0

مرور خاطرات 12 بهمن 57 به روایت ورزشی‌های اصفهان

aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25059

محمدرضا ساکت، منصور ابراهیم‌زاده، محمد سلطان‌حسینی، حسین چرخابی، تیمور باجول و فرهاد رستم‌شیرازی در گفت‌وگو با فارس به بیان خاطرات خود از روز ورود امام خمینی(ره) پرداختند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، ساعت 9 و 27 دقیقه و 30 روز دوازدهم بهمن‌ماه سال 57، هواپیمای حامل امام خمینی و 50 نفر از همراهان و خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست، پروازی که بعدها پرواز انقلاب نام گرفت و انتظار خیل مشتاقان امام امت به پایان رسید.

امروز «12 بهمن سال 1396» سی‌ونه سال از ورود تاریخی امام خمینی(ره) به کشور سپری می‌شود و از این رو تصمیم گرفتیم در گفت‌وگو با جمعی از اهالی ورزش دیار نصف جهان، خاطرات آن روزها را مرور کنیم.

* حضور ساکت در مسجد سید در روز ورود امام

محمدرضا ساکت دبیر کل فدراسیون فوتبال با اشاره به خاطرات بهمن 57 و پیروزی انقلاب اسلامی گفت: روز ورود امام به کشور با تظاهرات مردم اصفهان در مسجد سید همراه بود و من نیز به عنوان قطره‌ای از دریا بین مردم حضور داشتم.

وی افزود: حضور حضرت امام در بهشت زهرا در بدو ورود به کشور درس خاطره‌انگیزی برای ما بود و به ما یاد دادند که هیچ‌گاه شهدا که طلایه‌داران واقعی انقلاب هستند را فراموش نکنیم.

دبیر کل فدراسیون فوتبال به یادآوری آن روزهای به یادماندنی پرداخته و ادامه داد: در لحظه ورود امام به کشور این صحنه را به طور مستقیم تماشا می‌کردیم اما قطع شدن تصاویر موجب شد تا اضطرابی مردم را فرا بگیرد و همه نگران وضعیت امام شوند زیرا وسایل ارتباط جمعی امروزی وجود نداشت که بتوانیم اخبار لحظه به لحظه تهران را دریافت کنیم.

به گفته ساکت، ورود حضرت امام به کشور برای مردم اصفهان که سابقه درخشانی در مبارزه با طاغوت داشتند و زخم حکومت نظامی بر تن آن‌ها نشسته بود، یک پیروزی بزرگ تلقی می‌شد و شادی بسیار زیادی سراسر استان را فرا گرفته بودند زیرا شاهد ورود رهبر معنوی‌شان به کشور پس از سال‌ها بودند.

مدیرعامل سابق باشگاه سپاهان یادآور شد: امام خمینی مردمی بودن را به نمایش گذاشت و زمانی که هنوز حکومت شاهنشاهی بر سر کار بود، وارد کشور شد تا مردمی بودن را در عمل نشان بدهد.

* ابراهیم زاده: دانشجوی تهران در بهمن 57

منصور ابراهیم‌زاده سرمربی جدید تیم سپاهان همزمان در سال 57 در تهران مشغول تحصیل بوده و این شانس را داشته که از نزدیک در جریان اتفاقات انقلاب در پایتخت قرار بگیرد.

ابراهیم‌زاده با مروری به خاطرات روز بازگشت امام خمینی به وطن و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تصریح کرد: در آن زمان من به همراه برادرم در دانشگاه تهران تحصیل می‌کردیم و به واسطه تجمعات مردمی که در دانشگاه تهران برگزار می‌شد، از آبان‌ماه سال 57 در جریان گردهمایی‌های دانشجویی مربوطه قرار داشتم.

وی با بیان اینکه من هم جز کسانی هستم که در ساختمان‌های نیمه‌کاری که تصاویر آن پخش می‌شود، حضور داشته و از نزدیک شاهد آن روز تاریخی بودم، متذکر شد: اتفاقاً چند سال پیش که سرمربی ذوب‌آهن بودم، برای بازی با پرسپولیس به تهران رفته بودیم که آن ساختمان که حالا شعبه دادسرا شده بود، را نشان اطرافیانم دادم و انگار تمام خاطرات آن‌روزها برایم به یکباره زنده شد.

وی بیان داشت: به دلیل بیماری مادرم در روزهای بعد از ورود امام به کشور، به اصفهان برگشتم. در آن روزها حال و هوای اصفهان و حضور مردم در راهپیمایی‌ها نیز دست کمی از تهران نداشت و همبستگی و اتحاد آن روزهای مردم برایم خاطره انگیز و به یاد ماندنی بود.

* خاطرات سلطان‌حسینی از پیروزی انقلاب

محمد سلطان‌حسینی مدیر کل ورزش و جوانان استان اصفهان نیز در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی نوجوانی بوده که با شور و شوق اتفاقات مربوطه را دنبال می‌کرده است.

وی با اشاره به خاطراتش از روز 12 بهمن سال 57 می‌گوید: شبی که فردای آن قرار بود امام خمینی به کشور بازگردند، به اتفاق دوستان و هم محله‌ای‌ها شب را تا صبح در مسجد نورباران سپری کردیم و به نوعی حکومت نظامی را شکستیم.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان ادامه داد: پس از ورود امام به کشور تا روز 22 بهمن ماه که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، کمیته‌های مختلفی در شهر تشکیل شده بود و هر روز راهپیمایی‌های زیادی در حمایت از امام خمینی و انقلاب اسلامی در میدان امام برگزار می‌شد که البته هنوز برخی از عناصر رژیم سابق وجود داشته و برخوردهایی را با مردم صورت می‌دادند.

وی تأکید کرد: مردم بدون توجه به این برخوردها راهپیمایی‌های با شکوهی را ترتیب می‌دادند و در نهایت نیز روز 22 بهمن انقلاب شکوهمند اسلامی به پیروزی رسید.

* ثبت خاطرات چرخابی از انقلاب مردم با دوربین

حسین چرخابی سرمربی سابق سپاهان درباره خاطرات روز ورود حضرت امام به کشور گفت: در آن زمان صدا و سیما در مورد بازگشت امام به میهن، اطلاع‌رسانی نمی‌کرد اما دو روزنامه آن زمان یعنی اطلاعات و کیهان از چند روز قبل اخبار مربوط به حضرت امام را منتشر می‌کردند و از این طریق در جریان وقایع رخ داده قرار می‌گرفتیم.

وی ادامه داد: البته چندین بار بازگشت امام به کشور به تأخیر افتاد تا اینکه روز 12 بهمن سال 57 وارد کشور شدند.

سرمربی سابق سپاهان تصریح کرد: من در آن زمان دوربین کداکی داشتم و با این دوربین تمام خاطرات دوران انقلاب در شهر اصفهان را ضبط کردم که هنوز هم با دیدن این عکس‌ها، خاطرات آن روزها برایم تداعی می‌شود؛ این عکس‌ها گنجینه با ارزشی برای من هستند و یادبود انقلاب به حساب می‌آیند.

وی خاطرنشان کرد: تا سال‌های بعد از انقلاب، بیشتر مسجدها و پایگاه‌ها برای برگزاری نمایشگاه‌های دهه فجر، عکس‌های مرا به امانت می‌گرفتند.

* گریه ناخودآگاه  رئیس هیأت والیبال به خاطر ورود امام

تیمور باجول رئیس هیأت والیبال استان اصفهان به حضور جوانان و نوجوانان آن مقطع در راهپیمایی‌ها و برنامه‌های مردمی گفت: به همراه تعدادی از دوستانم که برخی از آن‌ها به توفیق شهادت دست پیدا کردند، در تظاهرات‌هایی که بر علیه رژیم برپا می‌شد، حضور فعالی داشتیم.

باجول به یادآوری خاطرات 12 بهمن آن سال خاطره‌انگیز پرداخته و بیان داشت: از چند روز قبل از ورود امام نیز شور و شوق عجیبی بین مردم به راه افتاده بود و پس از تأخیر چند باره ای که در مسیر بازگشت امام به وطن رخ داد، بسیار نگران بودیم که مبادا اتفاقی برای ایشان بیفتد، از این رو زمانی که خبر ورود امام به کشور را شنیدیم، من به شدت گریه‌ام گرفته بود و ناخودآگاه اشک می‌ریختم.

وی ادامه داد: خبر ورود امام را به همراه تعداد دیگری از دوستان از رادیو شنیدیم و سپس راهی میدان امام شدیم تا شریک شادی مردم شویم.

* خاطره رئیس هیأت تکواندو استان اصفهان

فرهاد رستم‌شیرازی، رئیس هیات تکواندو استان اصفهان در هنگامه پیروزی انقلاب اسلامی نوجوان 15 ساله‌ای بوده است اما وی معتقد است نوجوانان دوره انقلاب بسیار بزرگ‌تر از سن و سال شناسنامه ایشان بودند و به عنوان نسل انقلاب ملقب شدند.

وی درباره وقوع انقلاب اسلامی گفت: به نظر من برای پرداختن به دوران انقلاب، باید به عواملی اشاره کرد که زمینه ساز این اتفاق شد.

رئیس هیات تکواندو استان اصفهان متذکر شد: به دلیل جدایی که بین مردم و حکومت به رخ داده بود، مردم نسبت به شاه و حکومت وی بی‌اعتماد شده بودند که نشانه‌های آن‌را می‌توان در شعارهای مردمی دید که خواهان برقراری شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی شده بودند.

رستم شیرازی با اشاره به خاطرات آن روزها بیان داشت: از چند روز قبل از 12 بهمن بحث بازگشت حضرت امام به کشور مطرح شده بود و مردم منتظر وقوع این اتفاق بودند؛ من هم به همراه تعدادی از دوستانم به تهران رفته بودیم تا از نزدیک شاهد جریانات انقلاب باشیم و تا دو روز بعد نیز در تهران ماندیم و سپس به اصفهان برگشتیم و جشن پیروزی را در این شهر برگزار کنیم.

انتهای پیام/و

سه شنبه 12 بهمن 1400  10:55 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها