1- برای شناخت آنها وقت بگذارید.
برای کسی که به سن خواهر یا برادر کوچکتر شماست؛ شیرینتر این است که با کسی بازی کند و یا شادیهایش را تقسیم کند که به سن خودش نزدیکتر باشد. این اختلافِ کم سنی خیلی به درک احساسات کوتاه مدت با تاثیرات زیاد در زندگی معصومانه کودکان، کمک میکند.
2- شنونده خوبی باشید
3- با رفتار بالغانه سعی کنید از برخوردهای تند و بحث و جدل جلوگیری کنید.
خوب گوش دهید و تا آنجا که میتوانید آرام باشید؛ شما برای آنکه برادر یا خواهر کوچکتر خود را به انجام کاری وادارید نیازی نیست به او دستور بدهید؛ اگر او شما را دوست داشته باشد خودش برای رضایت شما تا آنجا که بتواند تلاش خواهد کرد.
- اگر از دست او عصبانی هستید از جملاتی شبیه این استفاده کنید:"من نیاز دارم یکمی تنها باشم با خودم!"
- اگر لازم شد از پدر و مادر خود کمک بخواهید.
- اگر به احساسات او آسیب زدهاید از او عذر خواهی کنید و بدانید در دفعات بعد این عذرخواهی به شادی او و البته شما، کمک خواهد کرد.
4- با کمک به پدر و مادر خود سعی کنید الگوی مناسبی باشید
در نهایت چه انتخاب شما باشد و یا خیر! این شما هستید که عنوان بهترین الگوی برادر یا خواهر کوچک خود را در خانه یدک میکشید! پس سعی کنید جوری رفتار کنید که در آینده او نیز بتواند با مسئولیتپذیری عضوی از خانواده شما باشد تا به او افتخار کنید. آنچه که برای الگو بودن به آن نیاز دارید؛ احساس مسئولیت داشتن در اولویت نخست است!
5- نقش اصلی خود را بشناسید.
پدر و مادرها غالبا آنچه برای فرزند خود صلاح است را میپسندند اما گاهی حضور یک فرد که در این میان کمی به احساسات فرد کوچکتر خانواده بیشتر ارج دهد نیز لازم است. در این مورد سعی کنید با شناخت وظائف خود، به اندازه لازم فداکاری کنید و از فداکاری بیش از حد پرهیز کنید تا زمانی که گذشت و بخشش وظیفه شما بود؛ برایتان سخت نباشد.
6- اجازه دهید تا آنها هم برای شما کاری انجام دهند و مراقب شما باشند.
شاید برای خوشحال کردن شما غذا درست کردند و یا برایتان نقاشی کشیدند؛ آنها را درک کنید و از بابت رفتار خوب آنها قدرشناسی نشان دهید. اجازه دهید آنها دوستداشتن را در کنار دوستداشته شدن یادبگیرند.
7- کودکی آنها را با کودکی خودتان مقایسه نکنید.
سعی کنید تا شرایط مثبت زمان خود را به یاد آورید و به آنچه آنها ندارند و شما داشتید نیز دقت کنید.
8- وقت شناس باشید
درک کنید که زمان هایی هست که اعضای کوچکتر خانوده به شما احتیاج دارند.
9- وقت هایی را برای خود کنار بگذارید تا کودکی کنید و آزاد باشید.
10- برای کسی که هستند ارزش قائل شوید و انتظارتان را در حد توانشان تنظیم کنید.
11- قبل از آنکه در هر مقامی چه خواهر، برادر، مدیر، پدر و یا مادر بتوانید خوب باشید؛ باید انسان واقع نگری باشید.