خلاق و عرفان_مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
پرسش:
سلام آيا ارزش انسان ها به زن يا مرد(دختر يا پسر) بودن آنهاست يا طبق آيه قران ان اکرمکم عندالله اتقاکم بستگي به تقواي آنها دارد؟
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
پاسخ:
سلام علیکم
از نظر اسلام تمامی موهبت های مادی و معنوی خداوند شامل مرد و زن میشود و هر دو میتوانند از امکانات مادی و بهره های معنوی استفاده کنند. تفاوت هایی که در میان زن و مرد در عالم تکوین(مثل تفاوت جسمی و ..) و عالم تشریع(مثل تفاوت در احکام) قرار داده شده است لازمه نقش هر یک و تکمیلی است که نسبت به دیگری دارند و به هیچ عنوان نشانه فضیلت و برتری یک جنس بر دیگری نیست.
در مواردي قرآن اصرار دارد به نوعي عمدا نام زنان را در کنار مردان بياورد تا شائبه هرگونه ترديد در نابرابري زنان با مردان در رسيدن به درجات کمال و تعالي معنوي را برطرف نمايد، مانند اين آيات :
«و من يعمل من الصالحات من ذکر أو أنثى و هو مؤمن فأولئک يدخلون الجنّة؛(1) هر کس عمل صالح انجام دهد، از مرد و زن و مؤمن باشد، داخل بهشت مىشود. »
«من عمل صالحاً مِن ذکر و أنثى و هو مؤمن فاولئک يدخلون الجنّة؛(2) هر مؤمنى که عمل صالح انجام دهد، از مرد و زن، وارد بهشت مى شود».
اما در اين ميان از همه رساتر آيه 35سوره احزاب است:
«ان المسلمين و المسلمات و المؤمنين و المؤمنات و القانتين و القانتات و الصادقين و الصادقات و الصابرين و الصابران و الخاشعين و الخاشعات و المتصدقين و المتصدقات و الصائمين و الصائمات و الحافظين فروجهم و الحافظات و الذاکرين الله کثيراً و الذاکراتِ اعدّالله لهم مغفرة و اجراً عظيماً؛
مردان مسلمان و زنان مسلمان، مردان با ايمان و زنان با ايمان، مردان مطيع فرمان خدا و زنان مطيع فرمان خدا، مردان راستگو و زنان راستگو، مردان صابر و زنان صابر، مردان با خشوع و زنان با خشوع، مردان انفاق کننده و زنان انفاق کننده، مردان روزه دار و زنان روزه دار، مردان پاکدامن و زنان پاکدامن و مردانى که بسيار به ياد خدا هستند و زنانى که بسيار ياد خدا مىکنند، خداوند براى همه آنان مغفرت و پاداش عظيمى فراهم ساخته است.
بنابراین همانطوری که گفتید خداوند متعال ملاک برتری انسان ها را در تقوا قرار داده و فرموده است : ان اکرمکم عندالله اتقاکم.(3) گرامی ترین شما نزد خدا با تقوا ترین شما است
موفق باشید.
..............................
1. نساء (4) آيه 124.
2. غافر (40) آيه 40
3. حجرات، 13.
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️