به گزارش ایبِنا، درگاه پرداخت اینترنتی، جدیدترین روش انجام تراکنش بهشمار میرود. این روش بیشتر در زمینهی خریدهای غیرحضوری و خریدهای اینترنتی کاربرد دارد. در واقع صاحبان کسب و کارهای مختلف، برای وبسایتهای فروشگاهی خودشان در بستر اینترنت، از درگاه پرداخت استفاده میکنند. اما از طرفی تمام کسب و کارها در این حوزه دارای سایت سفارشی نیستند. برخی از کسب و کارهای نوپا در حوزهی تجارت الکترونیک، شبکههای اجتماعی را برای فعالیت خودشان انتخاب میکنند. در عینحال ممکن است برخی از کسب و کارهای دیگری که در جرگهی تجارت الکترونیک جای نمیگیرند نیز، نیاز به استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی داشته باشند. در چنین مواردی، لینک پرداخت گزینهی مناسب و جانشین درگاه پرداخت اینترنتی خواهد بود. در این مقاله تلاش میکنیم پس از ارائهی تعریفی از لینک پرداخت و ویژگیهای آن، به شکل اجمالی به کاربردهای این روش نوین انجام تراکنش نیز بپردازیم.
لینک پرداخت: درگاه پرداخت بدون سایت
بهطور کلی درگاه پرداخت دارای دو نوع مختلف است: درگاه پرداخت مستقیم و درگاه پرداخت واسط. از آنجا که روند دریافت درگاه پرداخت مستقیم، در قیاس با روند دریافت درگاه پرداخت واسط، بسیار پیچیدهتر است و به زمان طولانیتری نیاز دارد، اغلب کسب و کارهای نوپا و استارتآپهای مختلف، از درگاه واسط استفاده میکنند. درگاه واسط را شرکتهای پرداختیار به متقاضیان ارائه میکنند. نکته اینجاست که درگاه پرداخت رایان پی، دارای انواع مختلفی است که بسته به نیاز و خواستهی متقاضی، میتواند کاربرد داشته باشد. برای نمونه لینک پرداخت که به عنوان درگاه پرداخت بدون سایت نیز شناخته میشود، ویژهی کسانی است که کسب و کارشان مجهز به وبسایت نیست. پرداختیارها با ارائهی لینک پرداخت، به کسب و کارهای فعال در فضاهایی به غیر از وبسایتهای سفارشی نیز، این امکان را میدهند که آنها نیز برای انجام تراکنشهای خود از درگاه اینترنتی بهره ببرند.
سازکار لینک پرداخت چیست؟
به زبان ساده، لینک پرداخت، یک لینک الکترونیکی کوتاه است که کاربر با کلیک بر روی آن وارد صفحهی پرداخت اینترنتی میشود و در آنجا عملیات واریز وجه را انجام میدهد. همین سازکار ساده، سبب میشود لینک پرداخت کاربردهای فراوانی داشته باشد که در ادامه از آنها یاد خواهیم کرد.