امیرمحسن سلطان احمدی در جدیدترین مطلب منتشر شده در وبلاگ شخصی خود یادداشت های خود را از جلسه درس اخلاق حجت الاسلام حسین تهرانی از علمای اخلاق شهر تهران و فرزند ارشد مرحوم آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی را منتشر نموده است.
وی آورده است که حجت الاسلام تهرانی در جلسه این هفته درس اخلاق خود به تبیین اضرار به غیر پرداخت و گفت: یکی از بزرگترین رذایل اخلاقی اضرار به دیگران است که از نظر علمای اخلاق اگر این عمل بدون مجوز شرعی و از عمد موجب ضرر و زیان به فردی شود علاوه بر ضمانآور بودن، گناه و معصیت نیز محسوب میشود.
حجتالاسلام تهرانی با اشاره به منشأ ابتلا به اضرار، گفت: کلا یک سنخ از رذایل اخلاقی اینگونه است که اینها خودش در ابتدا از یک سری از رذایل اخلاقی دیگر که در انسان است، نشئت میگیرند، بعد بهطور مستقل بهعنوان یک رذیله جدید در روح و روان انسان پیدا میشود. اضرار به غیر معمولا از یک سری رذایل درونی انسان و صفات زشت درونی مانند حسد، کینه، دشمنی ایجاد میشود. اگر انسان به چنین صفات بدی مبتلا باشد، این صفات رذیله زمینه ابتلای او را به این رذیله فراهم میکنند.
وی افزود: مثلا کسی نسبت به دیگری حسد میورزد و این حسد باعث میشود که به او زیانی برساند، پس این حسد منشأ این ضرر شده است. حالا وقتی این ضرر رساندن تکرار شد باعث میشود که این صفت ضرر رساندن به غیر تبدیل به یک رذیله مستقل شود و به نحو مستقل در درون او این رذیله ایجاد میشود.
حجتالاسلام تهرانی تصریح کرد: وقتی میگوییم این صفت ضرر رساندن خودش با تکرار تبدیل به یک رذیله مستقل میشود به این معناست که دیگر بحث این نیست که این فرد که مبتلا شده فقط به کسی که حسادت دارد ضرر برساند، بلکه دیگر قید شخصی کنار میرود و به همه مردم این حالت را دارد و میخواهد به همه مردم ضرر برساند.
*منبع: https://www.soltanahmadi.ir/31220