0

به این دلیل عیدی بچه ها را از آنها نگیرید ! + نکات مهم

 
saraalighanbari1360
saraalighanbari1360
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1389 
تعداد پست ها : 9838
محل سکونت : fars

به این دلیل عیدی بچه ها را از آنها نگیرید ! + نکات مهم

 

به این دلیل عیدی بچه ها را از آنها نگیرید ! + نکات مهم

 
برخی از والدین عیدی بچه ها را به هر بهانه ای از آن ها می گیرند اما این کار کاملا اشتباه است و نباید لذت عیدی را از فرزندتان بگیرید.

نکات تربیتی بچه ها در ایام عید و آموزش موارد مهم

تعطیلات عید فرصتی برای کودکان است که گاه آن را مغتنم شمرده و قوانین همیشگی خانه را زیر پا می گذارند .معمولا کودکان مانند روزهای عادی که به مدرسه می رفتنند رفتار نکرده و کمی بی انضباط می شوند .مثلا تکالیف همیشگی خود را انجام نمی دهند و آنها را تا پایان تعطیلات نگه می دارند.

عیدی بچه ها

بنابراین شما باید به عنوان والدین این کودکان کاری کنید که این تکالیف باری یک شب تلنبار نشود .در مقابل برخی از کودکان دوست دارند تا تکالیف خود را در روزهای ابتدایی تعطیلات انجام دهند و تا پایان با خیال راحت از این روزها لذت ببرند .شما باید هر روز حداقل نیم ساعت را برای رسیدگی به تکالیف فرزند خود اختصاص دهید.

تعطیلات نوروزی فرصت خوبی برای آموزش دیدن اصول صحیح در روابط اجتماعی کودکان است تا آنها با چگونگی احترام گذاشتن و نحوه برخورد و رفتار مناسب، بیشتر آشنا شوند .در این بخش از نمناک نکات تربیتی درباره دید و بازدید نوروزی و راههای مفید بودن تعطیلات نوروز برای فرزندان را ارائه می کنیم.

آموزش سلام کردن به کودک

در سن 3-5 سالگی نباید برای سلام کردن ، فرزند خود را مجبور کنیم. البته بدان معنی نیست که کاری نیز انجام ندهیم .دلایل مختلفی وجود دارد که کودکان در بدو ورود به دیگران سلام نمی کنند.

کودکان را به سلام کردن وادار نکنید

سخت گیری های مداوم والدین باعث می شود کودک زودتر از سن خود رشد کرده و گاهی جسارت خود را از دست بدهد و در برخی موارد خجالتی نیز می شود .این خجالتی بودن را نباید به زبان آوردو نباید اصراری به سلام کردن او داشت.

یکی از روشهای مناسب در زمانی که وارد جمعی می شوید و کودک سلام نمی کند ، این است که بگوئید :شاید فرزندم آمادگی سلام کردن ندارد کمی که بگذرد با خوش سلام می گوید .این کار باعث می شود که کودک خجالت را کنار گذاشته و گاردی نداشته باشد . مثلا زمانی که در مهمانی از کودکتان می خواهید شعر بخواند و او خجالت کشیده و نمی خواند.

بعد تا آخر مهمانی نباید در این مورد با کودک صحبت کنید. برخی کودکان ممکن است در اواخر مهمانی سلام کنند ، باز هم باید کودک خود را تشویق کنید که خجالت را کنار گذاشته و این کار را انجام داده است.

اگر کودک شما در موقع رفتن خداحافظی کرد باز هم او را تشویق کنید . این تشویق می تواند یک آغوش گرم و یا دادن یک شکلات باشد .این رفتار باعث می شود کودک دست از نقاط ضعف خود بردارد و رفتار مناسب را بیاموزد.

سلام کردن کودکان

نکات عیدی دادن به کودکان در عید نوروز

عیدی بچه ها را نگیرید

امروزه بیشتر خانواده ها ، برای عیدی کودکان ، پول در نظر می گیرند و برخی از والدین پول بچه ها را به بهانه های مختلفی از آنها می گیرند .مثلا پول را تو گم می کنی ، بده من برات نگه دارم و یا بهانه های دیگر .به هردلیلی که باشد کودک را از داشتن لذت عیدی محروم می کنید که کار درستی نیست.

عیدی کودکان را باید به خودشان بدهید و اگر سن آنها کم است و نمی توانند آن را خرج کنند باید به یک مغازه بروید و به انتخاب کودک وسیله ای را خریداری کنید تا لذت این عیدی را دو چندان کنید.

تا حد ممکن عیدی کودکان را صرف هزینه خود یا امور منزل نکنید؛ زیرا تاثیر بدی در روحیه آنها می گذارد . در صورت ضرورت می توان با گذاشتن مبلغی به روی آن به عنوان تشکر در موعد مقرر به کودک تحویل دهید.

عیدی را پس انداز کنید

به کودکان پس انداز کردن عیدی را بیاموزید و به آنها بگویید که در صورت انجام این کار ، سودی نیز به آنها تعلق می گیرد. هنگام افتتاح حساب ، فرزند خود را نیز به بانک ببرید تا هم با بانک آشنا شود و احساس خوبی از کار خود داشته باشد .در صورت داشتن کودکان دوقلو ، برای هرکدام، حساب جداگانه ای باز کنید تا از همان کودکی حس استقلال و انضباط را فرا گیرند.

عیدی دادن با احترام و نوازش

هنگام دادن عیدی ، بهتر است کودک را نوازش کرده و ببوسید تا با احترام بیشتری به آنها عیدی تقدیم کنید . این نوزش و احترام تاثیر زیادی بر روحیه آنها می گذارد.

مهم عیدی گرفتن است

کودکان معمولا در این ایام با یکدیگر در مورد عیدی های خود صحبت می کنند . در این میان اجگر کودک شما عیدی کمتی دریافت کرده است شاید نارحات شود . در این صورت شما باید به او بیاموزید که مبلغ عیدی مهم نیست بلکه موضوع مهم ، اصل عیدی گرفتن است.

همچنین شما نیز نباید از کودکان دیگر مبالغ عیدی آنها را بپرسید ؛ چون احتمال دارد به خاطر بزرگ نمایی و کم نیاوردن در براب دیگران ، به دروغ متوسل شوند.

پول عیدی را با اسکناس نو و به تعداد بیشتر بدهید

قبل از رسیدن ایام نوروز برای عیدی کودکان ،اسکناس های تازه و نو تهیه کنیدزیرا اسکناس های نو، تأثیر مثبتی بر کودکان می گذارد. کودکان در سنین پائین معمولا از تعداد بیشتر این اسکناسها را بسیار مشاهده شده که کودکان سنین پایین، از تعداد اسکناس ها لذت می برند تا از مبلغ آن. بنابراین بهتر است از اسکناسهای با مبالغ کمتر در تعداد زیاد برای عیدی استفاده کنید.

عیدی کودکان

اجازه شمارش اسکناسها را به کودکان بدهید

معمولا کودکان از شمردن پولهای خود لذت می برند .این کار موجب آموزش شمارش نیز به طور مستقیم می شود.

عیدی گران ندهید

هممه مردم توانایی دادن هدایای گرانقیمت را ندارن .اگ شما توانایی انجام چنین کاری دارید ، امکان ایجاد رقابت به وجود می آید و ممکن است ارتباط برخی از خانواده ها به خاطر این موضوع قطع شود.

برای عیدی مقداری متناسب را در نظر بگیرید مثلا برای کودکان خردسال کمتر و برای بچه های بزرگ تر بیشتر.اگر چند کودک به طور همزمان به منزل شما آمدند به طور مساوی به آنه عیدی دهید تا تفاوتی میان آنها قائل نشوید.

مسخره نکنید

پدر و مادرها باید به فرزندان خود تشکر و قدردانی را آموزش دهند. به جای اینکه از عیدی کودک انتقاد کنید ، از نظر ارزش مادی آن صحبت کرده و یا شخص عیدی دهنده را قضاوت کنید، به فرزندان فرهنگ و آداب قدردانی را بیاموزید . اگر در صورتی ، تبعیض دیگران در عیدی دان به کودک شما را مشاهده کردید با کودک خود هم عقیده نشویدتا این مسئله در ذهن او باقی نماند.

چشم و هم چشمی را یاد ندهید

کودکان باید از طریق والدین یاد بگیرند که دادن عیدی از طرف بزرگترها ضروری نیست و ممکن است که فردی به آنها عیدی ندهد . همچنین اگر کسی به آنها عیدی داد باید از او تشکر کنند.بزرگترها نیز نباید در دادن عیدی با یکدیگر رقابت کنند.

عیدی مشترک ندهید

عیدی دو کودک را با یک اسکناس ندهید زیرا این کار میان آنها اختلاف ایجاد می کند.

به موقع عیدی بدهید

دادن عیدی کودکان را به وقت دیگر موکول نکنید . زیرا شادی و لذت آن را از بین می برید . این وظییفه شما است که اگر می خواهید عیدی بدهید ، در همان زمان مناسب به کودک هدیه کنید.

رعایت نکات دیگر در ایام تعطیلات

در ایام تعطیلات نوروزی برای لذت بردن بیشتر کودکان و استفاده مفید باید نکاتی را رعایت کرد که شامل موارد زیر می باشد :

قاطی شدن شب و روز

یکی از رفتارهای نامناسب در تعطیلات این است که تا دیر وقت بیدار می مانیم و تا ظهر فردا نمی توانیم از خواب بیدار شویم . طبیعی است که کودکان نیز به تبعیت از ما دچار این بی نظمی می شوند و ساعت خواب آنها نیز به هم می ریزد.

در نتیجه ساعت صبحانه و ناهار آنها نیز تغییر می کند . ممکن است حتی یکی از وعده های غذایی مانند صبحانه نیز حذف شود و آنها شروع به خوردن تنقلات کنند.

تغییر این ساعات ، کسالت و بی حوصلگی بچه ها و بداخلاقی آنها را به دنبال خواهد داشت. این عادت دیر خوابیدن و دیر بیدار شدن دردسر دیگری نیز درد . شما با عادت کردن به این روند در پایان تعطیلات نمی توانید فرزند خود را مانند قبل بیدار کرده و روانه مهد و یا مدرسه کنید و تمام زحمات شما برای منظم کردن ساعات خواب و بیداری در قبل از تعطیلات به هدر می رود.

تنظیم خواب کودک

برنامه ریزی برای تنظیم ساعت خواب کودک در تعطیلات!

برای اینکه دچار بی نظمی در ساعات خواب کودک نشوید بهتر است نکات زیر را رعایت کنید :

  1. در همان ساعات روزهای گذشته به کودک خود شام دهید.
  2. تنها یکی دو ساعت به فرزندتان اجازه دهید تا پا به پای شما بیدار بماند.
  3. اگر حس می کنید که کودکتان بی حوصله و کلافه شده است در موقعیتی مناسب و محیطی آرام برای خوابیدن او فراهم کنید.
  4. در مهمانی های طولانی مدت از میزبان بخواهید تا مکانی آرام برای استراحت فرزند شما در نظر بگیرد.
  5. صبح ها نیز اجازه ندهید بچه ها بیش از یکی دو ساعت دیرتر از معمول بخوابند و آنها را بیدار کنید.
  6. در روزهای پایانی تعطیلات سعی کنید برنامه خواب و بیداری کودکان را به مرور مانند قبل از سال نو کنید . مثلا هر روز نیم ساعت زودتر آنها را بخوابانید.

برای فراموش نکردن تکالیف مدرسه چه کنیم؟

برای اینکه تکالیف مدرسه برای بچه ها تبدیل به مشکل نشود نباید اجازه دهید تا آنها را یک شبه انجام دهند .هر روز بخشی از تکالیف را انجام دهند . از سوی دیگر نباید همه آنها را در روزهای ابتدایی تمام کنند . چون تا آخر ، برخی از دروس را فراموش می کند . برای انجام روزانه تکالیف ، جایزه کوچکی به آنها هدیه دهید.

روشهایی که روزهای عید بسیار لذت بخش و مفیدتر می کند :

  1. از کودکان سوال کنید که چه تفریحاتی را دوست دارند در ایام تعطیلات انجام دهند.
  2. برای انجام تکالیف کودکان برنامه ریزی کنید تا در روزهای آخر تکالیف به اتمام رسیده باشد.
  3. به کودکان آموزش دهید تا به جای نشستن پای تلویزیون و یا بازیهای رایانه ای ، در انجام کارهای منزل و بیرون از آن مشارکت داشته باشند. مثلا در تمیز کردن ،آشپزی و پخت شیرینی از آنها کمک بخواهید تا حس مسئولیت پذیری آنها تقویت شود.
  4. کودکان را به کوه و دشت ببرید و آنان را در حین نظارت، آزاد بگذارید تا علاوه بر تخلیه انرژی مسائل مختلفی را یاد بگیرند.
  5. در برنامه های خود سفری کوتاه مدت حتی در اطراف شهر را با کودکان داشته باشید.
  6. وعده های غذایی را حذف نکنید و به موقع مانند سابق سر سفره حاضر باشید تا عادت غذایی کودکان دچار تغییر نشود.
  7. مهارت های اجتماعی کودکان را تقویت کنید ، دورهمی های خانوادگی و دید و بازدیدهای مختلف برای کودکان بسیار خاطره انگیز است .برای جلوگیری از بی حوصلگی و کسالت کودکان ، با خود اسباب بازی های قابلحملومورد علاقه آنها را ببرید تا در صورت لزوم به کودکان بدهید .همچنین آنها را تشویق به بازی های خانگی با بچه های دیگر کنید.
  8. به آنها یاد بدهید تا با خوردن بیش از اندازه تنقلات ، به سلامت خود آسیب نزنند.
جمعه 5 فروردین 1401  10:38 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها