چه رفتارهایی در زندگی زناشویی پنهان کاری محسوب می شود
مرز بین پنهان کاری و حریم خصوصی همسران
یکی از چالشهای مهم شما در رابطه همواره این خواهد بود که آیا به این دلیل که در یک رابطه عاطفی مشترک قرار دارم باید همه چیز را بگویم؟ افراد بسیاری مرز بین حریم خصوصی و پنهانکاری را نمیدانند، زیرا به آنها آموزش داده نشده رابطه به چه چیزهایی احتیاج دارد و چه چیزهایی را باید حفظ کنند و گفتنیهای یک رابطه چیست؟ علاوه براین تشخیص اینکه شما یا شریک زندگیتان چه چیزی را از هم پنهان میکنید و چه چیزی را متعلق به حریم خودتان میدانید ممکن است کمی گیجکننده باشد.
فرق آدم پنهانکار با دیگران چیست؟
فرد پنهانکار تمایل دارد حقایق را از دسترس دور نگه دارد و کسی را وارد حریم خود نمیکند. پنهان کاری یعنی دور نگه داشتن دیگران از حقیقتی به خاطر ترس و نگرانی. آدم پنهانکار از تأثیر بیان و نشان دادن حقیقت بر دیگران میترسد. او همیشه نگران است که اگر حقیقتی را بگوید آسیبی جسمی یا روحی به دیگران یا به خودش وارد شود و رابطه را با بیان واقعیت خراب کند.
ترس دلیلی برای پنهانکاری
خیلی وقتها افراد به خاطر ترس و نگرانی چیزی را از دیگران پنهان میکنند. وقتی واکنشها را نمیشناسید دچار نگرانی میشوید. به همین دلیل ممکن است به همسرتان نگویید چقدر خرج کردهاید یا وقتی با دوستانتان خوش میگذراندید به او بگویید سرکار بودهاید. علاوه بر این ممکن است شما نگران تأثیر بیان حقیقت به خاطر خودتان، یا واکنش همسرتان یا تأثیرات جانبی آن روی رابطه باشید. خیانت، مصرف مواد مخدر یا الکل، عادتهای جنسی خاص، علاقههای جنسی متفاوت چیزهایی هستند که اگر فاش شوند میتوانند تأثیری منفی روی رابطهتان داشته باشند.همسرتان را دوست دارید اما گرفتار یکی از این مسائل هستید و اگر راستش را بگویید همه چیز را از دست میدهید پس تا آنجا که میتوانید مخفی کاری میکنید.
حریم خصوصی چیزی است که شما را از دیگران جدا میکند. مسائل خصوصی رفتارها، باورها و دیدگاههای خاص شما و حریم جسمی و جنسی شماست. رویاها، فانتزیها و خیالات شما، احساسات شما آنگونه که دنیا را درک میکنید و باورهای معنویتان حریم شخصی هستند.
حریم خصوصی، فضای شخصی است، فرصت و امکانی است که شما را از دیگران جدا میکند و به شما امنیت روانی میدهد. کسی نباید به بهانه همراهی و همبستری با شما حریمها را از بین ببرد. اگر کسی محدودیتهای روحی، روانی و جسمی شما را رعایت نکند او متجاوز است و شما مورد آزار و خشونت قرار گرفتهاید.
حریم خصوصی ابزاری برای حفظ هویت شماست نه ابزاری برای پنهانکاری. برای سلامت روانی خودتان باید به کمک «خودتان» و بدون فشارهای بیرونی هویتتان را حفظ کنید. حریم خصوصی ایستادن میان خود و فشارها و نیروهای بیرونی است. حالا یک بار دیگر از خودتان بپرسید آیا کاری که میکنید برای حفظ حریم خصوصیتان است یا پنهانکاری است؟
منبع: ایران بانو