ازدواج تمهید می خواهد نه تبلیغ
ازدواج تمهید میخواهد، نه تبلیغ
۵۰۴
۲
همدلی/« ازدواج تمهید میخواهد، نه تبلیغ » عنوان سرمقاله روزنامه همدلی نوشته احسان دری است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
سوءمدیریت و نبود آیندهنگری برای کشور در حوزههای مختلف بحران خلق کرده است، یکی از این بحرانها مربوط به جمعیت است که در سالهای آینده گریبان کشور را خواهد گرفت. کاهش ازدواج و فرزندآوری باعث شده کشور رو به کهنسالی حرکت کند. از روزی که ما یکی از کشورهای دارای جمعیت جوان در دنیا بودیم - و البته هنوز هم هستیم - نتوانستیم از این ظرفیت و فرصت بهره ببریم، وای به حال روزی که از ما جمعیتی پیر و ازکارافتاده باقی بماند.
در خصوص بحران جمعیت از سوی مسئولان کشور ابراز نگرانی میشود، راهکارها و بستههای تشویقی تعریف میشود. اما بعید است این راهحلها تا وقتی علتهای اصلی برقرار باشد گره از مشکل باز کند.
بعضی بهزعم خود یا وظیفه سازمانی تمایل دارند از راه تبلیغات و همسریابی و ...رونقی به ازدواج بدهند. اما این حربهها تا چه اندازه میتواند موفق باشد؟ آیا مشکل جوانان ناتوانی در پیدا کردن همسر مناسب است؟ بعید است این تبلیغات از منبر گرفته تا فضای مجازی بتواند جوانان چندانی را به سمت ازدواج سوق دهد. جوانی که را در آستانه ۳۸سالگی یا ۳۵سالگی همچنان به دنبال پیدا کردن شغل و درآمد ثابت هستند چطور میتوان با توصیه و تبلیغ به سمت ازدواج هل داد. این نسل از کودکی این جمله معروف را شنیدهاند که با ازدواج نصف دین خودتان را کامل کنید. شاید دوست نداشته باشند بهرسم پدران و مادرانشان زود ازدواج کنند اما مخالف ازدواج کردن نیستند؛ منتهی بستر و شرایط مهیا نیست. مشکل جامعه بیکاری است که سالهاست دولتها از حل آن عاجز ماندهاند. همه این جوانان نمیتوانند داماد فلان مسئول و شهردار و نماینده مجلس شوند که بعداً شغلی برای آنان دستوپا شود. مشکل گرانی است، آقایانی که خیال میکنند میتوانند با چند توصیه و تبلیغ جوانان را از مجردی به سمت متأهلی بکشانند گذرشان به بازار لوازم خانه خورده است؟ اطلاعی از تورم و بیکاری و دستمزدهای پایین دارند؟ خودتان را چرا گول میزنید، علت ازدواج نکردن اینستاگرام و فضای مجازی و پوشش بانوان نیست، مشکل خود شما هستید که زندگی را برای این مردم سخت و پر از مانع کردهاید. ازدواج تبلیغ نمیخواهد، تمهیدات و ایجاد شرایط میخواهد. اگر مشکلات اقتصادی موجود را حل کردید بهترین تبلیغ و بزرگترین قدم را برداشتهاید. مشکل ازدواج با کموزیاد کردن وام ازدواج حل نمیشود، مگر نباید درآمدی باشد تا بتوانند اقساط بانکی همین وام را پرداخت کنند، جوانی که درآمد ندارد نصیحت نمیپذیرد. انتظار دارید زوجها با این درآمد و هزینهها سه یا چهار فرزند داشته باشند؟ کوتاه بیایید. مشکل ازدواج ناامیدی از وضعیت کشور و آینده است، امید که نباشد رغبتی برای انجام هیچ کاری نیست، علت این ناامیدی عملکرد خودتان است که وضعیت کشور را پیچیده و ترسناک کرده است. تا وضعیت این باشد شاخصها تغییر نخواهد کرد.
جمعه 29 بهمن 1400 3:10 PM
تشکرات از این پست