0

تجلی حقیقت جایگاه زن در سیره حضرت زهرا(س)

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

تجلی حقیقت جایگاه زن در سیره حضرت زهرا(س)

تجلی حقیقت جایگاه زن در سیره حضرت زهرا(س)

سرپرست معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان گیلان بیان کرد: اگر حقیقت جایگاه زن در اسلام که در سیره حضرت فاطمه(س) متجلی شده، به جامعه معرفی شود، مشخص می‌شود که الگوی مورد نظر در اسلام برای زن، شخصیتی است که هم می‌تواند در هدایت و مدیریت جامعه به سوی پیشرفت نقش داشته باشد و هم به عنوان محوری‌ترین عضو درخانواده، سرنوشت سایر اعضا را تدبیر کند.

 

سیره حضرت زهرا(س)زهرا آشوبی، سرپرست معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان گیلان به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن، ضمن تبریک این روز در گفت‌و‌گو با ایکنا از گیلان بیان کرد: جایگاهی که اسلام برای زن معرفی کرده، همان جایگاه انسان در عالم خلقت است و فراتر از آن، اسلام برای زن نقش انسان سازی قائل است. از این‌رو در معارف اسلام، جایگاه ارزشی و حقوقی ویژه‌ای برای زنان تعریف شده، اگرچه که در واقع این جایگاه و حقوق در جوامع احقاق نشده است.

وی با بیان اینکه به هر میزانی که یک جامعه به لحاظ فکری و رفتاری از آموزه‌های دین مبین اسلام بهره‌مند شود، به همان اندازه جایگاه و حقوق زن در آن جامعه استیفا خواهد شد، مطرح کرد: انسان متعالی شدن و تربیت انسان کامل، هدف نهایی احکام شرعی و اخلاقی است که اسلام به زنان توصیه کرده است و احکام به ظاهر محدود‌ کننده در واقع عامل رشد و ترقی زنان، بدون پیامدهای منفی راهکارهایی است که مکاتب بشری به زنان ارائه کرده‌اند.

آشوبی دغدغه بسیاری از بانوان و دختران جامعه امروز را کسب هویت اجتماعی و منشأ اثر بودن در جامعه دانست و اظهار کرد: ارائه الگوهای ناصحیح درباره هویت اجتماعی زن، سبب آسیب به نقش محوری او در خانواده شده است. از این‌رو اگر حقیقت جایگاه زن در اسلام که در سیره متعالی حضرت فاطمه(س) متجلی شده، به جامعه معرفی شود، روشن خواهد شد که الگوی مورد نظر در اسلام برای زن، شخصیتی است که هم می‌تواند در هدایت و مدیریت جامعه به سوی پیشرفت و تعالی نقش داشته باشد و هم به عنوان محوری‌ترین عضو در خانواده، سرنوشت سایر اعضا را تدبیر کند.

سرپرست معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان گیلان بیان کرد: زنان جامعه امروز باید بدانند و بیاموزند که چهره‌ بسته و محدودی که برخی به اشتباه از زن مسلمان به جامعه معرفی کردند، با آن صورت متعالی زن که در سیره و زندگانی حضرت زهرا(س) نمود یافته، معارض است. کنکاش و شناخت واقعیت سبک زندگی حضرت فاطمه(س) مقدمه لازم الگو قراردادن ایشان است و بدون شناخت و آگاهی کافی از شئون زندگی ایشان میسر نخواهد بود.

آشوبی ادامه داد: یکی از ابعاد انسانی شخصیت حضرت زهرا(س)، حیا و عفت در رفتار، گفتار و پوشش است که در عرصه تعاملات سیاسی و اجتماعی به عنوان یکی از شاخصه‌های برترین بانوی دوران و همه اعصار به جهانیان معرفی کرده‌اند. اگر همین یک شاخصه به درستی در جامعه نمود پیدا کند، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و لطماتی که به هویت زن و به تبع آن به خانواده وارد شده است، قابل پیشگیری است.

سرپرست معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان گیلان با اشاره به اهمیت جایگاه مادر و احترام به وی در خانواده، ابراز کرد: بی‌تردید مادر به‌خاطر نقش فرزندپروری و تأثیری که می‌تواند بر شخصیت مرد خانواده داشته باشد، جایگاه محوری در خانواده دارد. بانوی تراز مورد‌ نظر اسلام، قادر است تأمین‌کننده نیازهای معنوی و روانی همسر و فرزندان خود باشد و در عین‌حال برای رفع نیازهای مختلف جسمانی اعضای خانواده خود تلاش همه جانبه دارد.

آشوبی با بیان اینکه بهداشت جسمانی و روانی جامعه در گرو ایفای درست نقش‌های زنانه‌ای است که اسلام برای هر کدام آیین‌نامه کامل و دقیق ارائه کرده است، بیان کرد: به فراخور اهمیت هر کدام از این نقش‌ها، حقوق مادی و معنوی ویژه‌ای برای زنان قرار داده شده که جامعه و خانواده ملزم به رعایت آن است. به عنوان نمونه والاترین نقش زنانه یعنی مادر بودن که مربوط به رسالت انسان‌سازی اوست، در اسلام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بالاترین حقوق معنوی مختص به جایگاه مادر است که موازین شرعی و دستورات اخلاقی اسلام موید این مطلب است.

سرپرست معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان گیلان تصریح کرد: مادر آگاه و صالح، معلم و الگوی عملی برای فرزندان است و شخصیت انسان بر اساس گفتار و رفتار مادر در کودکی و نوجوانی شکل می‌گیرد. بنابراین هر چقدر مادران جامعه آگاه‌تر و دارای منش صحیح‌تری باشند، افراد جامعه نیز صالح‌تر خواهند بود. اگر منش زنان در خانواده و جامعه بر اساس علم و آگاهی باشد و حقیقت عفت و لزوم پوشش زن در جامعه برای نسل آینده به خوبی تبیین شود، این رفتار آگاهانه مورد توجه نسل آینده به‌ویژه دختران قرار خواهد گرفت. 

آشوبی رشد و تعالی معنوی جامعه را در گرو ارتقا دانش و بینش زنان و دختران جامعه دانست و عنوان کرد: اگر اندیشه اسلامی بر جامعه حاکم شود و به جای نگاه جنسیتی به زن، جایگاه انسانی او مورد توجه قرار‌ گیرد، ملاک سنجش، آگاهی و توفیق در تأثیر مثبت بر خانواده و جامعه خواهد بود و بدون شک این اصلاح نگرش به حقیقت زن، مسیر متعالی را فراروی زنان جامعه قرار می‌دهد.

وی افزود: در این مسیر متعالی، به جای صرف هزینه‌های مادی و معنوی کلان برسر رقابتی بی‌پایان در نمایش جاذبه‌های جنسی که معضلات بسیاری را برای جامعه به وجود آورده، سرمایه‌ها صرف امور ماندگار و ارزشمند می‌شود و شاهد شکوفایی استعدادهای سازنده و رشد‌دهنده زنان به عنوان مربیان جامعه خواهیم بود. در نتیجه سبک زندگی و فرهنگ جامعه بر اساس اندیشه متعالی و تدبیر بانوان فرهیخته اصلاح و نسل صالح تربیت خواهد شد و شاهد تبلور فضایل انسانی در جامعه خواهیم بود.

انتهای پیام

 

دوشنبه 4 بهمن 1400  12:36 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها