0

نقش پدربزرگ و مادربرزگ ها در تربیت فرزندان

 
ayeh_da
ayeh_da
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1399 
تعداد پست ها : 48
محل سکونت : استان خوزستان

نقش پدربزرگ و مادربرزگ ها در تربیت فرزندان

هیچ گاه نباید نقش پدر یا مادر بزرگ ها را در تربیت فرزندتان نادیده بگیرید. برزگتر ها گنجینه هایی هستنند که در حین ارزش بسیار بالایشان، بسیار قابل اعتماد می باشنند. رابطه مناسب پدربزرگها و مادربزرگها می تواند آثار بسیار مثبتی را برای آینده کودک تان داشته باشید و در ادامه قصد داریم تا به برخی از آن ها بپردازیم و شما را با اهمیت این موضوع بیشتر آشنا کنیم.
۱) انتقال حس امنیت و دوست داشته شدن به کودک:
پدربزرگ و مادربزرگ ها نقش بسیار مهمی در انتقال حس امنیت و دوست داشته شدن به کودکان دارنند، در بسیاری از موارد پس از جدایی زوجین، نقش آنها در این خصوص بسیار پررنگ تر می شود.
کودکان برای رشد و ورود به جامعه نیاز به احساس عشق، اعتماد و امنیت دارنند و نقش پدربزرگها و مادربزرگها امروزه در ایجاد گرمای عاطفی با کودکان بسیار محرض می باشد.
۲) پدربزرگ و مادربزرگ ها و نقش نظارتی آنها:
استفاده از تجارب و امکان نظارت پدر بزرگ و مادر بزرگ در تربیت فرزندان بسیار مهم می باشد. بسیاری از والدین، تمام نکات مربوط به نگهداری و مراقبت از کودک را بدون مراجعه به متخصص و از والدین خودشان می آموزنند.
همچنین بسیاری از مادربزرگ ها و پدربزرگ ها، امکان نگهداری نوه ها را را به فرزندانشان در زمان هایی که سر کار هستنند، می دهنند. این نقش آنها نیز زمانی که والدین کودک از یکدیگر جدا شده اند، بسیار پررنگ می شود.
۳) آشنایی کودک با هویت اش:
کودکان همیشه از شنیدن قصه های پدربزرگ ها و مادربزرگ ها لذت می برنند و در برخی مواقع از آن ها می خواهد تا در خصوص دوران کودکی شان برایش توضیح دهد. چنین فرآیندی کودک را با نحوه زندگی در گذشته آشنا کرده و به کودک این امکان را می دهد تا با دید وسیع تری به دنیا نگاه کند.
همچنین کودک از شنیدن قصه ها و چگونگی زندگی پدر بزرگ و مادر بزرگ اش در گذشته، به خود تاریخی و هویت خانوادگی اش دست می یابد.
۴) کمک به کودک در شناخت و اعتماد به دیگران:
یکی دیگر از نقش های بسیار مهم پدربزرگ و مادربزرگ ها، ایجاد حس شناخت و اعتماد به دیگران، در کودک می باشد. در واقع زمانی که بین کودک، پدربزرگ و مادربزرگ اش ارتباط مناسبی صورت گیرد، کودک می آموزد که به جز پدر و مادرش، سایر اعضای خانواده نیز مورد اعتماد و قابل اتکا می باشنند.
هنگامی که کودک زمانی را با آنها می گذراند، کودک می آموزد که بایستی خود را با شیوه برخورد و تفکر پدر و مادر بزرگ اش، مطابقت دهد. چنین موقعیتی، توانایی کودک در مواجهه با جامعه بیرون از خانواده و انعطاف پذیری در برخورد با دیگران را تقویت می کند.

 

 

۵) انتقال تجربه:

پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها در فراز و نشیب های زندگی، تجارب بسیار ارزشمندی را به دست آورده اند که در اختیار گذاشتن آنها به فرد دیگری می تواند بسیار باارزش باشد.

در همین راستا پدر بزرگ و مادربزرگ ها، حاصل تجربه سالیان دراز از زندگی شان را در اختیار نوه شان قرار می دهند که می تواند به درک فرزند در خصوص ارزش ها و فلسفه زندگی بسیار کمک کننده باشد.

۶) القاء نگرشی درست نسبت به دوره سالمندی:

سالمندان همیشه بخش قابل احترام و سرمایه هر جامعه ای به شمار می رونند و علاوه بر این، دوره سالمندی نیز مانند دوره کودکی و نوجوانی، افراد مختلف آنرا تجربه خواهنند کرد. در همین راستا کودکان با داشتن ارتباطی مناسب و پویا با پدربزرگ و مادربزرگ شان، می توانند به شناخت و درک مناسبی از دوره سالمندی برسند.

به خاطر داشته باشید که سالمندان می توانند معنای غنی و ثمر بخش به زندگی فرزندان شان هدیه کنند.

 





 

پنج شنبه 20 آبان 1400  12:37 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها