0

این دو امام جمعه ، مسابقه فوتبال ایران و عراق را چگونه دیدند؟

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

این دو امام جمعه ، مسابقه فوتبال ایران و عراق را چگونه دیدند؟

این دو امام جمعه ، مسابقه فوتبال ایران و عراق را چگونه دیدند؟

این دو امام جمعه ، مسابقه فوتبال ایران و عراق را چگونه دیدند؟

شرق نوشت:صعود ایران به رقابت‌های جام جهانی قطر با واکنش‌های بسیاری در بین چهره‌های ورزشی و سیاسی ایران همراه شده و همگی با نگاهی مثبت به این پدیده، حضور ایران در عرصه‌های جهانی را ستوده‌اند. این صعود آن‌قدر اهمیت داشته که یکی، دو امام‌جمعه در شهرهای مختلف ایران نیز به آن واکنش نشان داده و در خطبه‌های نماز جمعه اشاراتی به این موضوع داشتند.

البته بعضا سخنان یکی، دو نفر بیش از بقیه مورد توجه قرار گرفته است. یکی از این چهره‌ها آیت‌الله سیدحسن عاملی، امام‌جمعه اردبیل بود که روز جمعه ضمن تبریک پیروزی تیم ملی فوتبال ایران برابر عراق و صعود به جام جهانی 2022 جملات پیچیده‌ای به زبان آورد که هضمش برای ورزشی‌ها چندان ساده نبود. او گفت: «موفقیت تیم ملی فوتبال کشور در صعود به جام جهانی 2022 را به ملت بزرگ ایران و به بازیکنان عزیز تبریک می‌گوییم و موفقیت‌های بزرگ‌تر برای این عزیزان آرزومندیم. حفظ غرور مقدس ملت ما و خوشحالی مضاعف ملت عزیز مخصوصا جوانان و بالارفتن پرچم مقدس جمهوری اسلامی در مجامع بین‌المللی سه مقصد بزرگ و سه ثروت عظیم ملی است. امپراتوری رسانه‌ای دشمن خودش را با تمام توان آماده کرده بود که با شکست ایران در این مسابقه و محرومیت از حضور در جام جهانی، آن را به اقتصاد کشور گره بزند و فشار مضاعفی به میز ایران در مذاکرات هسته‌ای وارد کند اما از قضا سکنجبین صفرا فزود! از این جهت نیز باید از بازیکنان غیور و حماسی تیم ملی تشکر و قدردانی کرد».

این مسئله که امام‌جمعه اردبیل به یک پیروزی فوتبالی اهمیت داده و به‌درستی به فواید برتری در رقابت‌های ورزشی، خاصه فوتبال اشاره کرده، امری پسندیده است؛ با این حال، فارغ از اینکه اگر ایران برابر عراق به برتری نمی‌رسید باز هم در چند بازی دیگر فرصت داشت تا صعودش به جام جهانی را قطعی کند و این بازی چندان مرگ و زندگی به نظر نمی‌رسید، اما آن بخش از صحبت‌های امام‌جمعه اردبیل که این صعود را به ناکامی دشمن در اعمال فشار در مذاکرات هسته‌ای ربط داده، ابهام مشخص و درخور توجهی دارد. اگرچه بعید به نظر می‌رسد چنین باشد، ولی از آنجا که باید پذیرفت نقش امامان جمعه فراتر از سخنرانی‌هایی است که برای نمازگزاران انجام می‌دهند، می‌شود این بخش از صحبت‌های او را هم مبتنی بر واقعیت توصیف کرد.

حال با استناد به همین حرف‌ها هم که شده بد نیست سیدحسن عاملی به حرف‌هایی که به زبان آورده و اهمیت فوتبال و برتری‌های ورزشی در چنین مسابقاتی را گوشزد کرده، ایمان راسخ داشته باشد و به سایر ائمه جمعه هم تأکید کند که مسیر برای بهترشدن فوتبال در ایران، چه در زمین مسابقه و چه روی سکو، بهتر و بازتر شود. نمونه ساده‌اش می‌تواند کمک او به حضور «غیرگزینشی» زنان برای ورود به ورزشگاه به‌منظور تماشای رقابت‌های فوتبال باشد. از طرفی او می‌تواند خیال سایر امامان جمعه را هم راحت کند که با ورود زنان به ورزشگاه نه‌تنها اتفاق و فعل حرامی رخ نمی‌دهد، بلکه باعث برطرف‌شدن تهدیدهای فیفا می‌شود که هر بار تن و بدن فوتبال ایران را می‌لرزاند.


در کنار توجهاتی که امام‌جمعه اردبیل به موضوع صعود ایران به جام جهانی داشته، آیت‌الله علم‌الهدی، امام‌جمعه مشهد نیز دوباره به این مسابقه اشاره‌ای کرده و از زوایه‌ای دیگر که دست بر قضا حساسیت‌های بیشتری هم دارد، به این مقوله پرداخته است. علم‌الهدی که پیش از این بازی در تغییر موضعی آشکار از مسئولان خواسته بود جایگاهی برای ورود زنان به ورزشگاه تعبیه شود تا آنها بتوانند بازی را از نزدیک ببینند، از اینکه از هیجان تماشاگران زن در دیدار برابر عراق صیانت نشد، گلایه کرد. او که پیش‌تر گفته بود هیجان زنان نباید مورد سوءاستفاده «مرد هرزه» قرار بگیرد، روز جمعه، با تبریک پیروزی ملی‌پوشان ایران و راهیابی آنان به مسابقات جام جهانی گفت: «در این بازی حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای فوتبال به‌طور کامل مورد صیانت قرار نگرفت. جایگاه بانوان در نظر گرفته‌شده برای آنان در ورزشگاه باید به گونه‌ای باشد که هیجانات آنها به جایی منعکس نشود و متأسفانه در این بازی این اتفاق نیفتاد. امیدوارم از این پس مسئولان در برنامه‌های ورزشی طوری برنامه‌ریزی کنند که «هندسه دینی» رعایت شود؛ چراکه این امر خواسته رهبر معظم انقلاب و فرمان ولی امر مسلمین است».


گلایه‌های علم‌الهدی مبنی بر عدم اعمال «هندسه دینی» در ماجرای ورود زنان به ورزشگاه از یک سو و نوشتن نامه گلایه‌آمیز جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور، مبنی بر راه‌دادن زنان به ورزشگاه، به نظر می‌رسد شرایط را دوباره به سمت و سویی ببرد که کار برای ورود زنان به ورزشگاه، چه گزینشی و چه غیرگزینشی سخت و سخت‌تر شود. شاید اولین واکنش به همین انتقاد بدون تماشاگر شدن بازی ایران و امارات است که قرار است روز سه‌شنبه برگزار شود. روز گذشته در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شد که با توجه به افزایش شیوع کرونا، بازی‌ دو تیم ایران و امارات بدون تماشاگر برگزار شود. این اتفاق در حالی رخ داده که همچنان سایر مراسم فرهنگی و مذهبی بدون اعمال محدودیت کرونایی، حداقل تا الان، در حال برگزاری است. ضمن اینکه تا پیش از بازی ایران و عراق هم همه فعالیت‌ها به قوت خود در حال برگزاری بود و فقط به تماشاگران فوتبال به بهانه شیوع ویروس کرونا، اجازه حضور در ورزشگاه‌های روباز داده نمی‌شد.

نکته مهم‌تر در این پرونده اما این است که فیفا با فدراسیون فوتبال ایران اتمام حجت کرده که علاوه بر بازی‌های ملی، از این به بعد باید همه بازی‌های لیگ ایران هم با حضور تماشاگران زن برگزار شود. این یکی از آن دست اتفاقاتی است که هنوز چاره‌ای برایش اندیشیده نشده و فقط اهالی فدراسیون فوتبال ابراز نگرانی می‌کنند که اگر ماجرای ورود زنان به ورزشگاه حل‌وفصل نشود، ممکن است عواقب سنگینی در انتظار فوتبال ایران باشد.

 

23302

کد خبر 1597706

یک شنبه 10 بهمن 1400  2:35 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها