پرسش:
سلام
من ميدانم اطاعت بي چون و چرا بايد از اوامر پدر و مادر داشت ولي با يک مادر پر توقع چکار بايد کرد؟
من دختر 26 و مجرد هستم...صبح که چشمانم را باز ميکنم بايد کار کنم تا شب...با اينکه مادرم در خانه است و ذليل و عليل نيست بايد ناهار درست کنم، جاروبرقي بکشم، اتو کنم، ظرف بشورم...چند وقت يکبار هم که بساط سبزي خشک کردن و رب درست کردن و کاراهاي اين مدلي پيش مي آيد... احساس مي کنم مادرم ميخواهد سوء استفاده کند چون ميداند من سعي مي کنم نه به او نگويم...يعني در حاليکه خودش ميتواند و بعضا بيکار است ولي کارها را روي دوش من مي اندازد..به او گفتم تو چرا ظرف نمي شويي؟گفت تا تو هستي من ظرف نمي شويم...گفتم من هم کارهاي خودم را دارم...گفت بايد از خوابت بزني و به کارهايت برسي...وقتي من از خواب بلند ميشوم ديگر موقع کار کردن است....
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
پاسخ:
سلام عليکم
پرسشگر گرامی یکی از میان بر های رسیدن به سعادت و معنویت خدمت به والدین و راضی نگاه داشتن آنها از خود است. اگرچه ممکن است آنها نیز اشتباهاتی داشته باشند. با توجه به اینکه شما یک دختر بالغ و رشید هستید مدت زیادی میهمان خانه پدریتان نیستید و ان شا الله با یک ازدواج موفق از کنار آنها خواهید رفت. بنابراین از فرصت در کنارشان بودن برای خدمت به آنها استفاده کنید و سعی کنید حق آنها را تا آنجا که میتوانید ادا کنید. گاهی اوقات انرژی و زمانی که یک کار از انسان میگیرد او را اذیت نمی کند بلکه احساس اینکه دارد به او ظلم میشود و نباید این کار را بکند اذیتش میکند. اگر اینگونه است روایاتی(1) را به یادآور که با چنین مضمونی میگویند: هر کاری در حق پدر و مادرت انجام دهی باز حقی که به گردن تو دارند و خدمتی که به تو کرده اند بزرگتر است. بنابراین توصیه اولیه ما این است که با طیب نفس و به امید ثواب و سعادت نهایت آنچه در توان دارید برای کمک به مادرتان انجام دهید. مگر در دو صورت:
ظرفیت و توان جسمی این کار را ندارید و احساس میکنید واقعا ممکن است آسیب ببینید.
ظرفیت و توان روحی این کار را ندارید و چنین خدمتی در این حد ناخواسته باعث کدورت و کینه در شما نسبت به مادرتان میشود.
در این دو صورت باید با مادرتان محترمانه و صمیمی صحبت کنید و وضعیت خود را برای او شرح دهید تا متقاعد شود همکاری بیشتری با شما داشته باشد.
موفق باشید.
.........................................
(1) امام رضا علیه السلام میفرماید: بدان كه حق مادر واجبتر و لازمتر حق است، زيرا برداشته در آنجا كه كسى ديگرى را برندارد، و نگهبانى كرده با گوش و ديده و همه اندام خود شاد و خرم بدان، و با خود برداشته است با همه ناگوارى، و آنچه كسى بر آن شكيبا نباشد، خواسته خودش گرسنه باشد و فرزندش سير و تشنه باشد و او سيراب، و برهنه باشد و او در جامه، در سايه باشد و او برابر آفتاب، و بايد با نيكى و نرمش از او تشكر كنى تا توانى بدان اندازه و اگر چه طاقت اداى کمترین حقش را نداريد جز بكمك خدا، و خدا عز و جل حق او را قرين حق خود ساخته كه (در 14: لقمان) فرموده تشكر كن براى من و براى پدر و مادرت و بسوى من است برگشت.(بحارالانوار، ج71، ص77)
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️