پرسش:
و پدر و مادرم با نو خه و ارزش هاي اسلامي مخالفند براي مثال درست زماني که اذان مي گه شروع مي کنند به نا هار خوردن و به من مي گند تو هم بايد نماز رو ول کني بياي با ما ناهار بخوري و من مي گم نماز اول وقت واجبتر از حر ف شماست کار من اشتباهه يا اونا؟
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
پاسخ:
سلام و تشکر از ارتباط شما
اطاعت از پدر و مادر تا جایی لازم است که مغایر احکام واجب یا حرام الهی نباشد. لذا اگر پدر و مادر انجام عمل حرام مانند خوردن شراب و یا ترک فعل واجبی مانند نماز و روزه را از فرزند خواهان باشند نباید از آنها پیروی نماید.
اما در سایر موارد اعم از کارهای مباح و یا مستحب و مکروه، قدر مسلم از وجوب اطاعت امر و نهی والدین، مواردی است که مخالفت با آنها موجب اذیت و ناراحتی آنها گردد و خاطر آنها آزرده و قلبشان شکسته شود، در این صورت مخالفت با ایشان حرام و گناه کبیره است. چون مصداق عاق والدین است . در این جا اگر دستور به صرف غذا میدهند و اگر ترک کنید ناراحت می شوند دستورشان را اطاعت کنید و نماز را بعد از غذا بخوانید چون دستورشان خلاف شرع نیست هر چند بر خلاف امری مستحبی است.
بنابراین تنها در صورتی که بی توجهی به حرف آنها باعث آزار و اذیت آن ها شود، این عمل شرعا درست نیست، ولی اگر باعث اذیت نمی شود، حرام شرعی نیست اگر چه از نظر اخلاقی احترام به گفته آنها خوب و موجب رضایت الهی است.
(رجوع کنید به گناهان کبیره، شهید دستغیب، حقوق والدین).
--موفق باشید--
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️