جایزه مصطفی(ص) از پژوهشهای برگزیدگان خود حمایت میکند
تهران- ایرنا- مدیر اجرایی بنیاد مصطفی(ص) گفت: ۲۰ درصد از مبلغ نقدی جایزه مصطفی(ص) از چهارمین دوره خود به حمایت از رشد علم و فناوری در قالب کمکهزینههای پژوهشی و ایجاد همکاریهای علمی، تخصیص میدهد.
به گزارش روز دوشنبه ستاد ارتباطات و اطلاعرسانی بنیاد مصطفی(ص)، سید علی عمرانی اظهار داشت: به جهت حمایت از فعالیتهای علمی برگزیدگان جایزه مصطفی(ص)، ۲۰ درصد از مبلغ نقدی این جایزه از چهارمین دوره خود در قالب "اعطای گرنت پژوهشی به برگزیدگان برای ارائه به پژوهشگران کشورهای اسلامی"، "اعطای کمک هزینه فرصت مطالعاتی به برگزیدگان برای ارائه به پژوهشگران کشورهای اسلامی"، "اعطای کمک هزینه سفر به برگزیدگان برای حضور در رویدادهای بنیاد یا رویدادهای کشورهای اسلامی" و "اعطای گرنت به برگزیدگان برای انتشار مقالات مشترک با پژوهشگران کشورهای اسلامی" اعطا می شود.
وی ادامه داد: همچنین سایر قالبهای اعطای این مبلغ شامل "اعطای کمک هزینه به برگزیدگان برای انجام پروژههای مشترک در کشورهای اسلامی"، "اعطای کمک هزینه به برگزیدگان برای راهاندازی مراکز مشترک علمی در کشورهای اسلامی"، "اعطای کمک هزینه به برگزیدگان برای پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی از کشورهای اسلامی"، "اعطای کمک هزینه به برگزیدگان برای عضویت و فعالیت در مجامع علمی کشورهای اسلامی" و سایر برنامههای پیشنهادی مورد تایید بنیاد مصطفی(ص) است.
اعطای جایزه مصطفی(ص) در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینهسازی همکاری و توسعه علمی و فناوری، همچنین به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان در سال ۱۳۹۱ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
این جایزه که به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود، به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق میگیرد که توسط افرادی شاخص در حوزههای علم و فناوری ارائه شده و زمینهساز بهبود زندگی بشریت باشد.
اولین دوره جایزه مصطفی(ص) در دیماه سال ۱۳۹۴ برگزار شد که پروفسور عمر یاغی از کشور اردن و پروفسور جکی ای-رو یینگ از کشور سنگاپور برگزیدگان آن بودند. دومین دوره جایزه مصطفی(ص) در آذرماه سال ۱۳۹۶ برگزار شد که پروفسور سامی ارول گلنبه از کشور ترکیه و پروفسور محمدامین شکراللهی از کشور ایران استحقاق دریافت این جایزه را داشتند. سومین دوره جایزه مصطفی(ص) نیز در آبانماه ۱۳۹۸ برگزار شد و این جایزه به پنج نفر از برترینهای علم و فناوری جهان اسلام اعطا شد. در این دوره، پروفسور اوگور شاهین از کشور ترکیه و پروفسور علی خادمحسینی از کشور ایران به جمع برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) پیوستند و همچنین پروفسور عمران اینان از کشور ترکیه، پروفسور حسین بهاروند از کشور ایران و دکتر محمد عبدالاحد از کشور ایران، برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی سومین دوره این جایزه بینالمللی بودند.
مراحل داوری و انتخاب برگزیدگان چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) نیز به پایان رسیده است و از برگزیدگان این دوره طی آیینی پرشکوه در ۲۹ مهر ۱۴۰۰ مصادف با هفته وحدت تجلیل میشود.