0

بی حوصلگی بچه ها برای نماز خواندن جبران پذیر است؟

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

بی حوصلگی بچه ها برای نماز خواندن جبران پذیر است؟

خلاق و عرفان_مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

پرسش:
پسر ده ساله دادم براي نمازخوندنش تلاش مرکنم از روش اي جايزه محبت وکلام خوش استفاده مبکنم نماز ميخونه يزبون صدفه اش ميرم گاهي قبل از نماز بهش ميگفتم جايزه ميدادم گفتن شرطي ميشه الان بهش بعد از نماز جايزه ميدم با زبون خوش بهش ميگم بياد نماز بخونه اما همش ميگه حوصله ندارم وبه زور نماز ميخونه وقتي تم ميخونه تند ميخونه بازبون خوش بهش گفتم اگر اروم بخوني بهتره يک دقيقه ارزش نداره اما بازهم ميل به نماز خوندن نداره  همش مبگه من که هنوز،به سن تکليف نرسيدم بهش ميگم الان بخون تا عادت به نماز خوندن کني 15سالگي سخته برات لطفا راهنماييم کنيد
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
پاسخ:
با سلام
عموما مهمترين علت در کاهلي نوجوانان در مورد نماز و عبادت، تنبلي ست.
و تنبلي در انجام کاري، نشان دهنده اين ست که فرد به اهميت کاري که قرار است انجام دهد،‌ واقف نيست يا لزومي براي آن نمي بيند.
بنابراين در درجه اول سعي کنيد ايشان را متوجه اهميت نماز براي زندگي مادي و معنويش کنيد و البته اگر بخواهيددر اين زمينه تلاشي داشته باشيد،‌ ابتدا بايد خودتان لزوم واقعي و اثرات حقيقي نماز را بدانيد.

در اين مورد کتاب  «آموزش نماز مسئوليت والدين است» از محسن قرائتي
http://library.tebyan.net/fa/Viewer/Text/84672/1

همچنين کتاب «از ژرفاي نماز» نوشته مقام معظم رهبري
http://library.tebyan.net/fa/Viewer/Text/48943/1
 را مطالعه بفرماييد.

همچنين براي ترغيب و تشويق نوجوانان و جوانان به نماز و عبادت مي توانيد از راهکارهاي زير استفاده کنيد:

1) از تضعيف شخصيت فرزند با برچسب زدن و قضاوت و همچنين پرخاش و...خودداري کنيد. اين رويه سبب لجاجت و مقابله به مثل او خواهد شد. کاري که مي کنيد اين است که از توجه به وي به نماز ابراز سرور و خوشحالي کنيد و از بي توجهي به نماز احساس ناراحتي تان را نشان دهيد.

2) كودكان، نوجوانان و جوانان در خانه و مدرسه، عمل بزرگ ترها را مي بينند و از آن الگو برداري مي كنند. اين بسيار مهم است كه خود اهل عمل به دستورات باشيم تا فرزندانمان نيز از ما بياموزند. همان گونه كه قرآن در سوره بقره مي‏فرمايد:«اتأمرون الناس بالبر و تنسون انفسكم»(1) «آيا ديگران را به نيكي دعوت مي‏كنيد در حالي كه خودتان را فراموش كرده‏ايد»
در روايت هم آمده که: « كُونُوا دُعَاةَ النَّاسِ‏ بِغَيْرِ أَلْسِنَتِكُم‏»(2) «مردم را به غير زبانتان دعوت كنيد»؛ يعني، با عمل. بنابراين بهترين راه تأثيرگذاري عامل شدن به دانسته ها و الگوي مشاهده‏اي براي ديگران ايجاد كردن است.

3) بيان خاطره ها و داستان هاي حقيقي از نماز و راز و نياز امامان و بزرگان دين، تأثير بسيار خوبي در روح و فكر آنان دارد.
از  فرزندتان بخواهيد داستان و انشايي در رابطه با نماز و آثار آن و همچنين دلايلي که ممکن است يک فرد نماز نخواند، بنويسد و وي را به خاطر اين داستان با دادن هديه اي مناسب تشويق کنيد.

4) اصراري بر رعايت آداب نماز مانند وقت، حضور قلب، تعقيبات و مستحبات نماز نداشته باشيد، بلکه روي پذيرش اصل نماز سرمايه گذاري کنيد.

5) زمينه ارتباط وي با دوستان و مکانهاي مذهبي بيشتر کنيد. دوستان و همبازيها نقش کليدي در اين خصوص ايفا مي کنند.

6) آشنايي نو جوانان با فوايد و آثار نماز در قالب هنر هم چون شعر و داستان و... به اين معنا كه آثار تربيتي ظاهر و باطن نماز براي آنان به نحو جذاب بازگو شود.

7) آشنا كردن آنها با خداوند مهربان و ملموس كردن محبت خداوند براي آنان و بيان نعمت هاي بي شماري كه به ما داده است و اين كه نماز وسيله اي است براي تشكر از اين نعمت ها و تداوم آنها.

8)خودداري از زور و تحميل: تحميل فطرت خداداد كودك و نوجوان را منحرف مي سازد و او را از خواندن نماز منصرف مي كند.

در اين زمينه لينک زير را هم مطالعه بفرماييد:
http://www.pasokhgoo.ir/node/4532

پي نوشت:
1. علم الهدي، علي بن حسين‏، محقق و مصحح  ابراهيم، محمد ابوالفضل‏،، أمالي المرتضي‏، ج2، ص419
2. مجلسي، بحارالانوار، ج67، ص309

موفق باشيد
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️

 

یک شنبه 24 بهمن 1400  10:44 AM
تشکرات از این پست
farshon
دسترسی سریع به انجمن ها