تحقیر کودکان از نظر احساسی سوء استفاده کننده است
-
-
مقایسه کردن کودک با دیگران موجب تحقیر کودکان می شود
آسیب های تحقیر کودکان که شاید ندانید
تحقیر و شرمساری یک احساس خجالت دردناکی است که به دلیل آگاهی از انجام کار اشتباه یا احمقانه ایجاد می شود. به گفته کاریل مک براید، نویسنده و روان درمان گر که با کودکان بدسرپرست و آسیب دیده کار می کند، تحقیر و شرمنده کردن کودکان از نظر احساسی و کلامی توهین آمیز است.
تحقیر کودکان
تحقیر کودکان باعث تنفر آنها از والدینشان می شود
ضربه زدن به کودکان از نظر فیزیکی و جسمی یا با کلمات خوب نیست، یکی از این کار ها تحقیر و شرمنده کردن کودک می باشد. هنگامی که کودکان در دوران کودکی مورد سوء استفاده عاطفی و کلامی قرار می گیرند ، احساس پذیرفته نشدن، بی مهری و ترس از والدین یا مراقبان می کنند. این احساسات می تواند در بزرگسالی برای آنها مشکل ایجاد کند. والدین و مراقبان آسیب هایی را که تحقیر و شرمساری می تواند به کودک وارد کند دست کم می گیرند.
چه کارهایی باعث تحقیر کودکان می شود؟
تذکرهای مداوم باعث تحقیر شدن کودکان می شود
معمولاً وقتی مردم در مورد شرمندگی صحبت می کنند ، این اشکال واضح است: ضربه زدن یا مجازات های فیزیکی دیگر و سرزنش عمومی. با این حال ، روشهای ظریف دیگری نیز برای شرمساری کودکان وجود دارد که باعث می شود آنها احساس گناه ، احمق بودن ، تحقیر یا بدی کنند.
به عنوان مثال چنین حرف هایی ممکن است باعث شود کودک شما احساس تحقیر کند : "تو مثل یک بچه نق نقو رفتار می کنی." "بچه ننه" "بزرگ شو" "مثل دختر ها رفتار نکن"، "پسر بچه های خوب اینطور رفتار نمی کنند." و یا رفتار هایی که در زیر عنوان می شود نیز می تواند باعث تحقیر شدن کودک شود:
• مقایسه کردن او با دیگران
• سرزنش کردن کودک در جمع
• خطاب کردن کودک با القاب و اسم های توهین آمیز و نامناسب
• بی احترامی به کودک مانند جواب ندادن به سلام او
• تذکر های مداوم
• پوزخند زدن به کودک
• داشتن توقعات بیش از حد از کودک
بسیاری از حوادث وجود داشته و دارد که در آن بچه ها در گوشه خیابان ایستاده و تابلوهایی در آن نوشته شده است که تخلفات خود را نشان می دهند یا در رسانه های اجتماعی مورد سرزنش قرار می گیرند تا جهان آنها را ببیند و قضاوت کند. این تحقیر و شرم ساری آنقدر بد شده است که به احتمال زیاد باعث می شود این کودکان از والدین یا مراقبان خود را برای همیشه متنفر شوند.
چرا والدین کودکان خود را تحقیر می کنند؟
برخی اختلالات شخصیتی در والدین باعث تحقیر کردن کودکان می شود
والدینی که کودکان خود را تحقیر می کنند ممکن است این عمل آنها ریشه در برخی موارد داشته باشد که می توان به سه نمونه از آنها اشاره کرد.
خود والدین در کودکی تحقیر شده اند
یکی از دلایلی که برخی از والدین کودکان خود را تحقیر می کنند این است که آنها خود در کودکی مورد تحقیر قرار گرفته اند و در معرض رفتار های خشونت آمیز و تحقیر کننده والدین بوده اند. آنها چنین نحوه تربیتی را به طور ناخودآگاه فرا گرفته اند و اکنون سعی دارند عقده های دوران کودکی خود را به صورت نادرستی جبران کنند.
ویژگی های شخصیتی
برخی از اختلالات شخصیتی در والدین مانند خود شیفتگی و یا حتی اختلالاتی مانند افسردگی باعث می شود تا آنها این مشکلات را به صورت تحقیر به کودک خود منتقل کنند.
سطح آگاهی پایین
برخی از والدین نیز به علت عدم آگاهی از نحوه تربیت صحیح فرزند ممکن است فکر کنند که با این روش می توانند فرزند خود را به درستی تربیت کنند در حالی که به طور ناخواسته باعث تحقیر آنها می شوند. عدم آگاهی از نحوه تربیت صحیح می تواند باعث ایجاد پیامد های منفی در بزرگسالی شود.
تأثیرات منفی تحقیر کودکان
کاهش اعتماد به نفس از تأثیرات منفی تحقیر کودکان است
کودکان از کسانی که احترام دریافت می کنند به همان شکل نیز به آنها احترام می گذارند. رفتار بد و بدون احترام با فرزندان ، فرزند پروری خوبی نیست و با بزرگ شدن کودکان ، آنها به همان شیوه ای که والدین خود با آنها رفتار کردند، فرزند داری می کنند. پیامهایی که از کودکی درونی شده اند در بزرگسالی ریشه دوانده اند.
انضباط با مجازات یکسان نیست. نظم و انضباط عبارت است از "تربیتی که استعدادهای ذهنی یا ویژگی های اخلاقی را اصلاح ، شکل می دهد یا به کمال می رساند." مجازات به عنوان "رنج ، درد یا از دست دادن که به عنوان قصاص عمل می کند" تعریف شده است.
پیامدهای روحی و روانی تحقیر کردن کودکان
عوارض و پیامد های تحقیر کودکان بسیار جدی می باشد و ممکن است تا بزرگسالی همراه آنها بماند و تأثیرات بدی در زندگی آنها داشته باشد.
برخی از این پیامد های روحی و روانی را در ادامه توضیح می دهیم.
کاهش اعتماد به نفس
یکی از مهمترین پیامد های تحقیر کودکان از بین رفتن اعتماد به نفس آنها می باشد. با تحقیر کردن کودک توسط والدین این باور در او ایجاد خواهد شد که او به درد هیچ کاری نمی خورد و در بزرگسالی نیز با وجود داشتن هر گونه توانایی و استعداد ممکن است باز هم احساس کند که دارای توانایی های لازم نیست.
افسردگی
افرادی که در کودکی مورد تحقیر واقع شده اند بیشتر از سایر افراد در بزرگسالی در معرض ابتلا به افسردگی می باشند. افسردگی در کودکان می تواند بسیار خطرناک باشد و همچنین کودک دچار اختلالات روانی شود.
ابراز خشونت
کودکانی که توسط پدر و مادر شان مورد تحقیر قرار گرفته اند به مرور زمان ممکن است رفتار های پرخاشگرانه و خشونت آمیز از خود نشان دهند. علت این امر این است که کودکان به طور ناخودآگاه رفتار نادرست والدین خود را می آموزند و در تعامل با دیگران، آن را به کار می برند.
افت تحصیلی
خجالتی شدن از آثار منفی تحقیر کودکان است
کودکی که به طور مرتب توسط والدین خود تحقیر می شود دچار استرس و اضطراب شده و این امر بر روی تحصیل و یادگیری او اثر گذاشته و ممکن است دچار افت تحصیلی شود و یا حتی منجر به ترک تحصیل شود. این دسته از کودکان توانایی تمرکز لازم برای یادگیری مطالب را نخواهند داشت.
خجالتی شدن
تحقیر کردن کودک باعث پایین آمدن اعتماد به نفس او شده و در نتیجه کودک دارای اعتماد به نفس لازم برای حضور در جمع نمی باشد، زیرا او تبدیل به یک فرد خجالتی شده است. او از ترس اینکه ممکن است توسط دوستان و هم سالان خود در جمع های دوستانه و یا مدرسه تحقیر شود، از حضور در اجتماع خودداری می کند.
نداشتن قدرت نه گفتن
کودکی که مدام تحقیر می شده است اکنون نمی تواند به خواسته های دیگران نه بگوید زیرا می ترسد که در این صورت توسط دیگران مورد تحقیر قرار بگیرد.
راه حل چیست؟
به کودکان باید اجازه داده شود که بدون خجالت ، با پرستاران و والدین خود تماس داشته باشند و ارتباط برقرار کنند. این یک امیدی است که والدین یا مراقبان، ایمنی ، محافظت و حمایت ، درک و شفقت را ارائه دهند. هنگامی که کودکان مورد سوء استفاده عاطفی و روانی قرار می گیرند ، ممکن است با احساس بی مهری ، پذیرفته نشدن و ترس بزرگ شوند.
به همین دلیل می تواند رشد طبیعی را مختل کند و کودک را به انزوا کشاند. این زمانی است که افکار منفی ایجاد می شود و به همین دلیل است که برخی از بزرگسالان احساس می کنند که به اندازه کافی خوب نیستند.
گردآوری:بخش کودکان بیتوته