0

تأثیر بوی خوش در سلامتی – بخش دوم

 
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

تأثیر بوی خوش در سلامتی – بخش دوم

تأثیر بوی خوش در سلامتی – بخش دوم

بنام خدا

تأثیر بوی خوش در سلامتی – بخش دوم

۳. تمرکز ذهنی

سومین اثر بوی خوش بر تمرکز است. یعنی تحقیقات علمی به طور واضح نشان دادند که برخی از عطرها به طور خاص و کلاً بوهای خوش می‌توانند تمرکز فرد را افزایش دهند.

۴. خوش اخلاقی

باز هم اثر دیگری از بوهای خوش در تحقیقات به دست آمده است و آن هم اثر بوها بر اخلاق است. یعنی مثبت یا منفی شدن رفتارهای افراد است یعنی روی بحث اخلاقی هم بوها تأثیر می‌گذارند، بدخلقی‌ها، خوش رفتاری‌ها، انعطاف‌پذیر‌ی‌ها، عصبانیت و خشمگینی‌ها و انواع عکس العمل‌های رفتاری و اخلاقی هم تحت تأثیر بوها هستند و در محیطی که می‌خواهید فضای تربیتی خود را بسازید غافل نشوید از این‌که این بوی خوش چقدر می‌تواند تأثیر مستقیم بگذارد.

روی احساسات تأثیر دارد، روی عمق یادگیری تأثیر دارد، روی بهره‌وری از توانایی‌های مغزی و قلبی تأثیر دارد که هر کدام از آن‌ها بحث مفصلی دارند.

خواص رایحه نعنا

امّا می‌خواهیم یک کمی هم بحث تفکیکی را بگویم که برای شما بهرۀ عملی داشته باشد. یکی از رایحه‌هایی که خیلی در مورد آن‌ها کار شده است و تحقیقات علمی روی آن‌ها زیاد انجام شده است، رایحه نعناع است.

۱. افزایش انرژی

 از رایحه روغن نعناع برای افزایش انرژی خیلی استفاده می‌شود. فرض کنید شما می‌خواهید در یک فضایی فرد کار جسمی انجام بدهد مثلاً در یک جایی مثل ورزشگاه فرد می‌خواهد مسابقۀ ورزشی انجام بدهد، از انرژی و توانایی‌های عضلانی خود استفاده می‌کند یا این‌که می‌خواهید یک مدت طولانی یک کاری را مدام انجام بدهد و نمی‌خواهید انرژی فرد در این مدت زمان افت پیدا کند، برای تقویت روح، تقویت جسم می‌توانید از رایحه نعناع استفاده کنید. حتی تمرکز و آرام‌سازی ذهن هم در آزمایشات و تحقیقات از بوی نعناع گزارش شده است، در این زمینه هم می‌توانید از آن استفاده کنید.

۲. تقویت حافظه

بوی خوش نعناع برای افزایش و تقویت حافظه و این‌که مغز بتواند عملکرد مضاعف داشته باشد نیز مفید است. یعنی هم از قوای خود استفاده کند و هم بتواند بیش از آن چیزی که توان دارد به حفظ او کمک شود.

گاهی از یک عطرهایی مثل گشنیز برای کسانی که مغزهای گرمی دارند و از عطر زنجبیل برای کسانی که مغزهای سردی دارند، از این دو عطر بیشتر استفاده می‌کنند. همین تحقیقات تقویت حافظه روی عطر لیمو یا عطر اکلیل کوهی که همان رزماری است و آویشن هم انجام شده است، دیدند این‌ها هم می‌توانند در تقویت حافظه و تمرکز تأثیر داشته باشند، شما هم می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

خواص رایحه لیمو

عطر لیمو که اشاره کردم خیلی کارایی دارد.

۱. تقویت قوای مغزی و تسکین

 بوی خوش لیمو نه تنها حافظه را خوب می‌کند، نه تنها عملکرد مغز و قوای مغزی را دو چندان می‌کند، بلکه روی تسکین دهندگی یعنی این‌که احساس بی‌قراری، احساس ناآرامی را به حالت سکون نزدیک می‌کند. یعنی تسکین بخش است و از آن برای تخلیۀ ذهن  استفاده می‌کنند. یعنی آن ذهن شلوغ و افکار مزاحم و غیره را عطر لیمو خیلی می‌تواند کمک کند که برطرف شود و شلوغی ذهن را کم کند و همچنین بحث افزایش تمرکز هم دربارۀ لیمو گفته شده است و در تحقیقات آمده است که می‌تواند این اثر را هم داشته باشد.

۲. کنترل عصبانیت

عطر لیمو را در عصبانیت‌ها هم آزمایش کردند، یک سری تحقیق داریم افرادی که خیلی عصبانی می‌شوند و خیلی خشمگین می‌شوند، اگر از عطر لیمو استفاده کنند یا در فضای کار خود عطر لیمو دائماً پخش شود، این فرد می‌تواند عصبانیت خود را بهتر کنترل کند. روی بحث اخلاقی و بحث اعراض نفسانی هم مستقیماً می‌تواند این اثر را داشته باشد.

۳. تقویت حافظه و تمرکز

باز دوباره روی افرادی تحقیق شده که کارهای روزانۀ خود را فراموشی می‌کردند. وسایل خود را جا می‌گذاشتند، بچه‌هایی که فراموش کار شدند یا در املاء کلمه‌ای جا می‌اندازند و یک کارهایی می‌کنند که نشان از این است که تمرکز خوبی ندارند و فراموش کار یا کم حافظه شدند.

در این مورد از عطر اکلیل کوهی هم در آزمایشات استفاده کردند، دیدند بین 60 تا 75 درصد کارایی مغزی آن‌ها بالا می‌رود و اگر این بو را دائم استنشاق کنند یا از این عطر روی لباس یا فضای کاری و درسی استفاده کنند، فراموش کاری تا حدی می‌تواند کاهش پیدا کند.

خواص رایحه اسطوخودوس

یکی دیگر از رایحه‌های خیلی مهم رایحه اسطوخودوس است. حس بسیار خوب و آرامش ایجاد می‌کند. اگر کسانی هستند که خیلی ناآرام هستند، کودکان و جوانانی هستند که اضطراب و استرس آن‌ها زیاد است، حتی خواب بدی دارند می‌توانید از عطر اسطوخودوس استفاده کنید.

خواص عطر گلاب

 در همۀ این حالات عطر گلاب (گل سرخ) هم آزمایشات بسیار خوبی را پس داده است، خصوصاً در طب ایرانی روی عطر گلاب برای انواع افزایش قوای مغزی و قلبی خیلی تأکید می‌شود. بوی خوش گلاب خواص فراوانی دارد.

نویسنده مقاله : دکتر مژده پورحسینی

منبع : پایگاه ایمانور

سه شنبه 28 دی 1400  8:22 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها