شهيد نواب صفوي معادلات استعمار و استبداد را بر هم زد
گروه فرهنگي / حوزه ايثار و شهادت
89/10/27 - 22:21
شماره:8910141388
همرزم شهيد نواب صفوي:
شهيد نواب صفوي معادلات استعمار و استبداد را بر هم زد
خبرگزاري فارس: يكي از همرزمان شهيد نواب صفوي گفت: اين شهيد بزرگوار با دفاع از ولايت شيعي و نهضت ملي شدن صنعت نفت توانست معادلات استعمار و استبداد را بر هم بزند.
به گزارش خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» پنجاه و ششمين يادواره مجاهد شهيد سيدمجتبي نواب صفوي با حضور حجتالاسلام و المسلمين سيدمهدي طباطبايي شيرازي، حجتالاسلام و المسلمين محمد حسن ابوترابيفرد نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي و تعدادي از همرزمان اين شهيد ساعتي پيش در مسجد امام حسين(ع) تهران برگزار شد.
حجتالاسلام طباطبايي با بيان اينكه در بيان وقايع تاريخي بايد اصل صداقت و دقت رعايت شود، تا به حقيقت آن واقعه يا شخصيت تاريخي خدشهاي وارد نشود، اظهار داشت: درباره شهيد والامقام سيدمجتبي نواب صفوي بسيار خاطرات شيرين و ماندگار وجود دارد.
وي افزود: من از طريق بيانات آيتالله سعيدي با شهيد سيد مجتبي نوابصفوي آشنا شدم و معتقدم مجاهدتهاي علمي او كه در مدت عمر كوتاهش در حوزههاي نجف، قم، اصفهان و مشهد انجام داده، موجب موفقيتش شد.
وي با اشاره به درجات علمي شهيد نواب صفوي خاطرنشان كرد: در دوراني كه مشهد از نظر ادبيات حوزوي در سطح بالايي قرار داشت، مدتي را در آنجا تحصيل كرد؛ شهيد نواب صفوي داراي بينش سياسي عميق و درك بالايي از مسائل بود و در دوراني كه روشنفكران با نفوذ به حلقههاي روحانيت سعي در آلوده كردن آنها داشتند، وي آلوده به اين مسائل نشد.
طباطبايي با بيان خاطراتي از ميرزا احمد كفايي كه با سناتورها در رفت و آمد بوده است، گفت: وكلاي مشهد كه در آن زمان 3 نفر بودند به منزل كفايي ميآمدند و من آنجا حضور داشتم و نواب صفوي كه آن چنان داراي زهد و تقوا بود، آن روز شيفته و وابسته و روشنفكران آلوده نشد.
وي تاليف كتاب حكومت اسلامي شهيد نواب را به دليل تبلور علمي و بينش سياسي او مهم دانست و تصريح كرد: نواب چهره علمي و رهبر سياسي برجستهاي بود كه هر چند امكانات زيادي نداشت، اما توانست كتاب حكومت اسلامي را تاليف كند و اي كاش نواب صفوي آنقدر عمر ميكرد كه ميتوانست در انقلاب اسلامي و در خدمت امام خميني(ره) حضور داشته باشد.
طباطبايي تفكر مكتب ايراني را يك تفكر انحرافي خواند و گفت: تفكر مكتب ايراني قصد تحتالشعاع قرار دادن اسلام را دارد و لذا بايد از اين انديشه ترسيد، در حالي كه گروههايي همچون فدائيان اسلام ميخواهند جوانان متدين و ارزشمند به عنوان خادمي در مسير ولايت قرار گيرند.
وي با اشاره به واقعه كربلا و حماسه زينب كبري(س) گفت: حركت زينب(س) مكمل، متمم و مبين قيام اباعبداللهالحسين(ع) است كه نوابصفوي با تلاشهاي خود اين هنر زينبگونه را داشت كه هر سخني را به جايش بيان كند و به خاطر دارم كه شهيد نوابصفوي روزي در حرم امامرضا (ع) همانند زينب كبري(س) سخنراني ميكرد و ميدانست كه چه چيزي را بيان كند.
طباطبايي در پايان سخنان خود با اشاره به سخن امام خميني(ره) كه زنده نگهداشتن و برپايي مجالس عزاداري سيد الشهدا(ع) سبب بقاي اسلام ميشود، اظهار داشت: برخي روشنفكرنماها در تلاشند تا به اصل عزاداري امام حسين(ع) خدشه وارد كنند و مشابه اين اتفاق براي اولين بار در سال 38 افتاد و با درايت امام خميني(ره) اين توطئه خنثي شد و ايشان تاكيد كردند كه عزاداريهاي سالار شهيدان در احياي اسلام نقش اساسي دارد.
وي تاكيد كرد: سبك قديم اين عزاداريها را بايد زنده نگه داريم و اين عزاداريها در دين اسلام داراي نقش بالايي هستند.
در ادامه اين مراسم سيدمحمود ميردامادي با اشاره به اينكه شهادت سيدمجتبي نوابصفوي و يارانش توسط لشكر 1 و 2 زرهي رژيم طاغوت انجام شد، گفت: مسجد امام حسين(ع) تهران به عنوان پايگاه اين مهد بزرگ به شمار ميرفت، چرا كه وي در انديشه حكومت اسلامي بود و از اين رو مداخله در سياست براي فدائيان اسلام امري اجتنابناپذير محسوب ميشد.
وي در ادامه افزود: شهيد نوابصفوي در راه مبارزه با تفكر احمد كسروي، جنبش شيعي و گروه فدائيان اسلام را شكل داد كه با استبداد و استعمار خارجي در طول 10 سال فعاليت سياسي و انقلابي به مبارزه برخاست.
همرزم شهيد نوابصفوي يادآور شد: اين شهيد بزرگوار با دفاع از ولايت شيعي و نهضت ملي شدن صنعت نفت توانست معادلات استعمار و استبداد را بر هم زند و اگر به اسناد انقلاب اسلامي مراجعه كنيم ميتوان متوجه شد كه اگر نواب نبود نفت هم ملي نميشد، چرا كه مليگراها دنبال اسلام و مكتب نبودند بلكه دنبال تشكيل حكومت بودند.
وي در ادامه افزود: نوابصفوي كتابي را با نظر متخصصان اسلامشناس در سال 1329 نوشت كه در آن براي تمامي وزارتخانهها، حوزه علميه و حتي ستاد مشترك ارتش برنامه داده است.
ميردامادي خاطرنشان كرد: دشمن براي تهاجم به مكتب و ولايت توحيدي يك لحظه آرام نميگيرد و بايد يادآور شويم كه آغاز سرنوشت انقلاب اسلامي در دهه 40 به جهت بقاياي فدائيان اسلامي بود كه مشتاقانه در كنار امام خميني(ره) و ولايت فقيه خود ايستادند، هرچند هيئت موتلفه اسلامي كه بازماندگان فدائيان اسلام هستند، نقش مهمي را در اين راه ايفا كردند.
سه شنبه 28 دی 1389 8:41 AM
تشکرات از این پست