به گزارش فارس، شادابى و نشاط از ضروریات زندگى آدمى است و هیچ عقل سلیمى از غم و غصه طرفى نمى بندد و نباید آدمى با دست خود شادى و نشاط زندگى را به اندوه و حزن تبدیل کند. آدمى در گذر زندگى، با حوادث گوناگونى اعم از طبیعى و غیر طبیعى روبرو مى شود، سلامتى و بیمارى، خوشى و ناخوشى، شادى و غم، فقر و غنا و سختى و آسانى همواره با زندگى انسان ها همراه است.
در قرآن کریم و روایات مختلف بر شادی تاکید شده است اما این شادی نباید همراه با افراط و تفریط و یا زیر سوال بردن شرعیات اسلامی شود.
این روزها مزین به ایام شهادت دخت پیامبر مکرم اسلام (ص)، حضرت فاطمه زهرا (س) و سالگرد شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی است. ایامی که مردم در سراسر کشور در حزن و اندوه هستند، موکبها و هیات مذهبی برپا شده است و هرشخصی به هر نحوی برای این حزن عزاداری میکند. اما متاسفانه عدهای نیز هستند که باوجود اشراف به این ایام شهادت و به بهانه شادی اقدام به هتک حرمت میکنند.
چندی پیش یک شرکت گردشگری در کرمانشاه با برپایی تور گردشگری (گفته شده مختص پزشکان بوده است) در شهرستان قصرشیرین و با همراهی گروه رقص کردی و دی.جی اقدام به رقص و شادی کردهاند و این چنین به ایام فاطمیه هتک حرمت میکنند.
بنابر تصاویر منتشر شده در پیج اینستاگرام این افراد، تعدادی خانم نیز درحال رقص و پایکوبی هستند و علاوه بر این، یک خانم اقدام به اجرای نمایش سماع در حضور جمع میکند که طبق فتوای مراجع تقلید حرام است.
سماع به نوعی از رقص صوفیه شامل چرخش بدن همراه با حالت خلسه برای اهداف معنوی گفته میشود. مقصود صوفیان از سماع، همان موسیقی است که معمولا ضمن اشعار با محتوای عرفانی اجرا مینمایند و در روایات، از غنا و موسیقی و حتی سماع به شدت نهی شده است و فقهای بزرگ با استناد به این روایات گفتهاند صحت مضمون شعر، هرگز باعث حلال شدن آهنگ و موسیقی نگردیده و بلکه حرمت آن را مضاعف می گرداند.مثلا کسی که با خواندن قرآن مجید، غنا انجام دهد، گناه او بسیار بزرگتر است از کسی که غنا را در غیر قرآن انجام میدهد.
صوفیان کتابهای زیادی درباره سماع نوشتهاند و نه تنها آن را حلال دانستهاند، بلکه برخی از آنان گفتهاند اگر کسی موسیقی را حرام بداند کافر است.
اما نظر مراجع معظم تقلید در این خصوص چیست؟
مقام معظم رهبری: ترویج عقاید باطل صوفیه حرام است. تقرب به خدای متعال با عبادت های جعلی حاصل نمیشود و باید از روش اهلبیت (علیهم السلام) پیروی کرد. شماره استفتاء : ۲۲۲۷۷۵
آیت الله صافی العظمی گلپایگانی: به هیچ وجه مستند شرعی ندارد باید بدانید افرادی که به اصطلاح عرفا نامیده می شوند اکثریت دارای انحرافات فکری و عقیدتی و روشهای خرافی میباشند و گفتارها و سخنانی دارند که با نصوص قرآن مجید و احادیث شریفه مخالفت دارد.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی: در اسلام چیزی به نام سماع نداشته و نداریم و این مطلب ساخته دست برخی از فرقه های منحرف صوفیه است. آن آیات نیز هرگز دلالت بر جواز رقص سماع نمی کند و استدلال و استناد به آن آیات برای جواز این رقص غلط اندر غلط است. جهت اطلاع از عقاید انحرافی صوفیه می توانید به کتاب ما «جلوه حق»رجوع کنید.
آیت الله نوری همدانی: اینگونه برداشتها از قرآن که منشأ آن هوی و هوس میباشد و هیچگونه مستند عقلائی ندارد و تفسیر به رأی است حرام است.
اکنون باتوجه به این هتک حرمت در ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) و اجرای نمایش سماع که طبق شرعیات اسلام حرام است، انتظار می رود سازمان میراث فرهنگی استان بعنوان دستگاه نظارتی بر شرکتهای گردشگری ضمن توضیح، با عاملان این هتک حرمت بصورت قانونی برخورد کند. همچنین از دستگاه قضایی نیز انتظار می رود که ریشه این گونه اقدامات را بررسی و با عوامل آن برخوردی قاطع داشته باشد.