاي حاوي فلورايد چنانچه با بلع همراه نباشد، بدون ضرر است اما به دليل احتمال زياد بلع آن توسط كودكان، بهتر است از خمير دندانهاي بدون فلورايد استفاده شود

mobile
سلام
جمعه 1 آبان 1388  2:27 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


درمان پوكي استخوان عمردندان‌هاي كاشته شده را افزايش مي‌دهد 

عضو كميته علمي دومين كنگره بين‌المللي ايمپلنتولوژي (كاشت دندان) گفت: با رعايت اصول علمي و درمان پوكي استخوان، عمر ايمپلنت‌هاي دنداني كاشته شده افزايش مي‌يابد. 
دكتر ''غلامرضا غزنوي'' در آستانه برپايي دومين كنگره بين‌المللي ايمپلنتولوژي (كاشت دندان) افزود: استئوپروز (پوكي استخوان) عمر ايمپلنت‌هاي دنداني را كاهش مي‌دهد و تاخير در درمان اين بيماري شانس موفقيت كاشت دندان را كم مي‌كند. 
وي گفت: افراد سيگاري، بيماران مبتلا به ديابت و افرادي كه دندان قروچه دارند گزينه‌هاي مناسبي براي ايمپلنت به شمار نمي‌روند. 
متخصص پروتزهاي دنداني افزود: با تشخيص صحيح، طرح درمان مناسب و انتخاب بيمار، ايمپلنت‌ها مي‌توانند موثرترين درمان شناخته شده براي افرادي باشند كه بر اثر سانحه، تصادفات يا كهولت سن دندان‌هاي خود را از دست داده‌اند. 
دكتر غزنوي افزايش كيفيت زندگي بيماران را از ديگز مزيت‌هاي ايمپلنت دنداني برشمرد و گسترش استفاده از اين شيوه را منوط به اطلاع رساني صحيح علمي و انتقال دانش اين كار به دندانپزشكان در قالب سمينارهاي علمي ذكر كرد. 
وي گفت: با توجه به تحولاتي كه در جايگزيني دندان‌هاي از دست رفته با ايمپلنت‌ها طي  ۴۰ سال اخير ايجاد شده است مراكز پژوهشي، دانشگاه‌هاي معتبر و شركت‌هاي بزرگ سازنده ايمپلنت در صدد ارايه آخرين تكنولوژي در ساخت، توليد و عرضه ايمپلنت‌ها هستند. 
متخصص پروتزهاي دنداني تصريح كرد: صرف نظر از شكل، نوع و جنس ايمپلنت ها، تكنيك‌هاي نويني در ساخت آنها به منظور سهولت استفاده كنندگان، كاهش زمان درمان و افزايش رضايت بيماران به كار مي‌رود. 
وي گفت دومين كنگره بين‌المللي ايمپلنتولوژي (كاشت دندان) گام موثري در راه شناخت نسل جديد ايمپلنت‌هاي دنداني و آشنايي دندانپزشكان با مزيت آنها است. 
دومين كنگره بين‌المللي ايمپلنتولوژي (كاشت دندان) با حضور بيش از هزار دندانپزشك يازدهم و دوازدهم آبان ماه امسال در سالن همايش‌هاي بين‌المللي صدا و سيما برگزار مي‌شود

mobile
سلام
جمعه 1 آبان 1388  2:28 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

امكان رشد دوباره دندان  

بيش از 21 گروه تحقيقاتي در اروپا و ايالات متحده آمريكا در حال آزمايش روش‌هايي براي رشد مجدد دندان در بزرگسالان هستند و براي آغاز اين تحقيق و انجام آزمايشات انساني در مدت سه سال به 2/5 ميليون دلار بودجه نياز دارند.
به نوشته روزنامه شيكاگو سان تايمز، دانشمندان دانشگاه‌هاي شيكاگو و هاروارد مي‌گويند: <اين دندان كاملا طبيعي و شبيه به بقيه دندان‌ها است. رشد اين دندان‌ها طبيعي است و بهتر از كاشت دندان و ساخت دندان مصنوعي خواهد بود.>
روش ايجاد اين دندان شامل رشد دادن سلول‌هاي بنيادي نارس است كه در داخل بافت دنداني رشد داده مي‌شوند. اين دانشمندان سلول‌هاي بنيادي را از يك بيمار مي‌گيرند و آنها در آزمايشگاه رشد مي‌دهند سپس آنها را درون لثه در جاي دندان قبلي مي‌كارند و اين دندان 2 ماه وقت لازم دارد تا رشد كند. البته رشد كامل دندان 01 سال طول مي‌كشد. همچنين آنها مي‌توانند مغز دندان را درون دندان هم دوباره بسازند در اين صورت نياز به ريشه كانال دندان نيست. كليد رشد و دوباره‌سازي دندان‌ها تحريك سلول‌هاي بنيادي است


mobile
سلام
جمعه 1 آبان 1388  2:28 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


دندان عقلتان را بکشيد 

حقيقات انجام شده در زمينه دندان‌هاي عقل نشان مي‌دهد كه اين دندان‌ها در بسياري موارد مشكل‌ساز بوده و به جراحي ختم شده‌اند دكتر رييسيان با بيان اين مطلب گفت: دندان‌هاي عقل بعد از پوسيدگي موجب پوسيدگي دندان‌هاي مجاور و عفونت در اطراف مي‌شود و گاهي نيز با بستري ‌شدن در بيمارستان و جراحي همراه است

وي توضيح داد:از طرفي دندان عقل با توجه به اين كه در آخرين رديف دندان‌ها رشد مي‌كند و مكان براي رشد آن خيلي كم است، به دندان‌هاي مجاور فشار آورده و سبب كج قرار گرفتن دندان‌هاي ديگر مي‌شود. 
رييسيان دليل بعضي سردردها را در افراد ناشي از دندان‌هاي عقل عنوان و اظهار كرد: همچنين اين دندان‌ها باعث بروز دردهايي در ناحيه مفصل فك، گوش، چشم و سر مي‌شود و براي مقابله با پيدايش چنين دردهايي بهتر است كه دندان‌هاي عقل توسط پزشك متخصص كشيده شوند. 
وي افزود: با رشد انسان و كوچك شدن فك، فضا براي رشد دندان عقل محدود شده و در نتيجه دندان عقل خود را به شكل نهفته و نيمه‌نهفته نشان مي‌دهند.

mobile
سلام
جمعه 1 آبان 1388  2:29 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

خوشبوکننده هاي دهان مخدر دارند  

برخي خوشبوکننده هاي دهان ماده مخدر دارند 
معاون پيشگيري سازمان بهزيستي سيستان و بلوچستان هشدار داد: ماده به اصطلاح خوشبوکننده دهان يا همان ''پان'' با دارا بودن ماده مخدر نيکوتين ، اعتيادآور است. 
به گزارش ايسنا ، رسول اسکندري با بيان اين که بسياري از جوانان ، از مخدر بودن و اعتيادآور بودن ''پان'' اطلاعي ندارند ، افزود: پان در مغازه ها و دکه هاي خياباني به وفور در دسترس قرار دارد و جاي بسي تاسف است که از آن به عنوان خوشبوکننده دهان ياد مي شود. وي خاطرنشان کرد: اين ماده به دليل داشتن مواد شيميايي و مخدر پس از مدتي فرد استفاده کننده را بشدت به خود وابسته مي کند؛ به طوري که افسردگي و خشونت نهفته از جمله عوارض آن است


mobile
سلام
جمعه 1 آبان 1388  2:31 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


جرم دندان چیست؟  

جرم دندان یکی از شایع‌ترین مشکلات دندانی است که در بالای لثه دندان‌ها تشکیل می‌شود. 
این جرم‌ها به صورت رسوب‌هایی به رنگ قهوه‌ای یا سیاه در اطراف لثه‌ها نمایان می‌شوند. علاوه براین جرم‌ها جرم‌هایی که در نواحی زیر لثه‌ها شکل می گیرند به دلیل نفوذ به داخل لثه و ترجیحا اعصاب دهانی زیان بارتر و خطرناک تر هستند و سبب بروز بیماری‌های لثه مانند ورم و چرک درون لثه‌ای می‌شوند.

پلاک‌های میکروبی حاصل از این جرم‌ها، پس از مدتی حتی با مسواک زدن و کشیدن نخ دندان نیز برطرف نمی‌شود به عقیده دندان پزشکان اگر این پلاک‌ها و جرم‌ها آنقدر خشن و زبر شدند که با مسواک زدن نیز قابل تمیز شدن نبودند بهتر است از دندان پزشکان و متخصصان برای نابود کردن آنها کمک گرفت تا به بیماری‌های لثه‌ای دچار نشویم


mobile
سلام
جمعه 1 آبان 1388  2:31 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

رابطه چای با دندانهای سالم  

تحقيقات خود بر روي چاي سياه دريافتند که ترکيباتي که در چاي سياه يافت مي شود مي تواند رشد باکتري هاي مضر دندان را که سبب پوسيدگي و ايجاد حفره در دندان شده و دندان را از بين مي برد متوقف کند. 
به گزارش سرويس علمي پژوهشي ايسکانيوز، چاي سياه همچنين روي يک نوع باکتري موسوم به گلوکوزيل ترانسفراز موثر است. اين باکتري به صورت آنزيم عمل کرده و قندها را به يک ماده چسبنده تبديل مي کند که جرم ها به وسيله آن به دندان مي چسبند. همچنين اين محققان اظهار داشتند که برخي از باکتري هاي جرم ساز هنگامي که دربرابر چاي سياه قرار مي گيرند نمي توانند با باکتري هاي ديگر در جرم داندان همراه شوند و در نهايت از مقدار کلي جرم دندان کاسته مي شود.

mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:12 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


گريپ فروت از لثه‌ها محافظت مي‌كند 

ايرنا:نتايج يك مطالعه جديد نشان مي‌دهد كه مصرف ميوه گريپ فروت مي‌تواند از بروز بيماري لثه پيشگيري كند. به گزارش پايگاه اينترنتي بي‌بي‌سي نيوز، محققان دريافتند مبتلايان به بيماري لثه كه به مدت دو هفته روزانه دو عدد گريب فروت مصرف كنند خونريزي لثه آنها كاهش قابل توجهي مي‌يابد. 
محققان علت اين تاثير را ناشي از افزايش ميزان ويتامين سي خون مي‌دانند كه به التيام زخمها و كاهش آسيب ناشي از مولكول‌هاي راديكال آزاد پايدار كمك مي‌كند.

تحقيقات دانشگاه فردريش شيلر در آلمان در مجله '' Dental Journal  ''British منتشر شده است. 
بررسي روي  ۵۸ بيمار مبتلا به بيماري مزمن لثه نشان داد كه مصرف گريپ فروت تاثير مثبتي در سيگاريها و غيرسيگاريها دارد. 
نتايج اين تحقيق بيانگر آن است كه ميزان كافي ويتامين سي در خون به التيام زخمها كمك مي‌كند. 
سيگار عامل شناخته شده اي در افزايش خطر بيماري لثه است . 
در اين مطالعه ميزان ويتامين سي خون سيگاريها  ۲۹ درصد كمتر از غيرسيگاريها بود. مصرف دو گريپ فروت در روز ميزان پلاسماي ويتامين سي را در تمام شركت‌ كنندگان افزايش داد. 
در سيگاريها اين ميزان تقريبا دو برابر افزايش يافت، اما از آنجا كه سيگاريها قبل از شروع مطالعه ويتامين سي خونشان كمتر از غيرسيگاريها بود بعد از پايان تحقيق نيز كمتر از غيرسيگاريها ويتامين سي در خون خود داشتند. 
علت ارتباط ميان استعمال دخانيات با ميزان پايين تر ويتامين سي مشخص نيست. احتمالا سيگار نحوه سوخت و ساز ويتامين را در بدن تغيير مي‌دهد يا شايد به اين علت است كه رژيم غذايي سيگاريها كمتر سالم است. 
دكتر گوردون واتكينز مشاور علمي انجمن دندان پزشكي انگليس مي‌گويد كه بيماري لثه مشكل مهمي در اين كشور محسوب مي‌شود. 
بسياري از افراد به بيماري صعب العلاج لثه مبتلا هستند كه مهمترين علت از دست دادن دندانها در بزرگسالان است. 
داشتن يك رژيم غذايي متعادل و سالم مقدار ويتامين سي مورد نياز بدن را تامين مي‌كند. 
با اين حال بدن قادر به ذخيره مقادير اضافي ويتامين سي نيست به همين خاطر مصرف ويتامين سي بايد ادامه يابد. 
يك گريپ فروت حاوي  ۹۲/۵ ميليگرم ويتامين سي است. 
به شركت‌كنندگان در اين مطالعه توصيه شد، بلافاصله بعد از خوردن ميوه گريپ فروت دندانهايشان را مسواك نزنند. 
مركبات اسيدي هستند و مي‌توانند ميناي دندان را تضعيف كرده و در برابر پوسيدگي آسيب پذير كنند.


mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:14 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

جوانان بي‌دندان  

جوان‌ها فكر مي‌كنند بيمار‌ي‌ها و عفونت‌هاي لثه، دهان‌هاي بدبو و دندان‌هاي لق شده در اثر بيماري‌هاي لثه، بيماري بزرگ‌ترهاست و جوان‌ها، مانند بادمجان‌هاي بم، از گزند بيماري‌هاي لثه در امانند اما واقعيت چيز ديگري است. در پژوهشي كه اخيرا در دانشگاه كنتاكي انجام شده است، به افزايش روزافزون بيماري‌هاي لثه در بين جوانان 02 تا03ساله اشاره شده است . بيماري لثه به التهاب بافت نرم و استخوان‌هاي اطراف دندان اطلاق مي‌شود و پلاك دنداني(لايه چسبنده باكتريايي) عامل مهمي در ايجاد بيماري‌هاي لثه است. با پيشرفت التهاب‌هاي لثه‌اي، بين لثه و دندان شكافي به‌نام <پاكت لثه‌اي> ايجاد مي‌شود كه چسبندگي دندان و لثه را كم مي‌كند. با افزايش عمق پاكت‌ها و كاهش چسبندگي لثه و تحليل استخوان اطراف دندان،به تدريج دندان لق شده و مي‌افتد. در بين جوانان،‌عواملي مثل سيگار، عدم رعايت بهداشت و دندان‌هاي عقل عوامل مهمي در ايجاد بيماري‌هاي لثه‌اند. بيماري‌هاي لثه در بين خانم‌هاي حامله مي‌تواند خطر زايمان زودرس را به شدت افزايش دهد. اين خطر در مورد مادران بارداري كه سيگار مي‌كشند شديدتر است. 

عوامل خطرساز براي لثه‌هاي جوانان 
گوشواره‌هاي لب و زبان: سوراخ كردن لب و زبان و آويختن گوش واره به اين نواحي بسيار خطرناك است و مي‌تواند موجب عفونت‌هاي شديد ناحيه‌ دهان و لثه‌ها و نيز خونريزي‌هاي شديد شود. 
عدم استفاده از نخ دندان: استفاده نكردن از نخ دندان، يكي از مهم‌ترين عوامل ايجاد بيماري‌هاي لثه است. مسواك زدن روشي لازم اما ناكافي براي بهداشت دهان و دندان است، زيرا فضاهاي بين دنداني را تميز نمي‌كند و باكتري‌هاي اين ناحيه عامل مهمي در ايجاد بيماري‌هاي لثه خواهد بود. لااقل روزي يك بار نخ دندان بكشيد. 
عدم مراجعه مرتب به دندانپزشك: بسياري از بيماري‌هاي لثه در مراحل اول بدون علامت‌اند اما توسط دندانپزشك تشخيص داده مي‌شوند. با مراجعه زود هنگام به دندانپزشك، از حاد شدن بيماري‌هاي لثه‌تان جلوگيري كنيد. 
سيگار كشيدن: شما با سيگار كشيدن، اكسيژن را كه عامل اصلي سلامت بافت‌هاست، از لثه‌هاي خود دور مي‌كنيد. لثه‌هاي سيگاري‌ها، تمايل كمي به خونريزي دارد بنابراين آنها يكي از علائم اصلي بيماري‌هاي لثه يعني خونريزي را نخواهند ديد و از بيماري خود ناآگاه مي‌مانند. قليان و تنباكوي جويدني نيز براي لثه‌ها بسيار خطرناك‌اند. 
دندان‌هاي عقل: اگر دندان‌هاي عقل نيمه نهفته داريد كه اطراف آن پاكت‌هاي عميق لثه‌اي ايجاد شده است و بافت اطراف آن ملتهب است، حتما تا 52 سالگي تكليف آن‌را مشخص كنيد و در صورت تشخيص دندانپزشك براي كشيدن آن اقدام كنيد. اگر دندان عقلتان نيازي به كشيدن ندارد، آن‌را با مسواك تميز كنيد تا لثه اطراف آن دچار التهاب نشود.


mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:15 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان


دندان عقلتان را بکشيد 

حقيقات انجام شده در زمينه دندان‌هاي عقل نشان مي‌دهد كه اين دندان‌ها در بسياري موارد مشكل‌ساز بوده و به جراحي ختم شده‌اند دكتر رييسيان با بيان اين مطلب گفت: دندان‌هاي عقل بعد از پوسيدگي موجب پوسيدگي دندان‌هاي مجاور و عفونت در اطراف مي‌شود و گاهي نيز با بستري ‌شدن در بيمارستان و جراحي همراه است

وي توضيح داد:از طرفي دندان عقل با توجه به اين كه در آخرين رديف دندان‌ها رشد مي‌كند و مكان براي رشد آن خيلي كم است، به دندان‌هاي مجاور فشار آورده و سبب كج قرار گرفتن دندان‌هاي ديگر مي‌شود. 
رييسيان دليل بعضي سردردها را در افراد ناشي از دندان‌هاي عقل عنوان و اظهار كرد: همچنين اين دندان‌ها باعث بروز دردهايي در ناحيه مفصل فك، گوش، چشم و سر مي‌شود و براي مقابله با پيدايش چنين دردهايي بهتر است كه دندان‌هاي عقل توسط پزشك متخصص كشيده شوند. 
وي افزود: با رشد انسان و كوچك شدن فك، فضا براي رشد دندان عقل محدود شده و در نتيجه دندان عقل خود را به شكل نهفته و نيمه‌نهفته نشان مي‌دهند.


mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:16 AM
تشکرات از این پست
takhtejamshid
takhtejamshid
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 494
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روش استفاده از نخ دندان

آنتي‌بيوتيک‌ها وخرابي دندان‌ها  

تحقيقات نشان مي‌دهد مصرف آنتي‌بيوتيک‌هاي آموکسي سيليين در نوزادان ، مي‌تواند باعث خرابي دندان آنها شود ، به طوري که هرچه ميزان مصرف اين نوع آنتي‌بيوتيک‌ها زيادشود، به همان اندازه خرابي دندان‌ها نيز افزايش مي‌يابد. 

به گزارش سرويس علمي پژوهشي ايسکانيوز و به نقل از سايت BBC، آموکسي سيلين‌ها از معمول‌ترين آنتي‌بيوتيک‌هاي مصرفي در بين بچه‌ها هستند و براي درمان بيماري‌ها وعفونت‌هايي مثل عفونت‌هاي موجود در گوش مياني بچه‌ها، تجويز مي‌شوند. 
علاوه براين محققان معتقدند مدت استفاده از اين نوع آنتي‌بيوتيک‌ها با ميزان خرابي دندان‌ها در ارتباط است

mobile
سلام
شنبه 2 آبان 1388  3:17 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها