0

🌸موقعيت گناه اتفاقي است و يا طراحي خداست??

aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25059

🌸موقعيت گناه اتفاقي است و يا طراحي خداست??

پرسش:
سلام
آيا موقعيت هايي که براي انسان پيش مياد که بعضآ منجر به گناه ميشه ويا از اون موقعيت انسان سربلند بيرون مياد، مثل مرقعيت گناهي که براي ابن سيرين بوجود آمد ويا شيخ رجبعلي خياط که در احوالاتشون نوشتن در موقعيت گناه قرار گرفتن وبه خدا گفتن من از اين گناه بخاطر تو گذشتم و تو هم مرا براي خودت تربيت کن
ويا موقعيت هاي گناهي که براي امثال ما و همه آدمهاي عادي مثل مواجهه با نامحرم پيش مياد ويا هرموقعيت گناهي

آيا اينها اتفاقي است و يا طراحي خداست??
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
پاسخ:
با عرض سلام و ادب خدمت شما
از حسن اعتمادتون سپاسگذارم امیدوارم زندگی بسیار خوب و موفق و با عاقبت بخیری را داشته باشید
پرسشگر محترم؛
  انسان بر حسب خلقت خاص خویش، موجودی صاحب عقل و اراده بوده، به صورتی كه در هر كاری می‏تواند انجام آن را اختیار كرده یا جانب ترك آن را برگزیند،  و از این نوع اختیار و آزادی  انسان به «آزادی تكوینی» یاد می‏كنند.
لذا موقعیت های گناه هم به دست خود انسان است و این موقعیت ها را انسان خود می سازد و اجباری از طرف خداوند نیست.
چنان كه خداوند در قرآن مى فرمايد: «ففرّوا الى اللّه انّى لكم منه نذيرٌ مبينٌ؛(1) پس (از هرگونه گناه و انحراف) به سوى خدا فرار كنيد، كه من از سوى او براى شما هشدار دهنده هستم.»
در قرآن در مورد بعضى از گناهان تعبيراتى مانند: اجتناب از گناه، نزديك نشدن به گناه شده كه بيانگر شدت مراقبت براى حفظ خود از گناه است، مثلاً مى فرمايد: «واجتنبوا الطّاغوت؛(2) از طاغوت دورى كنيد.»

و يا مى فرمايد: «ولاتقربوا الفواحش ماظهر منها و ما بطن؛(3) به كارهاى زشت خواه آشكار و خواه پنهان نزديك نشويد.» و يا مى فرمايد: «ولاتقربوا مال اليتيم؛به مال يتيم (براى حيف و ميل آن) نزديك نشويد.» و يا مى فرمايد: «ففروا الى اللّه؛(4) از گناهان به سوى خدا فرار كنيد.» تعبير به فرار بيانگر آن است كه لحظه اى غفلت نكنيد، بلكه بى درنگ و سريع از گناه فاصله بگيريد. و این دلالت بر این است که انسان در انجام گناه و یا در قرار گرفتن در موقعیت گناه اختیار دارد و می تواند کاری انجام دهد که در موقعیت گناه هم قرار نگیرد.
موفق باشید التماس دعا

پى نوشت ها:

1. سوره ذاريات، آيه 50.

2. سوره نحل، آيه 36.

3. سوره انعام، آيه 151.

4. سوره اسراء، آيه 36، سوره ذاريات، آيه 50.
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️

سه شنبه 21 دی 1400  9:01 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3221

پاسخ به:🌸موقعيت گناه اتفاقي است و يا طراحي خداست??

آيا موقعيت هايي که براي انسان پيش مياد که بعضآ منجر به گناه ميشه ويا از اون موقعيت انسان سربلند بيرون مياد، مثل مرقعيت گناهي که براي ابن سيرين بوجود آمد ويا شيخ رجبعلي خياط که در احوالاتشون نوشتن در موقعيت گناه قرار گرفتن وبه خدا گفتن من از اين گناه بخاطر تو گذشتم و تو هم مرا براي خودت تربيت کن
ويا موقعيت هاي گناهي که براي امثال ما و همه آدمهاي عادي مثل مواجهه با نامحرم پيش مياد ويا هرموقعيت گناهي

آيا اينها اتفاقي است و يا طراحي خداست؟

اتفاقی نیست و طراحی خداست.

موقعیت های گناه در واقع همان صحنه های امتحانات الهی هستند، و صحنه های امتحانات رو در واقع خدا طراحی میکنه . . .

سه شنبه 21 دی 1400  12:00 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها