رژیم صهیونیستی و تکرار یک پروژه شکست خورده
تهران- ایرنا- نخست وزیر کنونی رژیم صهیونیستی در پیوند با ایران و برجام در همان مسیری قدم برمیدارد که پیشتر «بنیامین نتانیاهو» برداشتهبود و هدف اصلی آنها ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت است؛ پروژهای که در دولت ترامپ به رسوایی آمریکا انجامید و اینک بایدن از تکرار آن بیمناک است.
«نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به تازگی محتوای دیدار خود با «جو بایدن» رییس جمهوری آمریکا، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس را رسانه ای و تاکید کرده است که به آنها گفته باید علیه ایران اقدام کنند.
بنت در اظهاراتی بی پایه مدعی شد: «من انتظار دارم قدرتهای جهانی، ایران را مسئول بدانند و ایران را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ببرند. این مسیر مسالمتآمیز خواهد بود. مسیرهای دیگری نیز وجود دارد، اما ارجاع ایران به شورای امنیت کار درستی است و ما در هفتهها و ماههای آینده به دنبال آن خواهیم بود.»
نخست وزیر رژیم صهیونیستی گویی رسوایی «دونالد ترامپ» رییس جمهوری قبلی آمریکا را در صحن شورای امنیت از یاد برده است؛ نشستی که از ۱۵ عضو دایم و غیردایم شورای امنیت تنها کشور ذره ای جمهوری دومینیکن در کنار «مایک پمپئو» وزیر خارجه ترامپ ایستاد و دیگر کشورها به قطعنامه ضدایرانی ترامپ رای ممتنع دادند و چین و روسیه نیز آن را وتو کردند.
بنت بی توجه به ناکامی های گذشته این رژیم و آمریکای ترامپ، دیگربار از همان ابزارهایی علیه ایران بهره می گیرد که پیشتر نتانیاهو استفاده کرده اما نتیجه نگرفته بود. در ماه های اخیر مقامات تل آویو مصرانه از آمریکا خواسته اند با اعمال تحریم های بیشتر، خرابکاری در برنامه هسته ای و تهدید موثراقدام نظامی فشار بر ایران را افزایش دهد.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» بتازگی گزارش داد که علیرغم نتیجه های رسمی اعلام شده از مذاکرات راهبردی اخیر مقامات امنیتی و دفاعی آمریکا و اسرائیل در واشنگتن، دولت جو بایدن نسبت به دیدگاه اسرائیل مبنی بر اعمال فشال بیشتر بر ایران تمایلی نشان نداده است. اسرائیل از دولت بایدن خواسته است یک «پلانB » را موقعی آماده کند که ایران نخواهد به مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین ادامه دهد.
در گزارش هاآرتص همچنین آمده است: اسرائیل از واشنگتن می خواهد با توجه به ادامه یافتن آنچه «تخطی های ایران از محدودیت های اعمال شده بر آن در توافق هسته ای» خوانده شده، برای تحریم های سنگین مضاعف علیه ایران برنامه هایی داشته باشد. اما دولت آمریکا علاقه ای به این ایده نشان نمی دهد. در دیدگاه های بایدن در این باره هیچ اثری از فشار آوردن مستقیم و آشکار بر ایران یا قدرت نمایی نظامی به آن در خاورمیانه نبوده است.
البته در دولت بایدن شاهد همسویی کاخ سفید با رژیم صهیونیستی در برخی عرصه ها بوده ایم که انتصاب «دانیل شاپیرو» سفیر پیشین آمریکا در سرزمین اشغالی به سمت مشاور ارشد «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از آن جمله به شمار می رود؛ فردی نزدیک به نتانیاهو که ماموریت یافت همواره با دفتر نخست وزیری و وزارت جنگ رژیم صهیونیستی برای تقویت هماهنگی واشنگتن- تل آویو و امکان گفتوگوی صمیمیتر درباره ایران مشارکت داشته باشد.
سکوت آمریکا و حتی اعضای اروپایی برجام در برابر اقدامات خرابکارانه و تروریستی رژیم صهیونیستی در خاک ایران از دیگر موارد همسویی واشنگتن و تل آویو به شمار می رود. به عنون نمونه پس از دو سال پیاپی وقوع انفجار در نطنز، حمله به ساختمان تاسیسات هسته ای در کرج و شهادت «محسن فخری زاده» دانشمند هسته ای کشورمان به دست عوامل رژیم صهیونیستی، غرب و به ویژه آمریکا در محکومیت آن اقدامی نکرده است.
در همین زمینه اوایل مهرماه «کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دایم کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از اظهارات نمایندگان آمریکا و سه کشور اروپایی علیه ایران، اعلام کرد: آژانس، آمریکا و سه کشور اروپایی بدانند نمی توانید هم در برابر اقدامات تروریستی رژیم اسرائیل سکوت کنید و جلوی آن را نگیرید و هم خواهان تداوم نظارت و حضور دوربین های آژانس در تأسیسات تحت خرابکاری تروریستی باشید.
وی ادامه داد: «هنگامی که تجهیزات نظارتی آژانس توسط رژیم صهیونیستی از کار می افتد، از ایران انتظار نداشته باشید مجددا آن را بدون هزینه ای برای این رژیم و بدون هیچ اقدامی از سوی آژانس و کشورهای مدعی بازنصب کند.»
روی سخن غریب آبادی به اقدام تروریستی و خرابکارانه تیرماه امسال رژیم صهیونیستی به تاسیسات تولید سانتریفیوژ در کرج است که به گفته «محمد اسلامی» رییس سازمان انرژی اتمی در جریان این حمله، محل و به ویژه محل دوربینهای نظارتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی تخریب شدهاند؛ موضوعی که کار را برای بازرسان آژانس در سفر اخیر آنها به ایران دشوار ساخت چرا که تهران اجازه نصب مجدد دوربین را به آنها نداد.
در مجموع سازوکارهای رژیم صهیونیستی تا کنون هر چند به طور کامل از سوی بایدن و تروئیکای اروپا اجرایی نشده اما رگ و ریشه هایی از این همراهی به چشم می خورد. شاید تاخیر ایران برای حضور در پشت میز مذاکرات با هدف انجام دور هفتم گفت وگوهای وین بی ارتباط با این مسایل نباشد.
به رغم اینکه تهران سال ها ضمن اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی به بازرسان آژانس اجازه بازرسی های سرزده و گسترده از تاسیسات هسته ای خود را داده اما رژیم صهیونیستی همواره تلاش کرده تا جمهوری اسلامی ایران را کشوری معرفی کند که در پی دستیابی به تسلیحات هسته ای است.
طنز تلخ قضیه اما تناقض گویی مقامات تل آویو در پیوند با زمان دستیابی ایران به بمب اتم و به اصطلاح همان «گریز هسته ای» است. «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درحالی چند روز پیش در نشستی با سفیران کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل - که در مقر وزارت خارجه این رژیم برگزار شد- ادعا کرد ایران تا رسیدن به ساخت سلاح اتمی تنها ۱۰ هفته بیشتر فاصله ندارد که به تازگی «یوسی کوهن» رییس موساد در گفتوگویی مطبوعاتی تاکید کرد «ایران با ساخت بمب هستهای فاصله دارد!»؛ دروغی بزرگ و تناقض گویی آشکار که متحدان غربی تل آویو، چشمان خود را بر روی آن بسته اند.