گزارش مهر؛
هیرکان نفس می کشد/ پایان جنگل خواری و کوه خواری
ساری- حضور دولت در مازندران زمینه را برای مقابله جدی تر با جنگل خواری و کوه خواری فراهم کرد و انتظار می رود با اجرای این مصوبات جنگل های هیرکانی بار دیگر نفس بکشند.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: سفرهای استانی رئیس جمهور به استانهای شمالی مصوباتی داشت که مستقیم دریا و جنگل، دریاخواران و کوه خواران را نشانه گرفت و خواب ناز آنان را به کابوس تبدیل کرد.
پس از دستور ۲۰ روزه رئیس جمهور مبنی بر آزادسازی ساحل، حالا نوبت به جنگل و کوه رسید تا از زیرتیغ متصرفان و بسازبفروشان و صاحبان قدرت خارج شود، تن جنگلهای شمال و هیرکانی طی دههها از ساخت وساز زخم برداشته و تاجایی که آمارهای غیررسمی نشان از ساخت ۱۰۰ هزار ویلا در عرصههای جنگلی دارد و هر سال سطح جنگلها کم و کمتر شده است.
اگر از جاده کناره مازندران از شرق به غرب سفر کنید در بالادست میتوان برجهای سیمانی و بلوکی دید که با زور پول و دورزدن قانون سبز شد و ریشه درختان جنگلی و نادر را خشک کرده است.
برج ۱۱ طبقه در مارکو سبز شد
در رامسر و در عرصههای جنگلی مارکو، ویلا و برج ۱۱ طبقه مارکو سبز شده که اعطای مجوز برای ساخت آن از پایه اشتباه بوده است و این قلعه تاریخی در انتظار رهایی از قارچ بنتی است. با دستور قضائی ساخت ویلای چندطبقه در ارتفاعات مارکوه متوقف شد و مهدی ایزدی سرپرست میراث فرهنگی مازندران با بیان اینکه ساخت این برج و ویلا بدون استعلام از میراث فرهنگی احداث شد، گفت: اعطای مجوز برای ساخت آن نوعی اشتباه بوده است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه نه تنها حریم قلعه در بالادست تپه رعایت نشده است بلکه محدوده آن نیز لحاظ نشد، گفت: این قلعه مربوط به دورههای تاریخی پس از اسلام است و جزو آثار ملی و ثبت شده ایران به شمار میرود.
دست اندازی ها و تجاوز به منابع طبیعی بیشترین و شایعترین تخلفات در مازندران به شمار میرود و بررسیها نشان میدهد که پروانه ساخت برج چندطبقه در مارکوه رامسر سالهای قبل صادر و منجر به بروز آسیب به محیط زیست و منابع طبیعی شده است.
با دستور و فرمان رئیس جمهور در سفر استانی، بیش از هرزمانی دستگاههای قضائی و اجرایی برای برخورد با تخلفات و ساخت وسازهای غیرمجاز در عرصههای ملی هماهنگ شدند و یک روز پس از سفر رئیس جمهور ستاد و کارگروه مقابله با تخلفات شکل گرفت و دو روز بعد از سفر اولین اقدام اجرایی برای مقابله با ساخت وسازهای جنگلی کلید خورد.
تشکیل کارگروه مبارزه با جنگل خواری در مازندران
علاوه بر رامسر در گوشه و کنار مازندران و در عرصههای جنگلی میتوان رد کوه خواری و جنگل خواری را دید از جنگلهای بکر کجور گرفته تا لاریجان آمل، همه جا پای بسازبفروشها باز شده است. سید محمود حسنی پور استاندار مازندران با اشاره به تشکیل کارگروه مبارزه با جنگل خواری و کوه خواری در استان و انتقاد از اینکه دست درازی به جنگلها و مراتع طی سالهای قبل رشد یافت، گفت: در سفر رئیس جمهور بر مبارزه با این پدیده تاکید شده است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه ستاد و کارگروه مبارزه با جنگل و کوه خواری در استان فعال شده است، افزود: اجرای احکام در حوزه جنگل و منابع طبیعی و کشاورزی و رسیدگی به تخلفات دستگاههای اجرایی از جمله اولویتها است.
وی با تاکید براینکه با ساخت وساز غیرمجاز برخورد قاطع میشود، گفت: با تشکیل قرارگاه ویژه با زمین خواری، کوه خواری و ساخت وسازهای غیرمجاز برخورد میشود.
اولین هدف فرمان رئیس جمهور برای مقابله با جنگل خواری و کوه خواری، عرصههای طبیعی و جنگلی یک روستا در قائمشهر بود و دستگاههای انتظامی، قضائی و منابع طبیعی در یک اقدام مشترک سطحی حدود هفت هکتار از عرصههای طبیعی را آزادسازی کردند.
طبق دستور رئیسی جمهور همه مناطقی جنگلی که زیرساخت و ساز رفته است یا قرار است اقدام به ساخت در آن شود، شناسایی میشود
ناصر اکبرزاده نماینده ویژه استاندار مازندران در مقابله با زمینخواری و کوه خواری با بیان اینکه طبق دستور رئیسی جمهوری همه مناطقی جنگلی که زیرساخت وساز رفته است یا قرار است اقدام به ساخت در آن شود، شناسایی میشود، افزود: مهلت یک هفتهای برای شناسایی این مناطق از سوی استاندار مازندران تعیین شده است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه شناسایی ساخت وسازهای غیرمجاز در جنگل از جمله مأموریتهای سپاه بوده و پروندهها در اختیار کارگروه قرار میگیرد، افزود: همچنین یکسری احکام مقابله با ساخت وساز غیرمجاز از گذشته صادر شده که هنوز اجرا نشد و این احکام به زودی اجرا میشود.
وی به دلالان جنگل و متخلفان هشدار داد تا از تجاوز و تصرف عرصههای جنگلی خودداری کنند و این اقدام هشداری برای آنها محسوب میشود.
طی روزهای گذشته عرصههای طبیعی روستای سید ابوصالح، قادیکلا، ولهرم و پرچینگ قائمشهر به مساحت هفت هکتار از تصرف آزادسازی شد و اقدام عملی برای مقابله با ساخت وسازها در دیگر نواحی جنگلی نیز شروع شده است. از سوی دیگر قرار است دو شعبه مجزای رسیدگی به تخلفات تصرفات جنگلی در غرب و شرق استان مازندران تشکیل شود و در هر شهرستان قرارگاه مبارزه با جنگل خواری با حضور دستگاههای مختلف راه اندازی شود.