0

گوشه‌ای از اربعین ۱۴۰۰ در عراق

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

گوشه‌ای از اربعین ۱۴۰۰ در عراق

  •  کد خبر: 1400070100005
  •  خبرنگار : 71021

گوشه‌ای از اربعین ۱۴۰۰ در عراق

گوشه‌ای از اربعین ۱۴۰۰ در عراق

راهپیمایی اربعین با حضور فعال زنان در عراق آغاز شده است. با این حال، حضور ایرانی‌ها هنوز در مسیر پیاده‌روی چشم‌گیر نیست.

به گزارش ایسنا، روز زیارتی اربعین در عراق، سه‌شنبه ششم مهرماه تعیین شده است که امسال یک روز با ایران اختلاف دارد. از هفته‌ها پیش، زائران عراقی از شهرهای جنوبی و شمالی راهی نجف و کربلا شده‌اند. ایران و عراق نیز توافق کرده‌اند ۶۰ هزار زائر ایرانی در این مراسم شرکت کنند. شرط عراق سفر هوایی بوده و ایران تاکید داشته زائرانی را اعزام کند که دو دُز واکسن کرونا را کامل تزریق کرده باشند. این شروط در توافق و بخشنامه‌های دو کشور نیز ذکر شده است.

با این حال، بسیاری از متقاضیان این سفر که تنها یک دُز واکسن تزریق کرده‌اند به شدت پیگیر انجام این سفر بوده‌اند. برخی از این زائران که در سامانه "سماح" برای این سفر ثبت‌نام کرده‌اند نسبت به این شرط معترض شده و آن را سخت‌گیرانه دانسته‌اند و شرایط را با مسافرانی که این روزها بدون شرط واکسن راهی کنسرت‌های خوانندگان ایرانی در ترکیه شده‌اند، مقایسه می‌کنند.

زائرانی که به عراق رسیده‌اند نیز به ایسنا می‌گویند برخلاف ضوابط و شروطی که مقرر شده، در فرودگاه‌های ایران و عراق، کسی کارت واکسن زائران را کنترل نمی‌کند و ظاهرا داشتن تست پی‌سی‌آر که جواب آن منفی و ۷۲ ساعت قبل از پرواز گرفته شده باشد، برای ماموران فرودگاه مهم‌تر است. عراق قبلا تاکید کرده که همه زائران هنگام ورود به این کشور باید گواهی منفی این تست را داشته باشند و در ایران نیز اعلام شده از همه زائرانی که به اربعین رفته‌اند در برگشت، تست رایگان پی‌سی‌آر گرفته می‌شود.

ت

عراق تاکید کرده که زائران بدون ویزا وارد این کشور نشوند و در ایران نیز به شرکت‌های هواپیمایی بخشنامه شده است بدون ویزا بلیت فروخته نشود. با این حال، در روزهای گذشته دو هواپیما زائران را بدون ویزا به عراق منتقل کرده‌اند. چند روز پیش هم سازمان هواپیمایی ایران مجوز پروازهای شرکت هواپیمایی العراقی را به دلیل رعایت نکردن مقررات در زمینه دریافت ویزای رسمی از زائران ایرانی لغو کرد.

تخلف شرکت‌های هواپیمایی در موضوع اربعین به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ در روزهای گذشته که فروش بلیت پروازهای عراق آغاز شده است، بسیاری از این شرکت‌ها علاوه بر افزایش قیمت برخلاف نرخ مصوب سازمان هواپیمایی، از فروش بلیت دوطرفه امتناع کرده‌اند و در مقطعی، بلیت پرواز دوطرفه نایاب شد. قیمت بلیت پروازهای تهران-نجف-تهران ۵ میلیون و مشهد-نجف-مشهد ۶ میلیون تومان و قیمت بلیت یک‌طرفه مسیرهای تهران-نجف و مشهد-نجف نیز به ترتیب ۳.۲ و ۴ میلیون تومان تعیین شده است. با این حال، قانون‌شکنی شرکت‌های هواپیمایی بسیاری از زائران را سرگردان و بلاتکلیف کرد و برخی نمایندگان مجلس را دست به کار کرد تا دادستان را به رسیدگی به گران‌فروشی و تخلف‌ها فرابخوانند.

زائران طبق مصوبه مجلس برای اربعین، عوارض خروج نمی‌پردازند. در فرودگاه نجف هم تا کنون از زائران هزینه‌ای دریافت نشده است. این فرودگاه خصوصی بوده و تا پیش از این، برای ورود از هر زائر ۱۰ دلار عوارض دریافت می‌کرد.

ت
مسیر پیاده‌روی نجف ـ کربلا

شهرهای نجف و کربلا هنوز مملو از جمعیت نشده است، برخلاف سال‌های گذشته نیز اتاق خالی در هتل‌ها پیدا می‌شود. درحالی‌که اربعین سال ۹۸ در این روزها پیدا کردن اتاق و حتی یک تخت خالی در هتل‌های این شهرها بسیار سخت و یا غیرممکن بود. زائرانی که به این شهرها رسیده‌اند همچنین می‌گویند قیمت‌ها افزایش زیادی نداشته است.

اطراف حرم‌های نجف و کربلا نیز خلوت‌تر از اربعین سال ۹۸ گزارش شده است، سال‌های گذشته در چنین روزهایی رفت و آمد در اطراف حرم‌ها به کندی صورت می‌گرفت، به‌ویژه آن‌که بسیاری از زائران در اطراف حرم‌ها استراحت و اسکان می‌کردند. داخل حرم‌ها هم جز ساعت نمازهای جماعت، همین شرایط را دارد.  

براساس مشاهدات زائران تا این لحظه، در مسیر پیاده‌روی بین دو شهر نجف و کربلا، حضور ایرانی‌ها بسیار اندک است و به ندرت می‌توان ایرانی‌ای را در مسیر پیاده‌روی دید. در سال‌های گذشته حدود چهار میلیون ایرانی در مراسم اربعین شرکت داشتند، درحالی که عراق امسال با حضور ۶۰ هزار زائر ایرانی موافقت کرده است که بیشتر آن‌ها هم گروهی و کاروانی اعزام می‌شوند.

جمعیت زائران پیاده درحالی که حضور زنان و جوانان عراقی در بین آن‌ها چشم‌گیرتر است، در نزدیکی شهر کربلا پرشمار گزارش شده است.

در مسیر پیاده‌روی بین نجف و کربلا، موکب‌های عراقی برای پذیرایی از زائران فعال شده‌اند، اما به گفته زائرانی که به عراق رسیده‌ و در این پیاده‌روی شرکت کرده‌اند، هنوز از موکب‌های ایرانی در این مسیر خبری نیست، هرچند تعدادی موکب ایرانی در اطراف حرم‌ها برپا شده‌اند که از زائران پذیرایی می‌کنند، اما مثل سال‌های گذشته فعلا خدمات اسکان نمی‌دهند و تجهیزات بسیاری از موکب‌دارها هنوز نرسیده است.

کویتی‌ها که در اربعین هر سال موکب‌های وسیع و بزرگی دارند، امسال نیز در این مراسم شرکت کرده و موکب بزرگ‌شان را هم برپا کرده‌اند.

در مسیر پیاده‌روی زائران، در کنار تبلیغات شرکت‌های ایرانی، تصاویری از سردار حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نیز بسیار دیده می‌شود. در تمام عمودهای این مسیر، تصاویر شهدای عراقی نیز نصب شده است. فاصله دو شهر نجف تا کربلا برای پیاده‌روی حدود ۸۰ کیلومتر است که ۱۴۵۲ عمود یا تیر چوبی در این مسیر نصب شده است. فاصله بین هر عمود یا ستون حدود ۵۰ متر است.

ت

برخی زائران می‌گویند مسائل بهداشتی از جمله ماسک و فاصله اجتماعی چندان رعایت نمی‌شود و در بین زائرانِ پیاده و در حرم‌ها، افراد کمی مشاهده می‌شوند که از ماسک استفاده می‌کنند.

عراق با جمعیتی نزدیک به ۴۰ میلیون نفر، از ابتدای شیوع ویروس کرونا به طور رسمی تقریباً دو میلیون مورد کووید -۱۹ و بیش از ۲۱۰۰۰ مورد مرگ را ثبت کرده است، درحالی که طبق آخرین گزارش‌ها، کمتر از دو و نیم میلیون نفر از جمعیت این کشور به طور کامل واکسینه شده‌اند.

این کشور پس از یک سال وقفه، امسال اربعین را با حضور زائران خارجی برگزار می‌کند. سال گذشته که عراق ورود زائران خارجی را محدود کرد، اربعین با جمعیتی در حدود ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برگزار شد. برخی منابع این کشور اعلام کردند که در سال ۹۸ پیش از کرونا، حدود ۲۱ میلیون نفر در فاصله ۱۶ روز در مراسم پیاده‌روی اربعین که همزمان با چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) و یارانش برگزار می‌شود، شرکت داشتند. این زائران از ایران، هندوستان، پاکستان، افغانستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، لبنان، کویت، بحرین، عربستان و دیگر کشورها بودند.

ت

 

پنج شنبه 1 مهر 1400  11:12 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها