پرسش:
سلام خسته نباشيد ببخشيد چرا خدا بجا آوردن امر به معروف رو سخت قرار داده مثلا من خودم بعضي وقتا ميخوام امربه معروف کنم خيلي بهم فشارمياد يا بعضي وقتا انجام نميدم آخه مگه ما فضوليم که هاي تو کار ديگران سرک بکشيم؟
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
پاسخ:
سلام علیکم
این درست است که امر به معروف و نهی از منکر برای بسیاری از مسلمانان سخت است و اهمیت و ارزش این فریضه اهی نیز از همین جهت است. اما اینکه امر به معروف نوعی فضولی در کار دیگران است درست نیست. چون امر به معروف تجسس در امور شخصی و مخفی دیگران نیست. هیچ مسلمانی حق ندارد عیوب و گناهان مسلمان دیگری را تجسس و پیدا کند و سپس او را نهی از منکر نماید. بلکه گناهان و اشتباهاتی که برملا شده است مورد تذکر قرار میگیرد. بنابراین در امر به معروف و نهی از منکر دو هدف اصلی دنبال میشود. هدف اول مصون سازی و کمک به شخص گناهکار برای ترک گناه است. گناهکار مانند کسی است که دانسته یا نادانسته در حال سقوط از پرتگاه و یا نوشیدن سم است. آیا وظیفه انسانی افراد دیگر این نیست که به او کمک کنند؟
هدف دوم مصون سازی جامعه از رواج آلودگی است. رفتار گناه آلودی که در معرض دید افراد جامعه اتفاق بیفتد فقط به گناهکار ضربه نمیزند بلکه مانند ویروسی تمام جامعه را بیمار میکند. بنابراین اگر هم کسی میخواهد به خود آسیب بزند حق ندارد به دیگران نیز این آسیب را وارد کند.
موفق باشید.
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️